Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Έρευνα :9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε αμέσως τα αντισυλληπτικά χάπια

Σχεδόν, κάθε γυναίκα κάποια στιγμή της ζωής της έχει πάρει χάπια αντισύλληψης,  ή έχει τουλάχιστον προσεγγίσει το γυναικολόγο της για αυτό το θέμα .Εκατομμύρια γυναίκες κάθε μέρα παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια με στόχο είτε να αποτρέψουν μια εγκυμοσύνη ή να ελέγξουν μια ορμονική ανισορροπία. Το πρόβλημα είναι,  οτι πολλές από αυτές τις γυναίκες δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι αυτά που παίρνουν. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αλλά μπορούν επίσης να σπείρουν τον όλεθρο στα επίπεδα των ορμονών σας , να καταστρέψουν την υγεία του εντέρου σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, μεταξύ άλλων.

Εδώ είναι εννέα λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε τα χάπια αντισύλληψης:

1. Τα χάπια αντισύλληψης αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης

Τα αντισυλληπτικά χάπια αυξάνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης μιας γυναίκας. Ta υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσουν χαμηλότερη σεξουαλική ορμή, κολπική ξηρότητα και επώδυνη συνουσία. Έως και το 40% των γυναικών που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά οι περισσότερες δεν μιλούν γι ‘αυτό.

2. Δημιουργούν ορμονικές ανισορροπίες

Η έξτρα τεστοστερόνη στο σώμα  προκαλεί ορμονικές ανισορροπίες. Ακόμη και αν σταματήσετε να παίρνετε τα χάπια αντισύλληψης οι ορμόνες σας δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψουν στο φυσιολογικό .

3. Επηρεάζουν την υγεία του εντέρου σας

Όταν παίρνετε αντισυλληπτικά χάπια, η υγεία του εντέρου σας υποφέρει. Η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn συνδέονται με τη χρόνια φλεγμονή του εντέρου . Και οι δύο αυτές ασθένειες είναι πιο συχνές στις γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια.Ta υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να προκαλέσουν χαμηλότερη σεξουαλική ορμή, κολπική ξηρότητα και επώδυνη συνουσία.

4. Κάνουν τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου χειρότερα και προκαλούν θρόμβους στο αίμα

Ορισμένα αντισυλληπτικά χάπια περιέχουν μια συνθετική μορφή  προγεστίνης η οποία είναι γνωστή ως  δροσπιρενόνη (drosperinone) . Τα χάπια με δροσπιρενόνη μπορεί να διπλασιάσουν τις πιθανότητες των θανατηφόρων θρόμβων του αίματος σε σύγκριση με άλλα αντισυλληπτικά χάπια. Το συστατικό αυτό χειροτερεύει και τα συμπτώματα του προεμμηνοροϊκού συνδρόμου.

5. Επηρεάζουν το θυρεοειδή σας

Τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν αρνητική επίδραση στο θυρεοειδή σας. Η υψηλή δόση του οιστρογόνου αυξάνει τη δράση της θυροξίνης γλοβουλίνης ή TBG. Το TBG είναι υπεύθυνο για τη δέσμευση της ορμόνης του θυρεοειδούς. Περισσότερα TBG στο σώμα οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σας.

6. Προκαλούν κατακράτηση υγρών

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για αύξηση του σωματικού βάρους, η οποία οφείλεται στα αντισυλληπτικά χάπια. Ενώ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το χάπι προκαλεί άμεσα αύξηση του σωματικού βάρους, τη αύξηση της κατακράτησης υγρών , είναι αυτή που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε φουσκωμένοι και μερικά κιλά βαρύτεροι.

7. Μειώνουν τις βιταμίνες και τα ανόργανα επίπεδα στο σώμα

Οι γιατροί δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν την απορρόφηση των βιταμινών Β1, Β2, Β5, Β6, Β9 και Β12 στο σώμα. Έχουν επίσης ένα αρνητικό αποτέλεσμα επί της απορρόφησης των βιταμινών C και Ε, του χαλκού, του μαγνησίου, του σεληνίου και του ψευδαργύρου.

8. Αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Η έρευνα δείχνει ότι τα αντισυλληπτικά χάπια αυξάνουν τον κίνδυνο τόσο του καρκίνου του μαστού όσο και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

9. Καθυστερούν τη σύλληψη

Πολλές γυναίκες που χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά μπορεί να θέλουν να μείνουν έγκυος σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη καθυστέρηση στη σύλληψη . Αν θέλετε να κάνετε παιδιά στο μέλλον σας, αυτό θα μπορούσε να είναι τεράστιο θέμα για σας.

Πηγή: daddy-cool.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top