Connect with us

STORIES

Το 1934 γεννήθηκαν τα πρώτα πεντάδυμα που επιβίωσαν μετά τη γέννησή τους, Η συνέχεια της ιστορίας όμως θα σας σοκάρει…

Την περασμένη εβδομάδα, ο κόσμος παρακολούθησε με δέος τα επτάδυμα των McCaughey στην αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Είναι τα πρώτα επτάδυμα στον κόσμο τα οποία επιβίωσαν, γι’ αυτό δεν είναι να απορεί κανείς που τραβούν την προσοχή των μίντια πού και πού.

Ωστόσο πριν τους McCaughey, υπήρχαν πέντε αδερφές από τον Καναδά, οι οποίες είχαν τη δική τους εμπειρία κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και τώρα κάνουν ότι μπορούν για να προειδοποιήσουν τις οικογένειες των παιδιών όπως οι McCaughey και των άλλων πολύδυμων παιδιών.Οι αδερφές Dionne sisters ήταν τα πρώτα πεντάδυμα στον κόσμο τα οποία κατάφεραν να ζήσουν. Μονοζυγωτικές αδερφές, ολόιδιες, γεννήθηκαν στο Οντάριο το 1930.Έσκασαν σαν πυροτέχνημα, το επιστημονικό θαύμα της εποχής, ήταν διάσημες από τη γέννα τους. Οι άνθρωποι από τον Καναδά και το εξωτερικό ξετρελάθηκαν στην ιδέα πέντε ολόιδιων κυριολεκτικά κοριτσιών να μεγαλώνουν μαζί.Τώρα, περισσότερες από οχτώ δεκαετίες μετά τη γέννησή τους, ας ρίξουμε μια ματιά στη συναρπαστική ζωή τους και στα μαθήματα που μας δίνει για το τίμημα της παιδικής ηλικίας στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Οι πεντάδυμες αδερφές Dionne γεννήθηκαν στις 28 Μαϊου 1934, από Γαλλο-Καναδούς γονείς στο βόρειο Οντάριο.Οι αδερφές — Yvonne, Annette, Cécile, Émilie, και Marie — ήταν τα πρώτα πεντάδυμα του κόσμου τα οποία επέζησαν.Οι γονείς τους ήταν οι Oliva και Elzire Dionne, οι οποίοι είχαν ήδη πέντε παιδιά και επρόκειτο να κάνουν άλλα τρία μετά τη γέννηση των πενταδύμων.

Από τη γέννησή τους, οι Dionne θεωρήθηκαν ιατρικό θαύμα.Το 1930, οι αγωγές υπέρ της γονιμότητας μετά βίας υπήρχαν στο χάρτη, κι έτσι οι πολύδυμες γέννες, ειδικά σε αυτόν τον αριθμό, ήταν ανήκουστες.Οι Dionne, συνελήφθησαν φυσιολογικά και γεννήθηκαν πρόωρα, αλλά χωρίς σοβαρές επιπλοκές, αφήνωντας άναυδους την ιατρική κοινότητα και τα μίντια.

Αυτό το απλό “ατύχημα” στη γέννα είχε συνέπειες οι οποίες έβαλαν τις Dionne σε ένα μονοπάτι δόξας και θεάματος, τη στιγμή που ένας καλοπροαίρετος θείος τους ανακοίνωσε τη γέννησή τους.Oι πάμπτωχοι γονείς των Dionne προσεγγίστηκαν αμέσως από διάφορους θεσμούς οι οποίοι ήθελαν να επιδείξουν τα ασυνήθιστα μωρά.Παρότι πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς ισχυρίζονταν ότι είναι ιατρικής φύσεως, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κομμάτι της κουλτούρας των εκπομπών για φρικιά τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν ακόμα και το 1930.

