Connect with us

STORIES

Δεν αγαπώ το πρώτο μου παιδί, ενώ το δεύτερο το λατρεύω. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας για ένα θέμα που δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ.

Πριν από δυόμισι χρόνια απέκτησα το πρώτο μου παιδί και πριν από πέντε μήνες το δεύτερο, και τα δύο αγόρια. Ήταν και οι δύο εγκυμοσύνες προγραμματισμένες ασχέτως που με το μπαμπά τους χώρισα πριν από 2 μήνες.

Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν νιώθω καμία αγάπη για το μεγάλο μου γιο. Για να είμαι ακριβής δεν νιώθω τίποτα. Τον αγκαλιάζω, τον φιλάω, τον κοιτάω όταν κοιμάται, αλλά και πάλι τίποτα, σε αντίθεση με το μωρό που και μόνο που το μυρίζω, λιώνω.
Όταν ο μεγάλος μου γιος είχε γεννηθεί, δεν τον χόρταινα. Ένιωθα πως όσο τον αγαπάω εγώ, δεν έχει αγαπήσει άλλη μάνα το παιδί της, στο πέρασμα όμως του χρόνου είναι λες και το συναίσθημα αυτό ξεθωριάζει και δεν ξέρω γιατί.

⛪️Προσωποποιημένες λαμπάδες με Όνομα & ευχή 🔴 Πείτε μας το όνομα που θέλετε να χαράξουμε και χαρίστε ένα όμορφο δώρο στο βαφτιστήρι σας - Mairyland.gr

Ο μεγάλος μου γιος δεν είναι και το πιο συνεργάσιμο παιδί του κόσμου. Ζηλεύει το μικρό και απαιτεί να αφιερώνω όλο μου το χρόνο σε εκείνον. Δεν ξέρω αν είναι η συμπεριφορά του αυτή που με έχει επηρεάσει αρνητικά και δεν αισθάνομαι τίποτα. Πολλές φορές η ζήλεια του για το μικρό μετατρέπεται σε θυμό και επιθετικότητα απέναντί μου. Έτσι και τύχει γυρνώντας από τη δουλειά να δω πρώτα το μωρό και μετά να παίξω με το μεγάλο, είναι μεν καλός στην αρχή, αλλά μετά από λίγο θυμώνει και με δαγκώνει ή με χτυπάει δυνατά στο πρόσωπο. Αυτή του η συμπεριφορά με βγάζει έξω από τα ρούχα μου και κρατιέμαι όσο μπορώ για να μη τον δείρω.

Έχω προσπαθήσει και εξακολουθώ να προσπαθώ, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα. Απευθύνθηκα και σε παιδοψυχολόγο, ο οποίος με συμβούλευσε να κάνω υπομονή, να του αφιερώνω περισσότερο χρόνο και να του δείχνω την αγάπη μου όσο μπορώ. Αισθάνομαι ενοχές, γιατί…δεν έχω αγάπη να του δείξω. Σε κανένα παιδάκι δεν αξίζει να μην το αγαπάει η μητέρα του. Το ξέρω πως είναι άδικο να λατρεύω το μικρό και να νιώθω το απόλυτο κενό για το μεγάλο και θέλω να το αλλάξω, αλλά δεν ξέρω τον τρόπο.
Μέχρι να αλλάξει κάτι προσποιούμαι ότι τους αγαπώ και τους δύο το ίδιο. Δεν μου φταίει κάπου το παιδί μου να το πληγώσω. Θέλω όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει.

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top