Connect with us

STORIES

Θυμάστε το Σύριο Μπαμπά που πουλούσε στυλό για να ζήσει το παιδί του; Σήμερα έχει 3 Επιχειρήσεις!

Γνωρίστε τον Abdul Halim al-Attarm. Ήταν ένας πρόσφυγας από τη Συρία που φωτογραφήθηκε να πουλάει στυλό στους δρόμους της Βηρυτού. Χάρη στη γενναιοδωρία συνανθρώπων του και στη σκληρή δουλειά του, τώρα είναι περήφανος που έχει τη δική του επιχείρηση.

Ο 33χρονος πατέρας δύο παιδιών έψαχνε απεγνωσμένα λεφτά, όταν πρωτοήρθε από τη Συρία και τα έβγαζε πέρα με το ζόρι. Αλλά αυτή η φωτογραφία μαζί με την κόρη του έγινε viral και πυροδότησε μία καμπάνια υποστήριξης εκείνου και της οικογενείας του.

Ο Gissur Simonarson, ένας web developer από τη Νορβηγία, συγκινήθηκε τόσο πολύ από την ιστορία του, που ξεκίνησε μία υποστηρικτική καμπάνια και γρήγορα ξεκίνησαν να μαζεύονται αρκετά χρήματα. Μέχρι το τέλος της, είχαν μαζευτεί $191,000 για τον απεγνωσμένο Σύριο. Μόλις πήρε τα χρήματα, άνοιξε ένα φούρνο και από τότε έχει ανοίξει ακόμα ένα μαγαζί με kebab και άλλο ένα εστιατόριο στην περιοχή.

“Όχι μόνο άλλαξε η ζωή μου, αλλά και οι ζωές των παιδιών μου και οι ζωές των ανθρώπων στη Συρία που έχω βοηθήσει.»

Ο Al-Attar έδωσε περίπου $25,000 σε φίλους και συγγενείς στη Συρία και επίσης απασχολεί 18 άτομα προσωπικό που είναι όλοι τους πρόσφυγες πολέμου από τη λεηλατημένη χώρα. Έχει έρθει από ένα προσφυγικό κατάλυμα της Παλαιστίνης, στην άκρη της Δαμασκού, όπου δούλευε σε ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Το κατάλυμα αυτό έχει πλέον καταστραφεί από τις έντονες μάχες μεταξύ τοπικών πολιτοφυλακών.

Πλέον ζει σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων μαζί με τις δύο πανέμορφες κόρες του. «Όταν ο Θεός θέλει να σου δώσει κάτι, θα το πάρεις,» είπε. Ευχόμαστε ότι καλύτερο για αυτόν και την οικογένειά του και ελπίζουμε να συνεχίσει να στηρίζει τα αδέρφια του τους πρόσφυγες

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top