Connect with us

Μαγειρική

Απίθανη συνταγή για ντολμαδάκια της γιαγιάς!

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!

Υλικά για 150 ντολμαδάκια:

  • 170 φύλλα (κάποια θα σπάσουν και τα θέλουμε για πάτο στην κατσαρόλα)
  • 750 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 5 ματσάκια φρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένα
  • 4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2 ποτήρια λάδι
  • χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κοφτές αλάτι

Εκτέλεση:

  • Σε μια λεκανίτσα, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο.
  • Στη μέση του φύλλου η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά.
  • Στην κατσαρόλα, στρώνουμε φύλλα που έχουν σπάσει και έπειτα τα ντολμαδάκια, καλά ενωμένα μεταξύ τους. Μπορούμε να κάνουμε στρώσεις την μια πάνω στην άλλη.
  • Αφού στρώσουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, καπακώνουμε με ένα πιάτο και έπειτα προσθέτουμε νερό, μέχρι το χείλος του πιάτου.
  • Βράζουμε για 10-15 λεπτά, από το σημείο βρασμού.
  • Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα τα ντολμαδάκια μας.
  • Ταιριάζουν με στραγγιστό γιαούρτι ή με τζατζίκι.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος: 9,00 ευρώ
Μερίδες: 8-10

Σας δίνω τον λόγο μου, πως η συνταγή αυτή θα μείνει στα χέρια τα δικά σας, αλλά και στους συνεχιστές της οικογένειας σας!
Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω μια νέα εκδοχή, όμως η Ελληνική Παράδοση, είναι καλύτερα κρυμμένη στις καρδιές και στις γνώσεις των γιαγιάδων μας!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

[inFeed]

Advertisement
To Top