Connect with us

ΥΓΕΙΑ

10 καλοί λόγοι να καταναλώνετε πολύ μπύρα! Ο 4ος είναι ο πιο σημαντικός

Η υπερβολική κατανάλωση του αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά το σώμα και το μυαλό μας και έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλα τα όργανα του σώματος μας ειδικά στον εγκέφαλο και το συκώτι.Το αλκοόλ συμπεριλαμβανομένης και της μπύρας, του κρασιού και όλων των αλκοολούχων ποτών είναι ένα κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ωστόσο, η κατανάλωση μιας μπύρας την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία. Η μπύρα είναι υψηλότερη σε βιταμίνη Β και πρωτεΐνες από το κρασί και έχει την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών με το κρασί.

Η μπύρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, τα οποία είναι  ισχυρά αντιοξειδωτικά, καθώς σε μεταλλικά στοιχεία που έχουν μεγάλη σημασία για τις διάφορες μεταβολικές διαδικασίες. Αν καταναλώνεται με μέτρο, η μπύρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία με διάφορους τρόπους.

Αυτοί  είναι 10 καλοί λόγοι για να πίνετε μία μπύρα την ημέρα:

  • Μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη, αφού περιέχει φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης LDL.
  • Έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αποτελεσματική πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
  • Συμβάλλει στην υγεία των νεφρών και ένα μπουκάλι του ποτού αυτού την ημέρα μειώνει καθημερινά τον κίνδυνο εμφάνισης λίθων στα νεφρά κατά 40%.
  • Ενισχύει τα οστά, καθώς η υψηλή της περιεκτικότητα σε πυρίτιο οδηγεί σε μεγαλύτερη οστική πυκνότητα.
  • Ενισχύει τα επίπεδα της βιταμίνης Β, δεδομένου ότι είναι μία πλούσια πηγή πολλών βιταμινών Β (Β1, Β2, Β6 και Β12). Οι ειδικοί υποστηρίζουν επίσης ότι οι άνθρωποι που πίνουν μπύρα έχουν 30 % υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 από εκείνους που δεν πίνουν και διπλάσια επίπεδα από αυτούς που πίνουν κρασί. Η μπύρα  έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12.
  • Μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά μπύρα έχουν 40% έως 60 % μειωμένο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή σε σύγκριση με αυτούς που δεν πίνουν.
  • Περιέχει λακτοφλαβίνη και νικοτινικό οξύ, που συμβάλλουν σε έναν καλό ύπνο.
  • Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και αυτοί που πίνουν μπύρα έχουν μειωμένο κίνδυνο νόσου του Alzheiner και άνοιας.
  • Κάνει το δέρμα υγιές, νεανικό και λείο, καθώς οι βιταμίνες της έχουν ευεργετικές επιδράσεις και αναζωογονούν το δέρμα.
  • Βοηθά στη καταπολέμηση του στρες. Μία μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών μπύρας κάθε μέρα μειώνει το στρες και το άγχος που σχετίζεται με την εργασία.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top