Connect with us

STORIES

35χρονη μητέρα 2 παιδιών που έδινε μάχη με τον καρκίνο και της έδωσαν 4 χρόνια ζωής, είναι εντελώς καλά και τολμάει να ονειρευτεί ξανά

35χρονη μητέρα 2 παιδιών που έδινε μάχη με τον καρκίνο και της έδωσαν 4 χρόνια ζωής, είναι εντελώς καλά και τολμάει να ονειρευτεί ξανά

Η 35χρονη Heidi Loughlin από τη Bristol, το 2015 διαγνώστηκε με έναν σπάνιο κι επιθετικό καρκίνο του μαστού στο τελικό στάδιο. Η διάγνωση της νόσου έγινε όταν εκείνη ήταν τριών μηνών έγκυος. Παρ’ όλες τις συστάσεις των γιατρών  αρνήθηκε να κάνει χημειοθεραπείες, για να δώσει έτσι στο μωρό της την ευκαιρία να γεννηθεί. Οι γιατροί της είπαν ότι θα ζήσει το πολύ άλλα 4 χρόνια.

Το μωράκι της κατάφερε να γεννηθεί με καισαρική τομή στις 12/12/2015, όμως 12 εβδομάδες νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε κανονικά. Δυστυχώς 8 ημέρες μετά πέθανε εξαιτίας κάποιας λοίμωξης.Η 35χρονη Loughlin ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες αμέσως μετά το χαμό του μωρού της, γιατί ήθελε να μείνει ζωντανή για τα άλλα δύο της παιδιά, τον 4χρονο Νώε και τον 3χρονο Τάιτ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η φλεγμονή του καρκίνου επιδεινώθηκε με ταχείς ρυθμούς και η μάχη της με την επάρατο νόσο έμοιαζε πια εντελώς άνιση. Η 35χρονη την παρομοίαζε με θανατική καταδίκη.

Ωστόσο, η τελευταία εξέταση που έκανε πρόσφατα, έδειξε ότι το σώμα της έχει καθαρίσει εντελώς. Όλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για κάποιο θαύμα των Χριστουγέννων, αλλά ήταν και κάτι άλλο που συνέβη.

Η Loughlin θεωρεί ότι κατάφερε να νικήσει την ασθένεια χάρη σε ένα νέο κι επαναστατικό φάρμακο για καρκινοπαθείς, που ονομάζεται Kadcyla. Θεωρείται η μεγαλύτερη σημαντική ανακάλυψη για τους πάσχοντες από καρκίνο την τελευταία δεκαετία.

Το φάρμακο αυτό εγκρίθηκε από τον υπεύθυνο παρακολούθησης φαρμάκων του NHS, στις αρχές του έτους, για χιλιάδες γυναίκες που πάσχουν από σπάνιο, επιθετικό καρκίνο του μαστού.

Στο blog της, έγραψε: «Kadcyla είναι το φάρμακο που με κράτησε ζωντανή. Αυτή τη στιγμή σταμάτησε τον καρκίνο να εξαπλωθεί περαιτέρω μέσα στο σώμα μου και μου έδωσε μια σχετικά συμβατική ζωή. Μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής για να μεγαλώσω τους γιους μου»

Η  Loughlin, η οποία είναι επίσης μητέρα του 4χρονου Νώε και του 3χρονουΤάιτ, ένιωσε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν θήλαζε τον μικρότερο γιο της (που είναι μαζί στη φωτογραφία) τον Φεβρουάριο του 2015 και παρατήρησε ένα εξάνθημα. Τότε, αρχικά, οι γιατροί της είχαν πει ότι είχε μαστίτιδα – μια κοινή πάθηση για νέες μητέρες όπου ο ιστός του μαστού γίνεται φλεγμονώδης.

Τα συνήθη σημάδια του καρκίνου του μαστού:

  • Αλλαγή στο μέγεθος ή στο σχήμα του μαστού
  • Μια μάζα ή μια περιοχή του μαστού που δίνει την αίσθηση ενός πιο σκληρού δέρματος, σε σχέση με τον υπόλοιπο μαστό
  • Μια αλλαγή στην υφή της επιδερμίδας, όπως οι ραβδώσεις ή όψη φλοιού πορτοκαλιού
  • Ερυθρότητα ή εξάνθημα στο δέρμα και / ή γύρω από τη θηλή
  • Η θηλή σας έχει τραβηχτεί ή φαίνεται διαφορετική, για παράδειγμα άλλαξε η θέση ή το σχήμα της
  • Υγρό που εκκρίνεται από τη θηλή χωρίς να ασκηθεί πίεση
  • Επίμονος πόνος στο στήθος ή στη μασχάλη
  • Ένα πρήξιμο στη μασχάλη ή γύρω από τη θηλή

Η Loughlin τώρα που δε νοσεί πια από καρκίνο, σχεδιάζει να πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς οι γιατροί υποπτεύονται ότι ο καρκίνος μπορεί να ξαναχτυπήσει την πόρτα της και να γίνει και πάλι ενεργός.«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να το κάνουν αυτό, επειδή σκέφτονται ότι ο καρκίνος θα επιστρέψει για να τους αποτελειώσει. Δεν πρέπει να  ξοδέψω ολόκληρο το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου τρομοκρατημένη και νιώθοντας φόβο για το τι μπορεί να μου συμβεί».

διαφορετικό

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top