Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Τα σημάδια που έχετε στο πρόσωπό λένε πολλά για την υγεία σας. Μην τα αγνοείτε

Η χαρτογράφηση προσώπου βασίζεται στις φιλοσοφίες της Αγιουρβέδα και της κινεζικής ιατρικής, που συνδέουν τις διαφορές που συμβαίνουν στο δέρμα σας με τη συνολική υγεία του σώματός σας.Αυτό σημαίνει ότι η χαρτογράφηση του προσώπου σας μπορεί να σας δώσει μια πιο ρεαλιστική άποψη της πλήρους υγείας του σώματός σας.Θα βρείτε την αιτία για τα υγείας σας και θα θεραπεύσετε τα εσωτερικά προβλήματα στο σώμα σας.

Περιοχή: Μέτωπο

Σχετίζεται με: Συκώτι, χοληδόχο κύστη

Επεξήγηση: Το μέτωπο σχετίζεται με την πέψη και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Με άλλα λόγια, τα δερματικά προβλήματαπου μπορεί να εμφανιστούν κατά πάσα πιθανότητα προκύπτουν ως αποτέλεσμα ενός τεμπέλικου πεπτικού συστήματος και υπερβολικού άγχους.Πως να το αντιμετωπίσετε: Συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, τα λιπαρά τρόφιμα, η ζάχαρη. Περιλαμβάνετε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας που θα συμβάλουν στην τόνωση της πέψης.Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε κάποιες μεθόδους διαχείρισης του άγχους, όπως διαλογισμό, μουσική, άσκηση και γιόγκα. , φροντίστε να καταναλώνετε τσάι πικραλίδας, φρέσκο ​​χυμό, ή λεμόνι με ζεστό νερό για να καθαρίσει το συκώτι σας.

Περιοχή: Η αριστερή πλευρά της περιοχής ανάμεσα στα σας

Σχετίζεται με: Σπλήνα

Επεξήγηση: Οι γραμμές σε αυτή τη περιοχή δείχνουν ότι το άτομο έχει κατά πάσα πιθανότητα μέσα τους κάποια κρυμμένα συναισθήματα που δεν τα εξωτερικεύει και συσσωρεύονται στη σπλήνα.Πως να το αντιμετωπίσετε: Δοκιμάστε μερικές τεχνικές όπως γιόγκα, ρέικι, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής.

Περιοχή: Η δεξιά πλευρά της περιοχής ανάμεσα στα φρύδια

Σχετίζεται με: Ήπαρ

Επεξήγηση: Δερματικά προβλήματα ή ρυτίδες μέσα σε αυτή τη περιοχή είναι ένα σημάδι ότι το άτομο διατηρεί ανέκφραστο θυμό, που στην πραγματικότητα έχει διατηρηθεί στο εσωτερικό του ήπατος.Πως να το αντιμετωπίσετε: Υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον θυμό και θα σας βοηθήσουν να διοχετεύσετε τα συναισθήματα με έναν υγιή τρόπο.Δοκιμάστε τη συμβουλευτική, γιόγκα, ρέικι, ή γράψτε σε ένα ημερολόγιο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε λιπαρά τρόφιμα, καθώς και αλκοόλ που επιβαρύνουν τη λειτουργία του ήπατος σας.

Διαβάστε ακόμα:   12 Σημάδια-Καμπανάκια που δείχνουν ότι τα επίπεδα μαγνησίου στο Σώμα σας είναι σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Μην τα Αγνοείτε!

Περιοχή:

Σχετίζεται με: Έντερα, αρθρώσεις, θυρεοειδής αδέναςΕπεξήγηση: ο «ανώμαλος» αποχρωματισμός της ίριδας κατά πάσα πιθανότητα δείχνει εντερική δυσαπορρόφηση. Λευκό χρώμα πάνω από την ίριδα είναι ένα σημάδι εκφυλισμού των αρθρώσεων, ενώ οι μικρές ίριδες σχετίζονται με γενική κοινά προβλήματα των αρθρώσεων.Επιπλέον, όχι πολύ χρωματισμένος δακτύλιος ο οποίος κυκλώνει την ίριδα είναι ένα σημάδι ότι το άτομο καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλατιού ή ζάχαρης.Πως να το αντιμετωπίσετε: Ξεκινήστε με την κατανάλωση αντι-φλεγμονωδών τροφίμων όπως τζίντζερ, κουρκούμη, καρύδια, λιπαρά ψάρια, λιναρόσπορους. Επίσης, αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης, το εξευγενισμένο αλάτι, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, και τη καφεΐνη, δεδομένου ότι μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονή.

Περιοχή: Κάτω από τα μάτια

Σχετίζονται με: Νεφρά

Επεξήγηση: Πρήξιμο και πρησμένα κάτω βλέφαρα μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα τεμπέλικης λειτουργίας των νεφρών. Επίσης, αν δεν έχετε σωστή λειτουργία των νεφρών σας, θα παρατηρήσετε σκούρες, πρησμένες «σακούλες» κάτω από τα μάτια σας.Πως να το αντιμετωπίσετε: Είναι πολύ σημαντικό να πίνετε άφθονο φιλτραρισμένο νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά σας, καταστρέφοντας έτσι τις πιο σημαντικές λειτουργίες του φιλτραρίσματος τους.Επιπλέον, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά, μειώστε τα επίπεδα του άγχους σας και σταματήστε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, γιατί θα προκαλέσουν μόνο αφυδάτωση.

