Connect with us

STORIES

Είπαν σε μια παχουλή γυναίκα ότι δεν θα τα καταφέρει ποτέ στον χώρο της Μόδας. Δείτε όμως τι συνέβη μετά…

Στη σημερινή κοινωνία, οι γυναίκες νιώθουν άσχημα με την εμφάνιση και το βάρος τους. Πολλές γυναίκες νιώθουν ότι πρέπει να χάσουν κιλά, αν και είναι αδύνατες. Είναι κοινή άποψη ότι το αδύνατο είναι ωραίο και στη μόδα.Φυσικά, δεν είναι υγιές να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, αλλά ούτε και πολύ αδύνατος. Το να διατηρείς μια υγιή σιλουέτα μπορεί να είναι δύσκολο, γιατί απαιτεί καθημερινή άσκηση και μια υγιηνή διατροφή και τρόπο ζωής.

Πολλές γυναίκες είναι πολύ αδύνατες και συχνά επιλέγονται για μοντέλα από το χώρο της μόδας. Δεν είναι κακό να είσαι αδύνατος (εκτός βέβαια κι αν φτάνεις στα όρια της ανορεξίας) αλλά ούτε και να έχεις λίγες καμπύλες. Με τα κατάλληλα ρούχα και οι δύο σωματότυποι δείχνουν $έξι.Οι γυναίκες θα πρέπει να αποδέχονται την εμφάνιση τους και να νιώθουν αυτοπεποίθηση. Αυτό που μετράει είναι να είναι υγιείς.Τα περισσότερα μοντέλα είναι αδύνατα, καθιστώντας το δύσκολο για τις γυναίκες με καμπύλες να μπουν στο χώρο της μόδας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι όμορφες.Αυτό το μοντέλου «μεγάλου μεγέθους» απορρίφθηκε από το πρώτο πρακτορείο μοντέλων γιατί οι γοφοί της ήταν «πολύ μεγάλοι».

Αυτό όμως δεν σταμάτησε την Iskra Lawrence από το να κυνηγήσει το όνειρό της να γίνει μοντέλο.Η Iskra πήγε σε μια εταιρία εσωρούχων με το όνομα Aeerie, της οποίας το μότο είναι «The real you is $exy», ενθαρρύνοντας τις γυναίκες να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.Η Iskra ρωτήθηκε για τις εμπειρίες της στο χώρο της μόδας όπου την έκαναν να νιώθει άσχημα για το σώμα της. Λέει:«Πέρασα άσχημα. Είχα υγιές βάρος, έκανα κολύμβηση όταν ήμουν μικρή, είχα γερό σώμα, αλλά δεν ήμουν «μεγάλο μέγεθος». Όταν ήμουν 13 και 16 χρονών, μετρούσαν την περιφέρεια των γοφών μου και ήταν 91 εκατοστά, ενώ μου έλεγαν ότι τα δικά τους κορίτσια ήταν 86, και με απέρριπταν.

Κι έτσι έκανα απελπισμένες κινήσεις, όπως το να τρώω φέτες ζαμπόν για μια βδομάδα. Μετά μου είπαν ότι αν ανέβαινα δύο νούμερα, θα δούλευα περισσότερο. Ακόμα κι αν το ξέρω και τώρα ότι αν ανέβω δύο νούμερα θα δουλέψω παραπάνω, δεν θα το κάνω. Νιώθεις ευάλωτη.Και τότε άρχισα να ψάχνω τη γυμναστική, όχι για να αδυνατίσω, αλλά για να γίνω πιο δυνατή. Το κάνω τώρα 4 χρόνια. Ποτέ δεν κάνω δίαιτες ή γυμναστική της τελευταίας στιγμής, γιατί προσπαθώ συνεχώς να είμαι υγιής. Κάνω πολύ έντονη γυμναστική. Μου αρέσει να σηκώνω βάρη, αφού αυτό λειτουργεί καλά για το σώμα μου.»Η Iskra Lawrence λέει ότι νόμιζε ότι δεν ήταν αρκετά καλή, μέχρι που την κάλεσε η Aeerie να γίνει μοντέλο της και μέρος της καμπάνιας. Της είπαν ότι είναι όμορφη και ότι το να εκτιμά τον εαυτό της είναι πιο σημαντικό. Δεν χρειάζεται το photoshop γιατί όταν αγαπάς τον εαυτό σου είναι υπέροχο.

Το κόνσεπτ είναι ασυνήθιστο, αφού τα μοντέλα της Aeerie είναι διαφόρων μεγεθών, το οποίο είναι ρεαλιστικό, αφού και οι αληθινές γυναίκες έχουν διάφορα μεγέθη.Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες και δεν χρειάζεται να μετράνε τον εαυτό τους με βάση τις αντιλήψεις των άλλων.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top