Τα κορίτσια δεν πήγαν σε ένα από αυτά τα άσυλα.Αντίθετα, στην ηλικία των 4 μηνών τα πήραν από τους γονείς τους και έγιναν κηδεμονευόμενα παιδιά της Βασιλικής επαρχίας.Στην ουσία ωστόσο, η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τα παιδιά σχεδόν τόσο όσο θα τα εκμεταλλευόταν οποιοδήποτε σόου που έκανε λόγο για φρικιά.

Τα πρώτα χρόνια, μεγάλωσαν από το ιατρικό προσωπικό το οποίο τα ξεγέννησε, σε έναν ειδικό παιδικό σταθμό.Εκεί, βρίσκονταν διαρκώς υπό συνεχή μελέτη και εξετάσεις, και οι επισκέπτες πλήρωναν για να τα παρατηρήσουν τρεις φορές την ημέρα.Σύντομα έγιναν μια δημοφιλής τουριστική ατραξιόν και χιλιάδες επισκέπτες πήγαιναν ημερησίως να θαυμάσουν το θέαμα των πέντε ολόιδιων αδερφών.

Καθώς μεγάλωναν τα κορίτσια, τα εξέθεταν όλο και περισσότερο, ως αντικείμενα επίδειξης στους επισκέπτες και τις διασημότητες.Κάποια στιγμή, τα σύστησαν ακόμα και στη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας.Εμφανίστηκαν επίσης σε σειρές επιστημονικής φαντασίας με τον Dr. Dafoe, τον άντρα ο οποίος τις έφερε στον κόσμο κι έπειτα πήρε την κηδεμονία τους.

Στην ηλικία των 9 ετών, οι γονείς των Dionne κέρδισαν την κηδεμονία των κοριτσιών από την πολιτεία.Δυστυχώς, στη μεγάλη τους – κάποτε φτωχή οικογένεια – τα κορίτσια ήταν το εύκολο καθημερινό χρήμα.Κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους, εμφανίζονταν επανειλημμένα σε εκδηλώσεις και τα κακομεταχειρίζονταν στο σπίτι.

Το 1952 στην ηλικία των 18, αμέσως μόλις ενηλικιώθηκαν, και τα πέντε κορίτσια έφυγαν από το σπίτι, κόβοντας τους δεσμούς τους με τους γονείς τους και τον Dr. Dafoe.Από εκεί, εξαφανίστηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας, των μίντια και της δόξας.Έζησαν πολύ ήσυχα, οι τρεις τους ως νταντάδες, μία σε μοναστήρι και η πέμπτη ως βιβλιοθηκάριος.

Η Émile Dionne, η οποία έγινε καλόγρια, πέθανε το 1954 στην ηλικία των 20 μετά από μια επιληπτική κρίση.Η Marie Dionne πέθανε 16 χρόνια μετά από καρδιακό θρόμβο.Οι υπόλοιπες τρεις αδερφές μετακόμισαν μαζί το 1990, όπου συνέχισαν μια ήσυχη ζωή.Οι Yvonne, Annette, και Cécile σπάνια έσπαγαν τη σιωπή τους εκείνα τα χρόνια.Το 1997, με αφορμή τη γέννηση των επτάδυμων McCaughey, έσπευσαν να δημοσιεύσουν ένα γράμμα συμβουλεύοντας τους γονείς των McCaughey να μη μεγαλώσουν τα παιδιά τους στα φώτα της δημοσιότητας, τελειώνοντας το γράμμα ως εξής: “Αν αυτό το γράμμα αλλάξει τη σειρά των γεγονότων για αυτά τα νεογέννητα, τότε ίσως οι ζωές μας να έχουν εξυπηρετήσει έναν υψηλότερο σκοπό.”

Το 1998, οι τρεις αδερφές βραβεύτηκαν για όσα είχαν περάσει στα χέρια της κυβέρνησης του Οντάριο.Η Yvonne πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, και η Annette με τη Cécile πρόσφατα γιόρτασαν τα 82α τους γενέθλια.Φυσικά, το έκαναν ήσυχα, ιδιωτικά και χωρίς φανφάρες.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top