Connect with us

STORIES

Την ημέρα της γυναίκας την αφιερώνουμε στην πρώτη γυναίκα δότρια μυελού των οστών

Σήμερα στη γιορτή της Γυναίκας, την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών, με ρίζες  στις αρχές του εικοστού αιώνα για τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα τους ,στο νέο αιώνα, στη σημερινή Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ,της αμφισβήτησης  πιστεύοντας σ ένα κόσμο που αξίζει να αγωνίζεσαι για το καλύτερο, αφιερώνουμε την ημέρα στη γυναίκα δότρια μυελού των οστών.

Σ αυτήν την γυναίκα που με την προσφορά της «γέννησε» έδωσε ζωή σ ένα άνθρωπο.Μέσα από το διαδίκτυο αναζητήσαμε και με ιδιαίτερη τιμή σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές τις ευλογημένες γυναίκες.Η Νικολέτα Ευρυπίδου  είναι εκείνη που άνοιξε τον δρόμο της δωρεάς μυελού των οστών στην Ελλάδα το 1992. Αναζητώντας μόσχευμα για τον σύζυγό της, έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της επιστήμης για άλλους ασθενείς που χρειάζονταν μεταμόσχευση. Ο σύζυγός της έχασε τη μάχη για τη ζωή του αλλά  εκείνη κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της το 1994 και πρόσφερε μόσχευμα σε ασθενή που το χρειαζόταν.

Η πρώτη εθελόντρια δότρια μυελού των οστών στην Ελλάδα μιλά για την εμπειρία της:

Προλαβαίνουμε να γίνουμε Άνθρωποι !!!Γι’ αυτές που πάλεψαν και νίκησαν τους δαίμονες , άλλαξαν την ιστορία τους , αλλά και τη δική μας.Χρόνια σας πολλά.

[alithinesgynaikes]

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top