Connect with us

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Εγκεφαλικό ο ιδιοκτήτης: Αγόρασε στη Θεσσαλονίκη σπίτι με 60.000 ευρώ και βλέπει αυτές τις εικόνες [photos]

Το μετάνιωσε αλλά πλέον είναι αργά…
Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη που προχώρησε στην επίμαχη αγορά στη Θεσσαλονίκη…

Advertisement

Ο Ρόμπερτ Καλντάουι, ένας 59χρονος Αυστραλός, αποφασίζει μετά από ένα ταξίδι στη χώρα μας να αγοράσει ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο να μπορεί να μένει τους περισσότερους μήνες τον χρόνο απολαμβάνοντας το ωραίο κλίμα και τον τρόπο ζωής. Τον Ιούνιο του 2016 το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα και αγοράζει μια μονοκατοικία στην περιοχή της Επανομής, στον δρόμο που συνδέει την Επανομή με τη Νέα Ηράκελια, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κύμα, και αποκτάει βίζα οικονομικά ανεξάρτητου πολίτη.

«Το βράδυ όταν κοιμάμαι ακούω τη θάλασσα. Για να αγοράσεις ένα τέτοιο σπίτι στην Αυστραλία, χρειάζεσαι περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια», δηλώνει ο ίδιος, αναφέροντας πως στην περίπτωση της Επανομής αγόρασε και ανακαίνισε το σπίτι επενδύοντας το σαφώς μικρότερο ποσό των 60.000 ευρώ.

Όλα έβαιναν καλώς και σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Καλντάουι μέχρι που ο τελευταίος αποφασίζει να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητό του και να αντικρύσει, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, μια «τριτοκοσμική εικόνα»: κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν παντού σακούλες σκουπιδιών αλλά και παρατημένα ογκώδη αντικείμενα ενώ τα σκουπίδια γύρω από τους υπάρχοντες κάδους απορριμμάτων σχηματίζουν λοφάκια. Πρόκειται πραγματικά για μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Λόφοι σκουπιδιών στους δρόμους της περιοχής

Advertisement

«Πηγαίνοντας με το αυτοκίνητό μου από το σπίτι μέχρι την εκκλησία της Νέας Ηράκλειας αντίκρυσα από πεταμένα στρώματα μέχρι και ένα πλυντήριο ρούχων. Αυτό δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκής χώρας», σημειώνει ο ίδιος διηγούμενος την ιστορία του. Ωστόσο ο κ. Καλντάουι δεν το έβαλε κάτω, και έκανε αυτό ακριβώς που θα έκανε και στην Αυστραλία: απευνθύνθηκε στον αρμόδιο δήμο, στην περίπτωση του τον δήμο Θερμαϊκού, μέσω email, και ανέφερε την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλντάουι έστειλε περίπου έξι διαφορετικά email σε διάστημα 2-3 μηνών χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. Μετά από το διάστημα αυτό και μερικά τηλέφωνα, καταφέρνει να συναντηθεί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μάκη Μπίρο. Όπως περιγράφει ο κ. Καλντάουι, ο ίδιος οδήγησε με το αυτοκίνητό του τον κ. Μπίρο στα σημεία στα οποία υπήρχε το πρόβλημα. Ο αντιδήμαρχος του υποσχέθηκε να κάνει κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση εφόσον πρώτα του εξήγησε πως είχε προηγηθεί η απεργία των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο
«Περίμενα κάποιους μήνες μήπως και γίνει κάτι, αλλά δεν άλλαξε τίποτα», τονίζει απογοητευμένος ο κ. Καλντάουι. «Ένιωθα ότι ήταν σαν θαύμα που με δεχόταν ο δήμαρχος», σημειώνει και αφηγείται στιγμιότυπα από τη συνάντησή του με τον Γιάννη Μαυρομάτη στον οποίο περιέγραψε την κατάσταση. Στην αρχή, όπως εξηγεί ο Καλντάουι, ο δήμαρχος του είπε πως για την κατάσταση αυτή ευθύνεται η νοοτροπία των δημοτών που παρατούν τα ογκώδη παράνομα.

«Εξήγησα στον δήμαρχο πως του μιλάω όχι μόνο ως δημότης αλλά και με την ιδιότητά μου ως βιοχημικός. Τόνισα ότι βάζει την υγεία των δημοτών του σε κίνδυνο», είπε. «Τότε ο δήμαρχος σήκωσε το τηλέφωνο και είπε κάποια πράγματα στα ελληνικά. Ζήτησα από τη γραμματέα του να μου μεταφράσει και η ίδια μου αποκρίθηκε ότι ο δήμαρχος ανέλαβε δράση, ζητώντας να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων. Απόρησα τι θα γίνει τότε με τα σκουπίδια και η γραμματέας ανέφερε ότι ο δήμαρχος το κάνει αυτό γιατί οι δημότες πηγαίνουν και πετούν τα σκουπίδια τους γύρω από τους κάδους απορριμμάτων και για αυτό δημιουργείται αυτή η εικόνα», προσθέτει.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε πως ο δήμος μετακίνησε τους κάδους στα στενά ώστε να μην φαίνονται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και πως συχνά η αρμόδια υπηρεσία πηγαίνει με φορτηγά ώστε να περισυλλέγει τα ογκώδη που πετούν οι κάτοικοι. Πρόσθεσε μάλιστα πως από τα μέχρι τώρα σχόλια των κατοίκων έχει ακούσει πως οι κινήσεις αυτές είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Καλντάουι, η συνάντηση με τον δήμαρχο δεν βελτίωσε την κατάσταση παρά μόνο κατά 5%. Ο ίδιος έστειλε και ένα τελευταίο email τον Μάρτιο, επισυνάπτοντας φωτογραφίας προτείνοντας λύσεις και προσφέροντας να βοηθήσει εθελοντικά ώστε να αλλάξει η νοοτροπία των δημοτών και να καταφέρει ο δήμος να βάλει τάξη στο χάος αυτό. Μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει απάντηση, όπως λέει.

Πηγή

More in ΠΕΡΙΕΡΓΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top