Connect with us

Σχέσεις

Γιατί οι άντρες έχουν την τάση να επιστρέφουν στις πρώην τους; 4 βασικοί λόγοι

Έχεις προσέξει ότι αργά ή γρήγορα, οι περισσότεροι από τους άντρες που πέρασαν από την ζωή σου, επιστρέφουν σε εσένα;

Κάποιο χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά για τους περισσότερους μπορείς να πεις ότι έχουν κάνει μία προσπάθεια για επανασύνδεση, ακόμη και μικρή. Κάποιοι σε προσεγγίζουν δήθεν φιλικά ενώ περιμένουν κάτι άλλο ενώ κάποιοι άλλοι επιστρέφουν στην ζωή σου με άσχετες αφορμές με σκοπό να δουν εάν μπορούν να γίνουν ξανά κομμάτι της.

Κάποιοι, όμως άντρες, δεν επιστρέφουν από αγάπη προς το άτομό σου αλλά επειδή υποκύπτουν στις αδυναμίες του χαρακτήρα τους. Πολλοί άντρες έχουν μεγαλώσει με την λάθος πρακτική του να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους, έτσι όταν κάποτε αρχίζουν να χτυπούν τα καμπανάκια τους, θα ψάξουν να βρουν τον εύκολο τρόπο να νιώσουν ξανά όμορφα, όπως όταν ήταν σε σχέση μαζί σου.

*Φυσικά, κάποιες φορές μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο, γυναίκες να προσεγγίσουν ξανά τους πρώην τους, για τους ίδιους λόγους.

Οι 4 βασικοί λόγοι που οι άντρες από το παρελθόν μας επιστρέφουν κάποια στιγμή σε εμάς ή σε άλλες πρώην τους
άντρες επιστρέφουν

1. Δεν είσαι πια δεδομένη

Βλέπει ότι έγινε αυτό που δεν περίμενε, ότι δηλαδή (κατάφερες με πολύ κόπο να) είσαι ευτυχισμένη και χωρίς εκείνον. Τι συμβαίνει τώρα; Το «εγώ» του, που τόση μεγάλη σημασία έχει για εκείνον, πληγώθηκε. Περίμενε ότι μετά από εκείνον θα ήσουν συντετριμμένη και τώρα που βλέπει πως δεν ήταν το κέντρο του σύμπαντος, θέλει να νιώσει ξανά σημαντικός.

Γι’αυτό σου έστειλε μήνυμα. Γιατί δίπλα σου, ένιωθε σημαντικός, ένιωθε να τον λατρεύουν, ένιωθε να τον προσέχουν, ένιωθε ξεχωριστός. Πολλοί άντρες επιστρέφουν επειδή θίγεται το «εγώ» τους και όχι από προσωπικό ενδιαφέρον. Επομένως, πρέπει να προσέχεις πολύ σε περίπτωση που είστε ξανά μαζί, γιατί ενδεχομένως, μόλις νιώσει ξανά τα συναισθήματα που του έλειψαν και πάρει την επιβεβαίωση του, μπορεί να επαναφέρει τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε την πρώτη φορά. Δεν είσαι κανενός το παιχνίδι.

2. Φοβάται μην είναι πολύ αργά

Αρχίζει να παρατηρεί ότι στέκεσαι στα πόδια σου και χωρίς εκείνον και πιστεύει ότι αρχίζεις να προχωράς στην ζωή σου. Φοβάται ότι αρχίζεις και τον ξεπερνάς και ξενερώνεις με την σκέψη ότι μπορεί κάποτε να είσαι ξανά μαζί του. Έτσι, τρέχει να προλάβει την ευκαιρία να σε κρατήσει «ζεστή», πριν ξεθωριάσουν όλα τα συναισθήματα που είχες για εκείνον.

Αντιδρά κυρίως από φόβο. Φόβο ότι όταν σε θελήσει, εσύ θα του κλείσεις την πόρτα. Ξέρει ότι όσο πιο επιτυχημένη είσαι στην ζωή σου μετά από εκείνον, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποδεχτείς τα λάθη του και τα στραβά του. Ώστε στο τέλος, να τον ξανά δεχτείς στην ζωή σου. Έτσι, επιστρέφει χωρίς να έχει σκεφτεί καλά το πως θα συνεχίσετε ή πως θα αλλάξει προς το καλύτερο ώστε να είστε μαζί και να είστε και καλά.

