Connect with us

STORIES

Ένα άρρωστο παιδί «παραιτημένο» απ’ τη ζωή πετυχαίνει μια θεαματική ανάρρωση όταν γνωρίζει ένα σκύλο θεραπείας

Σε νεαρή ηλικία, ο Caleb Howard από το Huntsville της Γιούτα, συμμετείχε σε μια φοβερή μετωπική σύγκρουση. Αυτό το ατυχές συμβάν είχε ως αποτέλεσμα αρκετά σπασμένα οστά και, το χειρότερο από όλα, μια βλάβη του εγκεφάλου που έκανε την κατάστασή του κρίσιμη. Οι γιατροί ανέφεραν πως πιθανότητές να ανακάμψει ήταν ελάχιστες. Ο Caleb δεν ανταποκρινόταν, και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

Ο αντίκτυπος της σύγκρουσης ήταν η καταστροφή εκατομμύρια κυττάρων του εγκεφάλου του Caleb, και αυτό τον κατέστησε τον ανίκανο να κινηθεί.

Ως μέρος της θεραπείας του, ο Caleb γνώρισε τον Colonel, ένα ειδικά εκπαιδευμένο Golden Retriever. Πριν από αυτό, είχε γίνει αδιάφορος και δεν είχε καθόλου ενέργεια. Βλέποντας όμως τον σκύλο, ο οποίος ήταν περίπου στο μέγεθος του ίδιου του Caleb, άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά. Άρχισε να έχει μια σταθερή βελτίωση.

Όταν ο Caleb συνάντησε τον Colonel, η πρόοδός του βελτιώθηκε δραματικά.

Με τη βοήθεια ενός θεραπευτή, ο Caleb ξεκίνησε να δουλεύει τα χέρια του, ρίχνοντας μια μπάλα στον Colonel.

Μπορεί να είναι μικρός, αλλά η εργοθεραπεύτρια Lisa Barnes λέει ότι τα παιδιά όπως ο Caleb που έχουν υποστεί αυτές τους σοβαρούς τραυματισμούς συχνά παθαίνουν κατάθλιψη και έχουν έλλειψη κινήτρων για να προσπαθήσουν και να επανακτήσουν την κινητικότητά τους. Ο Colonel τον βοηθά με αυτό το πρόβλημα, καθώς ο Caleb κινείται στην προσπάθειά του να παίξει με το υπομονετικό αυτό σκυλί. Η γιαγιά του συμφωνεί. “Παρατήρησα ότι κάθε φορά που βλέπει τον Colonel, είναι πιο κινητικός,” λέει. “Κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα. Είμαστε αισιόδοξοι.”

Μετά από ένα μήνα έντονης θεραπείας και με τη βοήθεια του Colonel, ο Caleb είχε γίνει πολύ πιο δραστήριος, και οι κινητικές του ικανότητες έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Είναι, επίσης, χαρούμενος με το νέο του φίλο. “Νομίζω ότι του αρέσει να παίζουμε!” λέει με χαμόγελο.

Ο Caleb έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, αλλά ο πατέρας του λέει ότι οι θεραπείες με ζώα εξακολουθούν να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα στους ανθρώπους, και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Παρακολουθήστε την απίστευτη ιστορία του Caleb στο παρακάτω βίντεο.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top