Connect with us

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έλληνας σχεδίασε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο «supercar» και είναι εμπνευσμένο από γλάρο

Με γραμμές από το μέλλον και εμφάνιση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή, το αυτοκίνητο που δημιούργησε ψηφιακά ο Έλληνας σχεδιαστής κ. Βαγγέλης Ντεζές είναι ένα supercar που δεν μοιάζει με κανένα άλλο που έχουμε δει στην αυτοκίνηση!

Το «Laros» όπως αποκαλείται το εν λόγω δημιούργημα του Βαγγέλη Ντεζέ, Σχεδιαστή 3D και Καθηγητή Τρισδιάστατης Απεικόνισης στο Velios School of Art, έχει αντλήσει την ονομασία του από την αρχαιοελληνική λέξη «λάρος», που επισημαίνεται στον γνωστό μας γλάρο, το πουλί από το οποίο ο κ. Ντεζές έχει εμπνευστεί και το λογότυπο, καθώς και την σχεδίαση της δημιουργίας του.Σύμφωνα μάλιστα με τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να δείτε και εσείς ότι το δημιούργημα του κ. Ντεζέ διαθέτει ένα ιδιαίτερα εκπληκτικό αμάξωμα με έντονες καθώς και ρευστές γραμμές, χαρακτηριστικά και πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα, αλλά και ειδικά αεροδυναμικά πτερύγια τα οποία ανασηκώνονται στο πίσω μέρος.

Ο επιπρόσθετος δυναμισμός και η επιθετικότητα την οποία οφείλει να έχει ένα supercar δεν λείπουν φυσικά από το Laros και εκφράζονται με στοιχεία όπως οι έντονες εισαγωγές στο εμπρόσθιο τμήμα (μόνο για λόγους αισθητικής γιατί ο κινητήρας τοποθετείται πίσω), αλλά και οι τρεις αεραγωγοί στο πίσω μέρος που περικλείουν την μεγάλη, τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμα:   Κυκλοφόρησε το πρώτο Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και είναι κάτι πάνω από εντυπωσιακό

Μιλώντας με τον δημιουργό του Laros, ο κ. Ντεζές μας εκμυστηρεύτηκε πως ακόμα και χρωματικά, η επιλογή λευκής, μαύρης και χρυσίζουσας απόχρωσης σε διάφορα σημεία του αμαξώματος παραπέμπουν στα χρώματα του γλάρου (λευκό, μαύρο, πορτοκαλί), προκειμένου να τονιστεί ακόμα πιο πολύ η αίσθηση ελευθερίας που χαρακτηρίζει αυτό το τόσο κοινό στη χώρα μας πτηνό.

Το τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αν μη τι άλλο χαρίζει στο Laros μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική εμφάνιση που, όπως προαναφέραμε, δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχουμε δει στην αυτοκίνηση.

Ως προς το μέλλον του Laros, όπως μας δήλωσε ο κ. Ντεζές έπειτα από τη δημιουργία των 3D εικόνων την οποία σας παρουσιάζουμε, σκοπός του είναι να δημιουργήσει με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης ένα μοντέλο 37-40 εκατοστών του αυτοκίνητου, προκειμένου να δει πως απεικονίζεται και απτά το δημιούργημά του, καθώς και με τη βοήθεια κάποιων ειδικών να τεστάρει και την αεροδυναμική του συμπεριφορά.

Στο απώτερο μέλλον δεν αποκλείεται το Laros, πάντοτε μέσω 3D print, να εκτυπωθεί και σε κλίμακα 1:1.

Διαβάστε ακόμα:   Μια κινητή έπαυλη 1.000.000€ με μήκος 12 μέτρα και δικό της γκαράζ

Για πιο πολλές πληροφορίες για το Laros μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω email απευθείας στον κ. Ντεζέ ([email protected]). Εμείς από την δική μας πλευρά, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εξέλιξη της δημιουργίας του, ενώ ταυτόχρονα αναμένουμε και τα άλλα σχέδιά του που, όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, θα είναι ένα πολύ φουτουριστικό supercar αλλά και ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, τα οποία θα ενταχθούν στην οικογένεια του «Laros».


Πηγή: www.diaforetiko.gr

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Top