Connect with us

ΣΠΙΤΙΑ

20 βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για να γεμίσει το σπίτι καλή ενέργεια

Το να περιμένεις να γίνεις από υπάλληλος γραφείου Γιάνγκος Δράκος επειδή έβαλες τρεχούμενο νερό και κάτι πράσινο στο σαλόνι σου είναι σαν να περιμένεις από ένα μέντιουμ να σου πει πότε θα πεθάνεις – ανώφελο. Ωστόσο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε να αυξήσετε την καλή τύχη και ενέργεια στο σας, βασισμένοι στην κινέζικη φιλοσοφία. Ιδού 20 βασικές αρχές της:

Το Φενγκ Σούι το λέει ρητά: όταν η είσοδος του σπιτιού είναι όμορφη προσελκύουμε όμορφα πράγματα κι ανθρώπους στη ζωή μας. Φροντίστε να είναι καθαρό το χαλάκι της εισόδου, να μην αφήνετε δίπλα στην πόρτα και να διακοσμήσετε τον χώρο της εισόδου με ένα λουλουδάκι ή φυτό και όμορφα χρώματα. Η ροή της ενέργειας δεν πρέπει να μπλοκάρεται, λέει το Φενγκ σούι, γι’ αυτό καναπέδες, καρέκλες και κρεβάτια δεν πρέπει να τοποθετούνται με την πλάτη προς τα παράθυρα και τις πόρτες.

Εδώ το Φενγκ Σούι θα σας βρει σύμφωνες: η ακαταστασία, λέει, είναι απολύτως απαγορευτική. Όταν ένα σπίτι είναι τακτοποιημένο, τότε οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ενοίκων του είναι κι αυτά… σε τάξη. Τα αποξηραμένα λουλούδια δεν έχουν θέση στο σπίτι σας, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, που απαγορεύει οτιδήποτε νεκρό μέσα στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα:   Τα 8 πιο… εξωφρενικά χλιδάτα μπάνια ξενοδοχείων ανά τον κόσμο

Αυξήστε τα καθίσματα στο σαλόνι σας σύμφωνα με τον εξής κανόνα: οι θέσεις πρέπει να είναι τόσες όσα τα μέλη της οικογένειας που μένουν στο σπίτι συν πέντε. Κι επειδή υποψιαζόμαστε ότι δε μένετε σε μέγαρο, αν δεν έχετε τον απαραίτητο χώρο για τόσες καρέκλες/ πολυθρόνες/ καναπέδες, τα μαξιλάρια στο πάτωμα κάνουν την ίδια δουλειά.

Όλα τα δωμάτια του σπιτιού πρέπει να είναι φωτεινα και να περιλαμβάνουν στη διακόσμησή τους και τα πέντε στοιχεία της φύσης (γη, νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο). Σημειώστε, ωστόσο, ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Αν κάποιο στοιχείο «επιβάλλεται» στα υπόλοιπα, τότε η ροή της ενέργειας καταστρέφεται.

Μην μπλοκάρετε την ενέργεια με ογκώδη έπιπλα, λέει το Φενγκ Σούι. Φροντίστε να υπάρχουν «διάδρομοι» ανάμεσα στα έπιπλα ούτως ώστε να ρέει ανενόχλητη η καλή ενέργεια από και προς το σπίτι σας. Πείτε «όχι» στις γωνίες οι οποίες λειτουργούν σαν «δηλητηριώδη βέλη», που σπρώχνουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την αρνητική ενέργεια. Προτιμήστε οβάλ τραπέζια αντί για ορθογώνια ή τετράγωνα και μαξιλάρια ή πουφ αντί για καρέκλες.

Διαβάστε ακόμα:   12 δενδρόσπιτα που θα ενθουσιάσουν όσους αγαπούν τη φύση

Μην τοποθετείτε καθρέφτες απέναντι απ’ το κρεβάτι σας, γιατί αντανακλάται η αρνητική ενέργεια. Πρέπει πάντα να υπάρχει φρέσκος αέρας στον χώρο. Και μιας και πιάσαμε τα κρεβάτια: σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το κρεβάτι πρέπει πάντα να «κοιτάζει» προς την Ανατολή (ή έστω προς τον Βορρά ή τον Νότο –ποτέ προς τη Δύση). Τα δε πόδια δεν πρέπει να έχουν κατεύθυνση προς την είσοδο του υπνοδωματίου, γιατί σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση, αυτή είναι η στάση που βγαίνουν οι νεκροί απ’ το δωμάτιο.

Φτιάξτε ό,τι είναι χαλασμένο και πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε ή δεν λειτουργεί, για να έχετε τύχη στα οικονομικά σας. Η πλάτη του καναπέ πρέπει να έχει μερικά εκατοστά απόσταση από τον τοίχο, αλλά να μην είναι μακριά του, ώστε να προσφέρει στήριξη και σταθερότητα σ’ όποιον κάθεται. Σημειώστε επίσης ότι ο καναπές πρέπει να «κοιτάζει» προς την κεντρική είσοδο του σαλονιού. Το Φενγκ Σούι απαγορεύει ηλεκτρονικές συσκευές μέσα στην κρεβατοκάμαρα.

Διαβάστε ακόμα:   Η εντυπωσιακή αποκατάσταση ενός καμένου αρχοντικού του 1897 στο Πήλιο. Δείτε το μαγευτικό αποτέλεσμα!

Ξέρετε γιατί στο τέλος των λεφτών σας περισσεύει μήνας; Γιατί η καλοτυχία και το χρήμα φεύγει απ’ τα σιφόνια! Οπότε, βάλτε τους τάπες, έχετε πάντα κατεβασμένο το καπάκι της τουαλέτας και κλειστή την πόρτα του μπάνιου σας. Καλού κακού. Θετική ενέργεια και πολλή τύχη φέρνει το τρεχούμενο νερό, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία. Από χρώματα τι γίνεται; Πάρτε χαρτί και μολύβι: το κίτρινο θεωρείται ότι «εξυψώνει» το σπίτι όπως ο σηκώνεται κάθε πρωί ο . Το κόκκινο φέρνει, σύμφωνα με τους Κινέζους, ελπίδα και παρηγοριά. Το πράσινο είναι το χρώμα της καλοτυχίας και την αναγέννησης, ενώ το λευκό το χρώμα της νέας αρχής.

Το υγιεινό φαγητό είναι must στο Φενγκ Σούι, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε στην σας πιατέλες με φρούτα και λαχανικά.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΣΠΙΤΙΑ

To Top