Connect with us

ΥΓΕΙΑ

7 Καθημερινές Συνήθειες που ΟΛΟΙ έχουμε και Βλάπτουν Σοβαρά την Υγείας μας. Σταματήστε τις ΑΜΕΣΩΣ!

Μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσουμε κάποιες κακές συνήθειες. Μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να κόψουμε κάποιες συνήθειες που θεωρούμε ευεργετικές, αλλά στην πραγματικότητα βλάπτουν το σώμα μας. Διαβάστε στην παρακάτω λίστα ποιες καθημερινές συνήθειες μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία:

Δεν αφήνουμε τον εαυτό μας να φτερνιστεί

Advertisement

Όταν κλείνουμε το στόμα και την μύτη για να κόψουμε το φτέρνισμα, αυξάνεται σημαντικά η ενδοκρανιακή πίεση. Η ροή αίματος από τον εγκέφαλο διακόπτεται και τα αγγεία και ο νευρικός ιστός συμπιέζονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, βλάβη στα αγγεία, ακόμα και προβλήματα ακοής. Μην σταματάτε ποτέ το φτέρνισμα.

Χρησιμοποιείτε άρωμα

Συνήθως στην παρασκευή αρωμάτων χρησιμοποιούνται συνθετικές ουσίες, γιατί παράγουν πιο δυνατές οσμές και είναι πιο οικονομικές από τα φυσικά έλαια. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα, ναυτία και υπνηλία. Επίσης, ερεθίζουν τα μάτια, τον λαιμό και το δέρμα. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε αιθέρια έλαια ή να ψεκάζεστε με άρωμα σε χώρους που αερίζονται καλά.

Αποθηκεύετε τρόφιμα σε πλαστικά δοχεία

Ασφαλές για την αποθήκευση προϊόντων

Μπορεί να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί να καταψυχθείΜέγιστη θερμοκρασία

Πολλά πλαστικά δοχεία περιέχουν τεχνητές χημικές ουσίες, όπως φθαλική και δισφαινόλη, οι οποίες τα κάνουν ευέλικτα. Αν βάλετε τρόφιμα σε τέτοια δοχεία για πολύ καιρό, τότε οι ουσίες αυτές μπορεί να μεταφερθούν και σε αυτά. Αν τα καταναλώσετε, μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στο ενδοκρινικό σύστημα.

Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τρόφιμα σε γυάλινα, ανοξείδωτα ή κεραμικά δοχεία. Επίσης, δώστε προσοχή στα παραπάνω σύμβολα, αφού περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να χρησιμοποιείτε το κάθε δοχείο.

Πλένετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό

Οι οδοντίατροι προτείνουν εδώ και πολύ καιρό να πλένετε τα δόντια σας τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το φαγητό. Αν είναι δυνατόν, ακόμα και μία ώρα αργότερα. Το φαγητό και τα ποτά – ειδικά όσα είναι πολύ όξινα – επηρεάζουν το σμάλτο των δοντιών αλλά και το αμέσως επόμενο στρώμα (την οδοντίνη). Η κίνηση της οδοντόβουρτσας σπρώχνει το οξύ πιο κοντά στην οδοντίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ευαισθησία και καταστροφή του σμάλτου.

Χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι πολύ συχνά

Advertisement

Πολλά χρήσιμα βακτήρια ζουν στην επιδερμίδα και παίζουν σημαντικό ρόλο για το σώμα μας. Αν χρησιμοποιείτε πολύ συχνά αντιβακτηριακό σαπούνι, καταλήγετε να αποστειρώνετε τα χέρια σας, κάτι που δίνει την ευκαιρία στα βλαβερά βακτήρια να εισβάλλουν στο σώμα.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι για πληγές και γρατσουνιές. Μην το χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των χεριών πάνω από δύο φορές την εβδομάδα.

Φοράτε κολλητά τζιν

Παρ’όλο που είναι μοδάτα, τα στενά τζιν πιέζουν συνεχώς το δέρμα και τις νευρικές απολήξεις. Αυτό προκαλεί μια συνεχή αίσθηση δυσφορίας που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η μειωμένη ροή αέρα στα πόδια μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και μούδιασμα.

Πίνετε φρεσκοστυμμένο χυμό

Δεν ξέρουν όλοι ότι ο φρεσκοστυμμένος χυμός είναι καλός μόνο σε μικρές ποσότητες. Σε περίπτωση συγκεκριμένων ασθενειών, μπορεί ακόμη και να βλάψει το σώμα. Για παράδειγμα, ο χυμός σταφύλι δεν συνιστάται για τους υπέρβαρους ή όσους πάσχουν από διαβήτη.

Επιπλέον, οι χυμοί είναι ισχυρά αλλεργιογόνα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τους δίνετε στα παιδιά: δώστε τους χυμό σε μικρές ποσότητες και αν είναι δυνατόν, συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό πρώτα.

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top