Διαβάστε ακόμα:   Αυτά είναι τα 35 βότανα «σύμμαχοι» για καλή υγεία και ομορφιά!!!

Περιοχή: Μάγουλα

Σχετίζονται με: Πνεύμονες, υποτονικό μεταβολισμό, δυσαπορρόφηση

Εξήγηση: Αν έχετε μπαλώματα στα μάγουλά σας χωρίς χρώμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα σημάδι πολύ κακού μεταβολικού ρυθμό, καθώς και δυσαπορρόφηση. Επιπλέον, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε κάποια προβλήματα με τη λειτουργία των πνευμόνων σας.Πως να το αντιμετωπίσετε: Δοκιμάστε μερικές ασκήσεις αναπνοών που θα σας βοηθήσουν να οξυγονώσετε τους πνεύμονες και θα αυξήσουν το μεταβολισμό.Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε αερόβιες ασκήσεις τακτικά, έτσι ώστε να μπορεί να βελτιώσετε τη λειτουργία των πνευμόνων σας και να αυξήσετε το μεταβολισμό. Φροντίστε να μασάτε το φαγητό πριν το καταπιείτε.Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε την πίεση που ασκείται στο πεπτικό και να ενισχυθεί η απορρόφηση. Προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού και τα τρόφιμα πλούσια με αντιοξειδωτικά που θα προστατεύουν το δέρμα σας.

Περιοχή: Μύτη

Σχετίζεται με: Καρδιαγγειακό σύστημα

Επεξήγηση: Η περιοχή αυτή συνδέεται με την κυκλοφορία του αίματος, οπότε αν έχετε δερματικά προβλήματα στην περιοχή της μύτης, μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλημάτων της αρτηριακής πίεσης.Πως να το αντιμετωπίσετε: Συνιστάται να καταναλώνετε τακτικά τρόφιμα που μπορούν να προάγουν την υγεία της καρδιάς, όπως ταχίνι, αβοκάντο, καρύδια, λιναρόσπορο, και λιπαρά ψάρια. Επίσης, φροντίστε να αποφύγετε το αλκοόλ και τον καφέ, διότι ενισχύουν τεχνητά το καρδιαγγειακό σύστημα.

Περιοχή: Κάτω από τα χείλη

Σχετίζεται με: Πεπτικό σύστημα

Επεξήγηση: Τα χλωμά χείλη μπορεί να υποδεικνύουν αναιμία. Το κάτω χείλος σχετίζεται με τη λειτουργία του εντέρου, οπότε αν παρατηρήσετε κάποιες καφέ κηλίδες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να πάσχετε από δυσπεψία, μπορεί να έχετε παράσιτα στο έντερο ή ανεπαρκή πεπτικά ένζυμα.Πως να το αντιμετωπίσετε: Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερες τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως άπαχο κόκκινο , όσπρια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Επίσης, θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια φυσική θεραπεία αποπαρασίτωσης ή κάποια υψηλής ποιότητας προβιοτικά.

Διαβάστε ακόμα:   Χάστε βάρος : 1 κιλό την ημέρα με λεμόνι!!!

Περιοχή: Γλώσσα

Σχετίζεται με: Πνεύμονες, υπερφόρτωση τοξινών

Επεξήγηση: Η επιφάνεια της γλώσσας, ιδιαίτερα εάν εξετάζεται το πρωί, μπορεί να πει πολλά για το σώμα και την υγεία σας.Τριβή στα εξωτερικά άκρα της γλώσσας σας μπορεί να είναι ένα σημάδι κακής λειτουργίας των πνευμόνων, ενώ συσσώρευση λευκών σημαδιών προς τα μέσα ή προς τη πίσω περιοχή της γλώσσας μπορεί να δείχνει υπερβολικές ποσότητες σε τοξίνες στο έντερο σας.Πως να το αντιμετωπίσετε: Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε θεραπεία αποτοξίνωσης και να αυξήσετε την κατανάλωση ωμών τροφίμων και φρέσκων χυμών. Επίσης, φροντίστε να δοκιμάσετε ασκήσεις αναπνοών με διαλογισμό και αερόβιες ασκήσεις.

Περιοχή: Πιγούνι

Σχετίζεται με: άγχος, ορμονικές διαταραχές

Επεξήγηση: Το πηγούνι είναι μια περιοχή όπου εκδηλώνονται το άγχος και οι ορμονικές διαταραχές, πολλές μπορεί να έχουν παρατηρήσει ότι έχουν κηλίδες γύρω από το πηγούνι τους τις μέρες της πριν ή κατά τη διάρκεια της περιόδου.Πως να το αντιμετωπίσετε: Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού προσώπου, επειδή είναι γεμάτη από βλαβερές τοξίνες και χημικές ουσίες που μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο ενδοκρινικό σύστημα.Αντικαταστήστε τα με σκόνη μάκα που προωθεί την ορμονική ισορροπία. Επιπλέον, φροντίστε να μειώσετε το στρες και να οργανώσετε το χρόνο σας, έτσι θα είστε σε θέση να ξεκουραστείτε αρκετά και να κοιμηθείτε.

Πηγή


Πηγή: www.diaforetiko.gr

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΥΓΕΙΑ

To Top