3. Δοκιμάζει να δει εάν μπορεί να σε υπολογίζει όποτε νιώθει αδύναμος

Μπορεί να μην είναι σίγουρος ότι θέλει να είναι ξανά μαζί σου, αλλά κάνει την προσπάθεια του. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σε «ψαρέψει» για να δει πως θα αντιδρούσες σε μία ενδεχόμενη επανασύνδεση μαζί του. Δυστυχώς, αυτή του η απόφαση δεν ήρθε μετά από σκέψη και εσωτερική αλλαγή, αλλά από απλή περιέργεια να δει ποια είναι η δική σου οπτική σε κάτι τέτοιο.

Τέτοιοι άνθρωποι συνήθως στέλνουν σε άκυρες στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις. Επίσης, από την μία στιγμή στην άλλη δείχνουν εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές. Εκεί που σου λέει πως πρέπει να χωνέψεις ότι δεν θα είστε ξανά μαζί, σου στέλνει ότι του λείπεις και ότι έκανε λάθος που δεν είναι μαζί σου, μόνο και μόνο για να ξανά αλλάξει γνώμη λίγο μετά. Μπορεί να σου στείλει να βγείτε, μόνο και μόνο για να κάνετε σεξ. Ή για να κλάψετε μαζί που δεν είστε πια ζευγάρι, χωρίς να έχει σκοπό να είναι πραγματικά ξανά μαζί σου.

Πρέπει να την αντιμετωπίσεις με κυνισμό την προσέγγισή του και να μην την λάβεις τοις μετρητοίς. Εάν καταλάβεις ότι σου ζητάει να είστε ξανά μαζί μόνο και μόνο για να δει εάν μπορεί να σε υπολογίζει ως ρεζέρβα όταν δεν έχει κάτι καλύτερο ή δεν νιώθει καλά, τότε αυτός ο άνθρωπος είναι τοξικός και σου έκανε δώρο που έμεινε μακρυά σου. Είσαι πολύτιμη, μην το ξεχνάς.

4. Ναι, μετανιώνει που σε έχασε

Δεν είναι όλοι οι πρώην συμφεροντολόγοι και εγωιστές. Κάποιοι, βρέθηκαν σε αδύναμες περιόδους της ζωής τους και σε απομάκρυναν για τους λάθος λόγους. ‘Η, πραγματικά δεν μπορούσαν να αφοσιωθούν στην σχέση σας την συγκεκριμένη περίοδο. Κάποιοι άντρες επιστρέφουν γιατί ειλικρινά τους έλειψες εσύ και ο υπέροχος χαρακτήρας σου.

Όντως, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ευθύνεται ούτε η επιστροφή στην συνήθεια, ούτε η αδυναμία του χαρακτήρα του ούτε τίποτα άλλο, μα μόνο ότι έκανε λάθος. Οι άντρες έχουν την τάση να κάνουν λάθος αποφάσεις στα συναισθηματικά τους γιατί τους λείπει κάτι που κάνουν οι γυναίκες: δεν συζητούν αρκετά τα συναισθήματά τους με άλλα άτομα. Έτσι, νιώθουν κάτι μία στιγμή, παίρνουν μία απόφαση και τελικά μήνες μετά καταλαβαίνουν ότι θα προτιμούσαν να την είχαν αποφύγει από την αρχή και απλά να είχαν κάνει μία παραπάνω προσπάθεια.

Προσοχή, όμως, η επιστροφή του δεν θα κάνει αυτομάτως ρόδινα τα πράγματα στην σχέση σας. Θυμήσου τους λόγους για τους οποίους τελείωσε η σχέση σας και όλα αυτά τα οποία σε ενοχλούσαν. Δεν βγάζει νόημα να του επιτρέψεις να ξανά μπει στην ζωή σου, εάν πέρασες το μεγαλύτερο διάστημα της σχέσης αυτής με το να αναρωτιέσαι πόσα ακριβώς σήμαινε για εκείνον. Τώρα, οι σκέψεις σου αυτές θα είναι μόνο εντονότερες και θα έχεις και το τραύμα ότι μία φορά, όντως, σε άφησε.

Διαβάζεις αυτό το άρθρο για κάποιον λόγο. Είσαι εδώ, σε αυτές τις γραμμές για κάποιον λόγο. Να θυμάσαι ότι αν και το να ξαναβρείς μαζί του είναι η εύκολη λύση, μακροχρόνια ίσως είναι η επιλογή που θα σε βασανίσει περισσότερο. Ο πρωταρχικό σου στόχος στην ζωή θα πρέπει να είναι να είσαι χαρούμενη. Ακόμη και εάν σε αυτό είσαι μόνη σου.

https://www.thatslife.gr/

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Σχέσεις

[inFeed]

Advertisement
To Top