Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

14 σημάδια ότι πιθανόν να είσαι έγκυος, ποτέ ΜΗΝ αγνοείς το #6.

Πολλές φορές, το μητρικό ένστικτο είναι το μόνο έγκυρο τεστ εγκυμοσύνης, αφού πολλές εγκυμονούσες γυναίκες ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως θα γίνονταν μαμάδες σύντομα, από τις πρώτες κιόλας μέρες της κύησης.Πριν καν επιβεβαιωθεί το χαρμόσυνο γεγονός με τη γνωστή καθυστέρηση της περιόδου, το σώμα μιας γυναίκας της αφήνει αρκετούς υπαινιγμούς για τη νέα της κατάσταση. Άλλωστε, ολόκληρη η αλλαγή που αρχίζει να επιτελείται δεν γίνεται παρά για να μπορέσει το γυναικείο σώμα να φιλοξενήσει ένα μωρό για 40 εβδομάδες.

Δείτε παρακάτω τα 14 σημάδια που θα σας δείξουν ότι δεν πρόκειται για κάποια συνηθισμένη αδιαθεσία ή κρύωμα, αλλά για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας.

#1. Τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.

Η αύξηση αυτών των ορμονών ευθύνεται για τη μείωση της περιόδου ή/και την απόλυτη παύση της σε όλη τη διάρκεια της κύησης.

#2. Η ναυτία και ο εμετός δεν παρουσιάζονται μόνο το πρωί.

Είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι μπερδεύουν την πρωινή ναυτία με την τροφική δηλητηρίαση. Η εγκυμοσύνη αναγκάζει τα επίπεδα των ορμονών να καθυστερήσουν την πέψη.

Διαβάστε ακόμα:   Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι στην αγκαλιά του Σάκη Ρουβά; Είναι κόρη πασίγνωστης ηθοποιού! Ο λόγος για την…

#3. O κόλπος σας είναι πρησμένος και ευαίσθητος

Ο τράχηλος παράγει περισσότερη βλέννα, η οποία μάλιστα είναι και πιο παχύρρευστη από ό,τι συνήθως, λόγω της αύξησης της προγεστερόνης.

#4. Το στήθος γίνεται πιο ευαίσθητο, πολύ περισσότερο από ό,τι στην διάρκεια της περιόδου.

Τα επίπεδα των ορμονών όχι μόνο ευθύνονται για την αύξηση όγκου των μαστών, αλλά και για τη ξαφνική ευαισθητοποίησή τους ακόμα και στο απλό άγγιγμα. Οι ρώγες σκουραίνουν και το στήθος θα συνεχίσει να μεγαλώνει σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

#5. Νιώθετε τις γνωστές κράμπες περιόδου, αλλά χωρίς να είστε στις μέρες της περιόδου σας.

Όταν το γονιμοποιημένο ωάριο ξεκινάει την εγκατάστασή του στη μήτρα, εμφανίζεται μια μικρή αιμορραγία που οφείλεται στην εμφύτευσή του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες κράμπες στην κοιλιακή χώρα που κρατάνε μόνο μερικές μέρες.

#6. Συχνοουρία.

Το σώμα παράγει περισσότερο αίμα και κάνει τα νεφρά να υπερλειτουργούν για να το φιλτράρουν. Έτσι, η γυναικεία κύστη γεμίζει συνεχώς και επισκέπτεστε το μπάνιο πολύ συχνά!

Διαβάστε ακόμα:   Αν είστε από αυτούς που κάνουν «κρακ» τα δάκτυλα τους δείτε τι συμβαίνει εκείνη την στιγμή.

#7. Μπορείτε να αποκοιμηθείτε άνετα οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Το σώμα σας είναι σε υπερδραστηριότητα ώστε να φτιάξει το ιδανικό καταφύγιο για το έμβρυο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε πιο κουρασμένη και να θέλετε να κοιμηθείτε περισσότερο από ό,τι συνήθως.

#8. Χωρίς να έχετε αλλάξει τη διατροφή σας, έχετε δυσκοιλιότητα.

Η προγεστερόνη καθυστερεί την πέψη και προκαλεί προβλήματα δυσκοιλιότητας. Προσθέστε μπόλικες φυτικές ίνες στο διατροφολόγιό σας για να κάνετε λιγότερο επώδυνες τις επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και για να αποφύγετε την εμφάνιση αιμορροϊδων.

#9. Πεινάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εκδηλώνετε μάλιστα ιδιαίτερη προτίμηση για έντονες γεύσεις, όπως ξινά και γλυκά φαγητά.

#10. Το ίδιο φαγητό που απαιτούσατε να φάτε πριν λίγες μέρες, τώρα σας προκαλεί αποστροφή.

Αν και οι γιατροί δεν δηλώνουν απόλυτα σίγουροι τι είναι αυτό που προκαλεί την αποστροφή των εγκύων προς ορισμένα φαγητά, πιστεύεται πως και αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης. Το δεύτερο τρίμηνο της κύησης είναι συνήθως πιο ομαλό, αλλά εξαρτάται από την περίπτωση.

#11. Γίνεστε ευσυγκίνητες, ακόμα και για ασήμαντα θέματα.

Οι εναλλαγές της διάθεσης σχετίζονται στενά με τα υψηλά επίπεδα ορμονών, οπότε μην απορήσετε αν μια διαφήμιση στην τηλεόραση, ή ένα σημείωμα σας κάνει να βουρκώσετε.

Διαβάστε ακόμα:   Ανέκδοτο: Ο Τοτός μπαίνει ξαφνικά στην κρεβατοκάμαρα των…

#12. Ζαλίζεστε χωρίς λόγο.

Η χαμηλή πίεση το πρώτο τρίμηνο της κύησης προκαλεί ζαλάδες. Η προγεστερόνη διαστέλλει και χαλαρώνει τα αγγεία και έτσι η πίεση του αίματος είναι χαμηλότερη, επειδή η ροή του αίματος γίνεται πιο αργή.

#13. Εμφανίζεται μια σκούρα, λεπτή γραμμή από την κοιλιά μέχρι τη βουβωνική χώρα.

Ονομάζεται Linea nigra και σκουραίνει όλο και πιο πολύ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην την ξυρίσετε γιατί συνήθως οι τρίχες εξαφανίζονται μετά τον τοκετό. Οι παλιότερες γυναίκες έλεγαν πως αυτή η γραμμή βοηθάει το μωρό να βρει το δρόμο του προς το στήθος της μητέρας.

#14. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η προγεστερόνη χαλαρώνει τους μυς.

Χαλαρώνει επίσης τη βαλβίδα στο στομάχι που εμποδίζει το γαστρικό υγρό να φύγει από τον οισοφάγο. Καθώς το μωρό μεγαλώνει, σπρώχνει το στομάχι και ωθεί το γαστρικό υγρό προς τα έξω. Δεν έχει να κάνει με τα μαλλιά του μωρού που κάποιοι λένε πως προκαλούν τις καούρες.

διαφορετικό


Πηγή: www.diaforetiko.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΓΥΝΑΙΚΑ

To Top