Connect with us

STORIES

Θυμάστε την γυναίκα που πριν 3 χρόνια έγινε ο 1ος άνθρωπος που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου; Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα [photos]

Oι γιατροί τελειοποίησαν τις μεταμοσχεύσεις προσώπου μόλις την τελευταία δεκαετία…
Πλέον είναι καλύτεροι από ποτέ στο να δίνουν σε κάποιον νέο πρόσωπο μετά από ατύχημα ή γενετική διαταραχή. Μετά από περίπου 3 χρόνια, μία γυναίκα από την Πολωνία που έλαβε μόσχευμα προσώπου μας δείχνει το απίστευτο αποτέλεσμα.

Η γυναίκα ανέπτυξε τεράστιους όγκους στο πρόσωπο εξαιτίας μιας γενετικής διαταραχής. Αυτή είναι η Joanna πριν την μεταμόσχευση προσώπου. Είναι γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα για την προστασία των ιδιωτικών της στοιχείων.

Είχε στο πρόσωπο της έναν τεράστιο όγκο ο οποίος προκλήθηκε από μια γενετική διαταραχή γνωστής ως νευροϊνωμάτωση. Οι γιατροί ήξεραν ότι χρειαζόταν μόσχευμα για να απαλλαγεί από αυτό το βάρος.

Η 26χρονη γυναίκα θα γινόταν το δεύτερο άτομο που θα λάμβανε μόσχευμα προσώπου στην πατρίδα της, την Πολωνία. Τον Φεβρουάριο του 2014, έκανε την εγχείρηση που θα άλλαζε το πρόσωπο της μια για πάντα.

Ο Dr. Adam Maciejewski ήταν επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών και νοσοκόμων σε μια 23ωρη εγχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε μεταμόσχευση στο 80% περίπου του προσώπου της. Αυτή είναι μια φωτογραφία από την επέμβαση.

Η Joanna γρήγορα ανάρρωσε από την εγχείρηση της. Εδώ την ξεναγούν στο νοσοκομείο.

Εδώ είναι η Joanna με τον πατέρα της μετά την εγχείρηση. Κατάφερε ακόμα και να συμμετάσχει σε μια συνέντευξη τύπου σχετική με την πρωτοποριακή αυτή εγχείρηση…

Η Joanna μίλησε στην συνέντευξη τύπου μαζί με τον γιατρό της, Dr. Adam Maciejewski, και τους εξέπληξε όλους με μια απλή δήλωση. “Πλέον έχω ωραία φρύδια.” Έτσι παραμένει θετική!

Εδώ είναι η Joanna μετά από σχεδόν 3 χρόνια! Το πρόσωπο της ζωντάνεψε πραγματικά λες και ήταν πάντα δικό της.

Δείχνει απίστευτα εντυπωσιακή!

Αυτή η φωτογραφία δείχνει πόσες εκφράσεις έχει καταφέρει να αναπτύξει. Το μόσχευμα έχει ενσωματώσει τους μυς και τα νεύρα τόσο καλά στο πρόσωπο της που δεν φαίνεται καν ότι αυτό δεν είναι το αρχικό της πρόσωπο.

Ευτυχώς, οι όγκοι μάλλον δεν θα επιστρέψουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το DNA του καινούριου ιστού του προσώπου της δεν έχει αυτή την γενετική πάθηση.

Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταφέρει η ιατρική τεχνολογία στις μέρες μας. Είμαστε σίγουροι ότι αν βλέπαμε την Joanna στον δρόμο, δεν θα ξέραμε ότι έκανε μια τόσο δραστική επέμβαση. Μπράβο στον Dr. Maciejewski και στην ομάδα των γιατρών και των νοσοκόμων που πήρε μέρος σε αυτή την ιστορική εγχείρηση.

Αυτή η ιστορία μας θυμίζει ακόμα μία επιτυχημένη επέμβαση προσώπου στον Mitchell Hunter, ο οποίος δείχνει απίθανος 5 χρόνια μετά την εγχείρηση.

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top