Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Μα, δεσμεύεται ποτέ ο Τοξότης;

Βασικά, μην αναφέρεις τη λέξη «δέσμευση» στον Τοξότη.

Πες το «ένα συντροφικό ταξίδι στη ζωή» (τρελαίνεται για ταξίδια), πες το «να έχεις μια αγκαλιά όταν επιστρέψεις από τις βόλτες σου, την προπόνηση σου, το οδοιπορικό στο Θιβέτ», ή ακόμα καλύτερα, μη βάλεις καμιά ταμπέλα και ταρατατάν (ήχος μαγικού, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες): έχεις σχέση με έναν Τοξότη!

Advertisement

Οι Τοξότες φημίζονται για τον ανεξάρτητο χαρακτήρα τους και αυτό τους καθιστά γοητευτικούς. Γι’αυτό που δεν φημίζονται αλλά ισχύει είναι το πόσο ρομαντικοί είναι. Όχι, δε μιλάμε για το κατσικάκι στη γάστρα που θα σου φτιάξει ο Ταύρος (λάτρης της κουζίνας και της παράδοσης) για να σου αποδείξει την αγάπη του ή τα εκατοντάδες ροδοπέταλα που θα απλώσει πάνω στο κρεβάτι ο Καρκίνος, αλλά για το ρομαντισμό που κρύβει η ιδέα του Μεγάλου Έρωτα ως Ιδανικό. Βλέπεις, ο Τοξότης είναι οπαδός των νέων ιδεών και έτσι κάθε νέος έρωτας κρύβει την ελπίδα για κάτι νέο, για κάτι πρωτόγνωρο, για την επαφή με έναν άνθρωπο που έχει να του μάθει κάτι καινούργιο.

Αυτή η ανάγκη του για το πρωτόγνωρο και το νέο τον οδηγεί συχνά σε σχέση με άτομα με τα οποία μοιράζεται λίγα ή κανένα κοινό.

Και κάπου εκεί πατά την μπανανόφλουδα γιατί ως γνωστόν, η τέλεια σχέση δεν υπάρχει (συγγνώμη, για το απότομο της δήλωσης Ιχθύ μου, κοιμήσου ήσυχα στο ροζ συννεφάκι σου, σε λίγους μήνες θα έρθει και η δική σου ανάλυση). Και τι θα κάνει τότε; Θα βγει ξανά στο κυνήγι που έχει και δράση (που λατρεύει) και που θα τον γεμίσει ξανά ελπίδα. Τουλάχιστον έχεις αυξημένες πιθανότητες να μην σε απατήσει πριν φύγει από τη σχέση, είναι τόσο ειλικρινής που μάλλον θα προτιμήσει να σου πει πως βαρέθηκε παρά να μπει σε μια παράλληλη κατάσταση πριν το μεγάλο «Αντίο».

Επομένως, φρούδα ελπίδα η μακροχρόνια σχέση με τον Τοξότη; Όχι. Αν ανατρέξεις στην πρώτη παράγραφο θα θυμηθείς πως αν στη σχέση υπάρχει πάντα η αίσθηση μιας εξόδου κινδύνου αντί για φυλακής και αν είσαι μια προσωπικότητα που οδηγεί το ταίρι-Τοξότη σε νέες εμπειρίες, τότε θα κατορθώσεις να τον κάνεις να μη βαρεθεί, να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του έρωτα του για εσένα και να σου είναι αφοσιωμένος.

Που μπορεί να την πατήσει ο ίδιος ο Τοξότης; Ως γνήσιος κυνηγός με το βέλος και το τόξο του αυτό που τον συναρπάζει περισσότερο στο κυνήγι είναι το θήραμα που δεν μπορεί να έχει ή που δεν θα του δώσουν ποτέ αυτό που θέλει. Ως άτομο της δράσης και του ενθουσιασμού στη αρχή θα χαρεί με αυτή τη νέα περιπέτεια αλλά στην πορεία θα μείνει με έναν πληγωμένο εγωισμό και με μια απογοήτευση για τον ιδανικό έρωτα που είχε άδοξο τέλος!

Ευτυχώς είναι τόσο κοινωνικοί που έχουν φίλους να αναλάβουν το έργο της ψυχολογικής ανύψωσης και της διαδικασίας να ξαναβγάλουν χαρούμενο τον Τοξότη να κυνηγήσει στο δάσος.

Advertisement

Από όλες τις απόψεις, το ιδανικό ταίρι για έναν Τοξότη είναι ένας Δίδυμος που θα ταιριάξουν πνευματικά, δεν θα τον αφήσει να βαρεθεί ποτέ αλλά είναι πιθανό κάποια στιγμή να ανακαλύψει τη δεύτερη προσωπικότητα του Διδύμου, την αντίθετη της εξειδανικευμένης, που μετατρέπει την ευφυΐα σε κριτική και τη συνεχή μη διαθεσιμότητα του σε εξάντληση…

Και για το τέλος, ένα χρήσιμο tip αν έχεις ερωτευτεί Τοξότη: Αν είσαι άτομο που έχεις συνδυάσει τον έρωτα με τη ζήλια και τη συνεχή αναφορά, καλύτερα να αλλάξεις πορεία (θα σου έλεγα να πας προς τα ζώδια του νερού) γιατί ο Τοξότης δεν είναι κτητικός. Δρα με τη λογική: δεν θέλω να κάνω, ό,τι δεν θέλω να μου κάνουν!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top