Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες αλλά υπάρχει ελπίδα!” Το μήνυμα του γιατρού του Παναγιώτη- Ραφαήλ!

Μήνυμα ελπίδας στέλνει ο γιατρός του Παναγιώτη Ραφαήλ που έχει αναλάβει την θεραπεία του στην Βοστώνη! O Έλληνας επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας του Boston Children’s Hospital, Δρ. Βασίλειος Δάρρας είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες αλλά υπάρχει ελπίδα!

Ο πατέρας του 18μηνου αγοριού με σχετική ανάρτηση στο Facebook ενημέρωσε χθες, Πέμπτη, ότι χορηγήθηκε η γονιδιακή θεραπεία στον γιο του.

Τώρα, η οικογένεια Γλωσσιώτη αναμένει με αγωνία τα επόμενα βήματα της ιατρικής ομάδας. Επικεφαλής των γιατρών είναι Βασίλειος Δάρρας, ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας του Boston Children’s Hospital.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 o κ. Δάρρας μίλησε για την γονιδιακή θεραπεία που εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας για τον Παναγιώτη- Ραφαήλ αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά που πάσχουν από την σπάνια ασθένεια γιατί πλέον υπάρχουν καλά αποτελέσματα και η ασθένεια είναι στόχος πολλών ερευνητικών προσπαθειών και κέντρων. Ωστόσο, ο ομογενής ιατρός ξεκαθάρισε ότι η γονιδιακή θεραπεία αποσκοπεί στην «βελτίωση και στην επιβίωση του και όχι και στην τελική αποθεραπεία του παιδιού» διαλύοντας τις όποιες φήμες που κυκλοφορούσαν. Ο διάσημος νευρολόγος Βασίλης Δάρρας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόβλεψη της κατάστασης για τον Παναγιώτη Ραφαήλ και επισήμανε ότι οι θεραπείες είναι νέες, δεν υπάρχει μεγάλη εμπειρία και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο των παρενεργειών.

Ο Bασίλης Δάρρας εκτιμά ότι μια καλή εικόνα για τα αποτελέσματα της θεραπείας θα υπάρχει σε περίπου τρεις μήνες αλλά καλύτερη εικόνα σ’ έναν χρόνο. Τέλος, ο κ. Δάρρας εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη του για το ποσό των 3,4 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκε για τον 18 μηνών συμπατριώτη του τονίζοντας ότι είναι «ένα μεγάλο βήμα για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για τέτοιου είδους ασθένειες».

«Αυτό που λέγεται ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να οδηγήσει στην τελική αποθεραπεία του παιδιού δεν ισχύει. Τα παιδιά που έχουν αυτά τα συμπτώματα δεν μπορούν και είναι αδύνατον να θεραπευτούν 100%. Ο λόγος είναι γιατί έχουν ήδη χάσει αρκετά κύτταρα στον νωτιαίο μυελό, έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό κινητικών νευρώνων και γι’ αυτό καμία θεραπεία δεν μπορεί να οδηγήσει στην τελειωτική αποθεραπεία του παιδιού. Απλά αποσκοπούμε σε κάποια βελτίωση αποσκοπούμε στην επιβίωση του παιδιού, βελτίωση στην κινητική λειτουργία και αναπνευστική λειτουργία» αναφέρει ο κορυφαίος γιατρός.

Ευχάριστα νέα για τον Παναγιώτη Ραφαήλ! Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία στη Βοστώνη.

Όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο Facebook ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη η θεραπεία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Παναγιώτης-Ραφαήλ: Το μήνυμα καρδιάς των γονιών του!

Η ανάρτηση του πατέρα του:

«Παιδιά είμαστε τοοοοσο χαρούμενοι!! Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν!

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία!

Πρώτα ο Θεός, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου!

Σας ευχαριστούμε πολύ!! Οι ευχές σας έπιασαν τοπο!! Να είστε όλοι καλά!!!».

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top