Connect with us

STORIES

Γιατροί είπαν σε γυναίκα με καρκίνο ότι δύσκολα θα έκανε παιδιά κι εκείνη έκανε τετράδυμα

Μια μητέρα αποκάλυψε πώς γέννησε τετράδυμα ενώ πίστευε ότι μια μάχη της με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης δεν θα της επέτρεπε να αποκτήσει παιδιά.

Η Virginia Johnson, από την Αριζόνα, ανακάλυψε ότι είχε έναν όγκο όταν έκανε ένα υπερηχογράφημα για να εξετάσει μια έκτοπη εγκυμοσύνη τον Οκτώβριο του 2013.

Η 35χρονη, η οποία είχε αφαιρέσει την δεξιά της σάλπιγγα στην εφηβεία, καταστράφηκε όταν οι γιατροί της αποκάλυψαν ότι έπρεπε να αφαιρέσουν και την αριστερή της για να σταματήσουν τη διάδοση της νόσου, και αυτό την έκανε να φοβηθεί ότι δεν θα γινόταν ποτέ μητέρα.

Όμως, μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση γέννησε την κόρη της, την 3χρονη σήμερα Zoe, τον Οκτώβριο του 2014. Θέλοντας να δώσουν στην κόρη τους ένα αδελφό, η Virgina και ο σύζυγός της Victor, έκαναν έναν τελευταίο γύρο εξωσωματικής γονιμοποίησης το περασμένο έτος – και συνέλαβαν τετράδυμα.

Η μητέρα έχει σήμερα χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram οι οποίοι χαίρονται με τα νέα της Zoe και των 8χρονων τετράδυμων, της Ava, της Madelyn, της Olivia και του Victor.

Είπε: “Νιώθω τόσο τυχερή όταν κοιτάζω τα παιδιά μου γιατί ποτέ δεν πίστευα ότι θα συμβεί αυτό. Δεν ήταν εύκολα όσα πέρασα για να τ’ αποκτήσω, αλλά δεν θα τα άλλαζα για τίποτα στον κόσμο.”

Η Virginia έχει θέματα γονιμότητας από την εφηβεία και είχε αφαιρέσει τη μία της σάλπιγγα σε ηλικία 13 ετών λόγω επιπλοκών του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS).

Η Virginia και ο Victor προσπαθούσαν εδώ και χρόνια να συλλάβουν παιδί. Ωστόσο, όταν τελικά συνέλαβαν, δέχτηκαν ένα ακόμα χτύπημα όταν ανακάλυψαν ότι η πρώτη της εγκυμοσύνη ήταν έκτοπη και πως θα έπρεπε να τερματιστεί.

Όμως όταν οι γιατροί της έκαναν υπερηχογράφημα για να παρακολουθήσουν την εγκυμοσύνη, εντοπίστηκε ένας κακοήθης όγκος στην ουροδόχο κύστη της Virgina.

Εάν η εγκυμοσύνη δεν ήταν έκτοπη, οι γιατροί πιστεύουν ότι ο καρκίνος δεν θα είχε εντοπιστεί και θα μπορούσε να έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα της.

Η Virginia είπε: “Σοκαρίστηκα όταν οι γιατροί ανακάλυψαν τον καρκίνο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε παιδί και ήμασταν τόσο χαρούμενοι που είχαμε συλλάβει φυσικά.”

“Δύο εβδομάδες αργότερα όλα άλλαξαν. Ήμουν απίστευτα στεναχωρημένη. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω ότι η έκτοπη εγκυμοσύνη συνέβη για κάποιο λόγο. Ήταν σαν να μου έλεγε το σώμα μου: “Μην ανησυχείς, θα γίνεις μαμά, αλλά όχι ακόμα, το σώμα σου δεν είναι έτοιμο, ας νικήσουμε πρώτα αυτόν τον καρκίνο”.

Οι γιατροί απομάκρυναν τον όγκο και την άλλη σάλπιγγα τον Νοέμβριο του 2013 για να σταματήσουν την εξάπλωση του καρκίνου, εξαλείφοντας την ελπίδα της ζευγαριού να συλλάβει φυσικά. Αλλά μόλις ένα μήνα αργότερα άρχισαν την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού ήταν αποφασισμένοι να φτιάξουν μια όμορφη οικογένεια.

Λίγο μετά ανακάλυψαν ότι η εξωσωματική ήταν επιτυχής και ένα χρόνο αργότερα καλωσόρισαν την κόρη Zoey, η οποία είναι σήμερα τριών ετών.

Μετά από ένα «απίστευτο» έτος σαν νέοι γονείς, η Virginia δήλωσε ότι ήθελε να κάνει άλλο ένα παιδί.

Μετά από έναν ανεπιτυχή γύρο εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι γονείς ανακάλυψαν ότι περίμεναν δίδυμα. Μια εβδομάδα αργότερα ανακάλυψαν ότι ένα από τα έμβρυα είχε χωρίσει σε δύο και ότι θα αποκτούσαν τρίδυμα. Δύο εβδομάδες μετά, ενημερώθηκαν ​​ότι δύο μωρά μοιράζονταν ένα σάκο και πως η Virginia κυοφορούσε τετράδυμα – τρία όμοια κορίτσια και ένα αγόρι.

“Ενθουσιάστηκα στην ιδέα των διδύμων, συγκλονίστηκα στην ιδέα των τριδύμων και πέταξα από τη χαρά μου που έμεινα έγκυος σε τετράδυμα!”

“Αρχικά, οι γιατροί μου με προειδοποίησαν για τους κινδύνους της κυοφορίας τετραδύμων και με ρώτησαν αν ήθελα να αφαιρέσουν ένα ή περισσότερα από τα μωρά. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμένα και για τον σύζυγό μου.”

Η Virginia γέννησε τα τετράδυμά της στις 32 εβδομάδες μετά από μια προγραμματισμένη καισαρική τομή, όπου όλα τα μωρά γεννήθηκαν με ασφάλεια. Έξι εβδομάδες αργότερα, η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της.

Είπε: “Ήταν απίστευτα χαοτικό το να τα φέρουμε στο σπίτι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε το κλάμα και το τρέξιμο γύρω από κάθε μωρό.”

“Δεν κοιμόμασταν σχεδόν καθόλου και ξυπνούσαμε κάθε τρεις ώρες για να ταΐσουμε τα μωρά. Γενικά είναι δύσκολη η καθημερινότητα με ένα νεογέννητο αλλά με τέσσερα μωρά είναι τέσσερις φορές πιο απαιτητική.

“Αλλά αισθάνομαι επίσης τέσσερις φορές ευλογημένη.”

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top