Connect with us

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμβαίνει Τώρα: Σοκ για Λευτέρη Λαζάρου. Λουκέτο στο Εστιατόριό του από την Εφορία! Ποιες Παραβάσεις Διαπιστώθηκαν. Η Απάντηση της Επιχείρησης

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έβαλε 48ωρο λουκέτο στο γνωστό εστιατόριο «Βαρούλκο» στο Μικρολίμανο, το οποίο ανήκει στον γνωστό σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Όπως διευκρινίζεται από αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ.

Παράλληλα ερευνάται η ταμειακή μηχανή της εταιρείας.

Ωστόσο το εστιατόριο ανακοίνωσε πως θεωρεί την απόφαση άδικη και δηλώνει πως θα προσφύγει ενάντια στο λουκέτο της ΑΔΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αθήνα, 1η Ιουνίου 2018 Με αφορμή αναρτήσεις και ανακοινώσεις που έχουν γίνει στο διαδίκτυο για δήθεν παράβαση που έγινε χθες βράδυ στο εστιατόριο Βαρούλκο, θα θέλαμε αρχικά να ενημερώσουμε ότι το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί το εστιατόριο που στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδείξει ότι έχει ανταποκριθεί, όλα αυτά τα χρόνια, με το παραπάνω στις υποχρεώσεις του προς όλους αρμόδιους φορείς.

Το εστιατόριο θα ήθελε να καταστήσει απόλυτα ξεκάθαρο ότι η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε η απόφαση του κλιμακίου ελεγκτών δεν ευσταθεί.

Διαβάστε ακόμα:   Συγκλονίζει το κείμενο μητροπολίτη για την αείμνηστη Γεωργία Αποστόλου...

Σε σχέση με την παράβαση που φέρεται να έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ ενημερώνουμε ότι παρόμοια παράβαση δεν έχει ουσιαστικά διαπιστωθεί, αφού το θέμα που δημιουργήθηκε αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό το οποίο όμως εκδόθηκε.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή για την οποία το ελεγκτικό κλιμάκιο επικαλείται έλλειψη παραστατικού αφορούσε σε φιλοξενία group επισκεπτών ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και με τον οποίο συνεργάτη όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, έχοντας κόψει μέχρι τώρα πάνω από 50 παραστατικά-τιμολόγια στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

Η απόφαση που λήφθηκε από τους ελεγκτές συνέβη από παρανόηση επειδή έφθασε στο εστιατόριο το πούλμαν να παραλάβει το γκρουπ που έπρεπε να αναχωρήσει εκείνη την ώρα, ώρα αιχμής για το εστιατόριο. Για το λόγο αυτό που χρειαζόταν το ταμείο λίγο ακόμα χρόνο να κάνει την επιβεβαίωση της κατανάλωσης του γκρουπ και να κόψει το τελικό τιμολόγιο. Τα μέλη του γκρουπ όπως είναι κατανοητό δεν θα πλήρωναν τα ίδια, αφού η συναλλαγή είχε συμφωνηθεί μέσω πρακτορείου.

Διαβάστε ακόμα:   Παναγία των Παρισίων: Ποιες είναι οι δύο οικογένειες που δώρισαν 300 εκατ. ευρώ

Σε μια επιχείρηση η οποία εδώ και 30 χρόνια τιμά την ελληνική γαστρονομία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και εισφορά είναι άτοπο να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν εξέδωσε τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ για παροχή υπηρεσιών για τις οποίες είχε ήδη λάβει μέσω τράπεζας προκαταβολή έναντι του τελικού τιμολογίου και για τις οποίες είχαν συνταχθεί και υπογραφεί επίσημες οικονομικές προσφορές. Είναι σκόπιμο να τονισθεί ότι το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο στο Μικρολίμανο, έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα. Επιβεβαιώνουμε ότι όλοι οι πελάτες μας, μεμονωμένοι, εταιρίες ή πρακτορεία λαμβάνουν

Σε μια τόσο ευαίσθητη για την επιχείρηση περίοδο, ακριβώς πάνω στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και 3 μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ποσειδωνίων 2018 κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αγωνία κάποιων να επιβάλλουν ποινές που δεν έχουν ουσιαστική βάση.

Η εταιρική οικογένεια του Βαρούλκου προφανώς και θα προσφύγει ενάντια σε αυτήν την κατάφορα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

Διαβάστε ακόμα:   Δώρα Ζέμπερη: Τρεις οι δολοφόνοι της 32χρονης; Η «κρυφή» μαρτυρία που ανατρέπει τα πάντα

Πηγή: www.lifo.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

To Top