Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες πικάντικες με σπαγγέτι και ντομάτες!

Ένα αγαπημένο θαλασσινό, οι γαρίδες μαγειρεμένες με τσίλι και σκόρδο για μια ανεπανάληπτη γευστική απόλαυση, μαζί με σπαγγέτι και μια απλή σάλτσα μόνο με ντομάτες.

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γευστικότατο πιάτο!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (μπορείτε να αυξήσετε τη ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους (650 γρ. περίπου)
  • 6 μέτριες ώριμες ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, κομμένες σε μικρά κυβάκια ή 1 συσκευασία (500 ml) Ντομάτα στο τρίφτη
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο ζάχαρη μετά από δοκιμή της σάλτσας
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής: 

Αφαιρείτε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρίτσα τους. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε και το εντεράκι τους. Τις αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε καλά και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα που τα βράσατε. Τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε το σκόρδο και το τσίλι και ανακατεύετε για ½ λ μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις τηγανίζετε για 2-3 λ ανακατεύοντας ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Τις αφαιρείτε από τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.

Προσθέτετε στο τηγάνι 2-3 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις ντομάτες, το νερό που κρατήσατε (από τα βρασμένα μακαρόνια) και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου.
Ξαναβάζετε τις γαρίδες στο τηγάνι, ρίχνετε αλάτι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 1 λ επιπλέον να ζεσταθούν οι γαρίδες μέχρι μέσα, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρετε το σπαγγέτι σε μπολ σερβιρίσματος απλώνετε από πάνω τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα

Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 12 γαρίδες μεγάλου μεγέθους καθαρισμένες
  • 280 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 600 γρ. πράσα κομμένα διαγώνια (πάχος 1 εκ.)
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική με φρέσκες ντομάτες ή κονκασέ
  • 220 ml λευκό κρασί
  • 150 ml ζωμό λαχανικών [*]
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1 λ περίπου.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα δεν χρησιμοποιείτε πιπέρι), σοτάρετε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές τους, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1 λ, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών.

Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 2-3 λ να δέσει η σάλτσα.
Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top