Connect with us

STORIES

Έγκυος σε δίδυμα πάει στον γυναικολόγο για εξετάσεις. Μόλις όμως ο γιατρός βλέπει τον υπέρηχο, του κόβονται τα πόδια

Έξι εβδομάδες αργότερα, η Mindy έκανε τον πρώτο της υπέρηχο και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος με σε ένα μωρό, αλλά σε δύο. Θα ήταν πανομοιότυπα δίδυμα αγόρια!

Ο υπέρηχος όμως έδειξε επίσης ότι το ένα μωρό ήταν αισθητά μεγαλύτερο από το άλλο – και αυτό γιατί το μερίδιο του πλακούντα μεταξύ των διδύμων ήταν 90/10. Ο Christian πάλευε κυριολεκτικά να αναπτυχθεί.

Τον Μάρτιο του 2012, η Mindy και ο Keith διαγνώστηκαν με TTTS, ή σύνδρομο υποκλοπής διδύμων. Το TTTS είναι μια επιπλοκή στην παροχή αίματος που συμβαίνει στο 15% των πανομοιότυπων διδύμων με κοινόχρηστο πλακούντα. Αν δεν αντιμετωπιστεί, τα περισσότερα μωρά πεθαίνουν…

Η Mindy μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι, ένα από τα λίγα νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδευμένο για την αντιμετώπιση TTTS μέσω χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ. Υπήρχε όμως ένας κίνδυνος: στην πανομοιότυπη δίδυμη εγκυμοσύνη, τα μωρά θα είτε θα μείνουν και τα δύο ζωντανά ή θα πεθάνουν μαζί! Ο σκοπός αυτής της χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ είναι να σταματήσει τον διαμοιρασμό του αίματος μεταξύ των διδύμων με την ελπίδα να τα σώσουν και τα δύο.

Στις 17 Ιουλίου το 2012, μετά από 18 εβδομάδες ξεκούρασης στο κρεβάτι, ο Christian και ο Connor γεννήθηκαν μέσω έκτακτης καισαρικής τομής. Ο Christian ζύγιζε μόλις τρία κιλά, ενώ ο Connor ήταν πάνω από τέσσερα κιλά. «Μου έδωσαν 2 γύρους στεροειδών για να βοηθήσει τους πνεύμονες από τα παιδιά μου σε περίπτωση που γεννιόντουσαν πρόωρα και είμαι ευγνώμων που το March of Dimes χρηματοδότησε την έρευνα γι” αυτή τη θεραπεία«, έγραψε η Mindy στο Crowdrise.

Μετά από σχεδόν ένα μήνα στην εντατική, τα δύο αγόρια επέστρεψαν στο σπίτι τους χωρίς επιπλοκές!

Πηγή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top