Connect with us

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη… Οι ολοζώντανοι Άγιοι της Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου – perivolipanagias.net
Οι Νεοφανείς Άγιοι της Ορθοδοξίας μας, βρίσκονται πάντα δίπλα σε αυτούς που τους χρειάζονται και τους επικαλούνται.

Αμέτρητοι άνθρωποι ανά τον κόσμο, έχουν ζήσει Θαύματα και παρουσιάσεις είτε σε ενύπνια είτε σε οράματα, την Θαυμαστή και Θαυματουργική επέμβασή τους, σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.

Advertisement

Άλλοτε όλοι μαζί και άλλοτε μεμονωμένα, παρουσιάζονται και δίνουν την πολυπόθητη «λύση» σε άλυτα και αδύνατα κατ’ άνθρωπον προβλήματα, αλλά δυνατά και εύκολα για Αυτούς.

Άλλωστε «Τα αδύνατα παρά τοις άνθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν». Η επίγεια παίδευση, είναι πρόδρομος της Βασιλείας του Θεού.Οι Άγιοι Ραφαήλ και  Ειρήνη, μαρτύρησαν με τον χειρότερο τρόπο για την πίστη τους στον Χριστό. Τον Άγιο Ραφαήλ, αφού του πριόνισαν τη σιαγόνα, ύστερα από μέρες τον αποκεφάλισαν.

Την Αγία Ειρήνη, ή όπως την αποκαλούσαν οι Άγιοι Ραφαήλ και Νικόλαος «Μικρή Ρηνούλα», παρά το μικρό της ηλικίας, την έκαψαν ζωντανή σε πιθάρι αφού πρώτα την ακρωτηρίασαν. Μη αντέχοντας ο Άγιος Νικόλαος να βλέπει όλα αυτά τα βασανιστήρια, παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο ύστερα από συγκοπή.

Μπορεί να έχασαν την ζωή τους με τον χειρότερο τρόπο, αλλά έσωσαν την ψυχή τους και κέρδισαν την αιώνια ζωή στην Βασιλεία Αυτού που υπηρετούσαν ως άνθρωποι. Ο Θεός τους αξίωσε με το Φωτοστέφανο του μαρτυρίου και της Αγιότητας, αλλά και με το «προνόμιο» της τέλεσης Θαυμάτων.

Σε πρόσφατή μου επίσκεψη στη Γουμένισσα του Κιλκίς και στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έτυχε να βρίσκεται εκεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος. Ο Μητροπολίτης την ώρα της ομιλίας του, καθώς μας εξιστορούσε τα μαρτύρια και τα Θαύματα των Αγίων, ζήτησε από τους προσκυνητές να σηκώσουν το χέρι τους όσοι έχουν ζήσει κάποιο Θαύμα από τους Αγίους.

Το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό… Όλος ο Ναός κατακλείστηκε από χέρια σηκωμένα ψηλά! Το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν συγκλονιστικό, αλλά όχι παράξενο… γιατί όπως προείπα οι Άγιοι βρίσκονται πάντα δίπλα μας!

Αναμένοντας με υπομονή στην ουρά για να προσκυνήσω τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, παρατηρούσα τα πρόσωπα και τα βλέμματα των υπόλοιπων προσκυνητών, αλλά κυρίως τα χείλη τους που ψιθύριζαν λόγια που μπορεί να ακούσει ΜΟΝΟ ο Θεός… λόγια ευχαριστίας, ικεσίας και Προσευχής. Είναι τόσο ζωντανή η πίστη μας, που μπορεί να ανθίσει ένα ξερό δέντρο, να χορτάσει πεινασμένους, να θεραπεύσει ασθενείς αλλά και να ζωντανέψει νεκρούς!!!

Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρχει πίστη.

Η Ορθοδοξία μας έχει πλήθος Αγίων που μπορούν να μεσιτεύσουν για την σωτηρία μας στον Θεό… όμως έχουμε και το πιο δυνατό «αποκούμπι» μας.. την Μάνα μας Παναγία που μπορεί με μεγαλύτερη παρρησία να μεσιτεύσει για εμάς στον Υιό Της και Θεό μας.

Δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας… οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά ο Θεός Μεγάλος.Μια Προσευχή μπορεί να αλλάξει τα πάντα… για πάντα!!!

Ο Πατήρ Τύχων έλεγε:
Ένα «Κύριε Ελέησον» κάνει 100 δραχμές,
Ένα «Δόξα Σοι ο Θεός» κάνει 1000 δραχμές.

Ας γίνει το παραπάνω παράδειγμα του Γέροντα αιτία να γεμίσουμε τον κουμπαρά του Παραδείσου!

Δείτε φωτογραφίες από την Ιερά Μονή των Αγίων Ρφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στη Γουμένισσα του Κιλκίς.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΘΡΗΣΚΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top