Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιστροφή στο σχολείο – Ποιοι μαθητές γυρίζουν πρώτοι και πότε – Όλα τα σενάρια

Η διεξαγωγή Πανελληνίων τον Ιούνιο –Πιθανές ημερομηνίες

Στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων βρίσκονται τα σενάρια για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού και ανάμεσα στα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν είναι το πότε και αν θα ανοίξουν τα σχολεία και πότε θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020.

Advertisement

Με τα έως τώρα δεδομένα είναι γνωστό πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία αποφασίστηκε η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ποιοι μαθητές θα γυρίσουν πρώτοι στο σχολείο – Λιγότερα άτομα στις αίθουσες

Η συγκεκριμένη ημερομηνία σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να επιθυμεί, εφόσον οι ειδικοί επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως, τα σχολεία να βρίσκονται ψηλά στη λίστα της άρσης των μέτρων, τότε μία πιαθνή ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις να είναι η 11η Μαΐου. Εκτός όμως από την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία, προς συζήτηση είναι και ο τρόπος λειτουργίας τους. Τα σενάρια πολλά. Μεταξύ αυτών είναι να επιστρέψουν πρώτοι στο σχολείο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020.

Μάλιστα μετά την απόφαση να κοπεί η ύλη των εξετάσεων οι υποψήφιοι αναμένεται να κάνουν επαναλήψεις μέχρι να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες. Παράλληλα ακόμα ένα σενάριο αναφέρει πως στις σχολικές αίθουσες και μέχρι το τέλος της χρονιές θα βρίσκονται οι μισοί μαθητές, γι αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα σχολεία να ανοίξουν σταδιακά ανά περιοχή. Σημειώνεται ωστόσο ότι ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση εάν θα επιστρέψουν πρώτα οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων είπε πως είναι πρόωρο να πει κάτι τέτοιο.

Το πρωί πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στην επαναλειτουργία των σχολείων επεσήμανε ότι «όλοι τείνουν σε ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε κι εμείς. Σκεπτόμαστε σενάρια σταδιακής επανόδου των σχολείων όλων των βαθμίδων σε λειτουργία».

Πάντως οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να απευθυνθεί με νέο μήνυμα στους πολίτες, περιγράφοντας το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα επανόδου στην κανονικότητα.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Εκτός όμως από την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο το υπουργείο Παιδείας καλείται να λύση το ζήτημα της διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020 και να ανακοινώσει στους υποψηφίους μαθητές και τους γονείς τους πότε θα διαγωνιστούν για μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας έδωσε ένα στίγμα για το πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2020. «Το σίγουρο είναι ότι οι Πανελλήνιες θα γίνουν το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο», ανέφερε.

Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας, υπάρχουν και οι υποψήφιες ημερομηνίες για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στις 22 ή 29 Ιουνίου.

Χθες μιλώντας στο Θέμα 104,6 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι η διεξαγωγή των Πανελληνίων όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Advertisement

Απαντώντας αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αναμένει τις οδηγίες των ειδικών. «Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις. Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις», σημείωσε.

Σημειώνεται όμως ότι μπορεί η κυβέρνηση να εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για τα σχολεία και τις Πανελλήνιες ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της καμπύλης του κορωνοϊού και από τις προτάσεις που θα κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να μην μετατραπούν τα σχολεία σε βόμβα διασποράς του κορωνοϊού.

Πηγή iefimerida.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top