Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

20 πράγματα που πρέπει να κάνετε στα 30 για νιώθετε καλά στα 50

Σύμφωνα με έρευνα του Quora, στην οποία ρώτησε ανθρώπους άνω των 50 ετών τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι στα 30 τους για να νιώσουν αργότερα στην ζωή τους χαρούμενοι.

Οι απαντήσεις τους ήταν ταυτόχρονα απλά και σοφές.

Advertisement

Δείτε παρακάτω 20 συμβουλές γεμάτες εμπειρία για να ζήσετε καλύτερα.

 • Σταματήστε το κάπνισμα. Αν το έχετε ήδη ξεκινήσει, κόψτε το. “Πραγματικά, αν μπορούσα θα ερχόμουν γονατιστός στο σπίτι σου, για να σου ζητήσω να το κόψεις”, είχε γράψει κάποιος άντρας. Είναι ακριβό, μυρίζει απαίσια και εγγυημένα θα προκαλέσει προβλήματα υγείας.
 • Χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα. Θέλετε να έχετε ρυτίδες και τόσο λεπτό δέρμα, που να μελανιάζει, μόλις το δέρμα σας ακουμπήσει την άκρη ενός κουτιού και όλα αυτά λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας. Αν ναι, συνεχίστε να απολαμβάνετε τον ήλιο χωρίς αντηλιακό.
 • Κάντε οικονομία. Ακόμα και αν είναι λίγα τα χρήματα που βάζετε στην άκρη, κάντε για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα στην ζωή σας. Επίσης, αν αποκτήσετε την συνήθεια της οικονομίας νωρίς στην ζωή σας, σημαίνει, ότι θα το διατηρήσετε και αργότερα.
 • Διατηρήστε ή φτιάξτε τις σχέσεις με τους γονείς και τα αδέρφια σας. Ακόμα και αν οι σχέσεις σας μαζί τους είναι περίπλοκες και καμιά φορά νιώθετε, ότι μισείτε ο ένας τον άλλον, πρέπει να τα πηγαίνετε καλά μαζί τους. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Αργά ή γρήγορα θα καταλάβετε, ότι η οικογένεια είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στην ζωή.
 • Συλλέξτε αναμνήσεις, όχι πράγματα. Οι άνθρωποι είμαστε το αποτέλεσμα των εμπειριών μας. Μην ξυπνήσετε μια μέρα στα 50 και συνειδητοποιήσετε, ότι σπαταλήσατε την ζωή σας, μαζεύοντας αντικείμενα. Οι αναμνήσεις δεν μπορούν να χάσουν την αξίας του, ούτε να καταστραφούν.
 • Δώσε κάτι πίσω. Δώσε στους άλλους για να νιώσεις την χαρά της προσφοράς. Δώσε με όλη την ψυχή σου. Μην περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα.
 • Αρχίστε κάποιο άθλημα. Ξεκινήστε έναν αθλητικό τρόπο ζωής τώρα για να μπορείτε να είστε πιο υγιείς στα 50 σας. Αποφύγετε να πάρετε βάρος και κάντε γυμναστική τακτικά. Να φροντίζετε τον εαυτό σας.
 • Μάθετε να είστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχετε. Η ευτυχία μετράει πολύ περισσότερο από την επιτυχία. Αν είστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχετε, μάλλον θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά θα έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Και αν γίνεται πλούσιοι, θα είστε ευτυχισμένοι, ολοκληρωμένοι, παραγωγικοί και πλούσιοι.

Advertisement
 • Μην καθυστερείτε την επιδίωξη των στόχων ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε σπίτι; Να κάνετε παιδιά; Να πάρετε ένα δεύτερο πτυχίο; Να αλλάξετε καριέρα; Να μάθετε ένα μουσικό όργανο; Να μάθετε να μαγειρεύετε; Να κάνετε καταδύσεις; Να ξεκινήσετε μια δική σας επιχείρηση; Ξεκινήστε τώρα! Είναι εύκολο να αναβάλλουμε αυτά που θέλουμε, αλλά η αλήθεια είναι, ότι μετά τα 30 ο χρόνος επιταχύνει. Οπότε, η σωστή ώρα για να ξεκινήσετε τα όνειρά σας είναι τώρα!
 • Κοιμηθείτε. Ένα σκοτεινό δωμάτιο ή σκουρόχρωμες κουρτίνες θα κρατήσουν μακριά το φως από το δωμάτιο. Να κοιμάστε και να ξυπνάτε πάντα την ίδια ώρα.
 • Φροντίστε τα δόντια σας. Πηγαίντε επιτέλους στον οδοντίατρο. Σε αντίθεση με άλλα ιατρικά θέματα, τα οδοντικά προβλήματα χειροτερεύουν όσο τα αφήνετε και πράγματα όπως τα εμφυτεύματα είναι εξαιρετικά άβολα. Αν κάνετε καλή αποταμίευση, οι λογαριασμοί δεν θα είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους πόνους στα δόντια.
 • Να είστε περίεργοι. Βγείτε έξω από το σπίτι και ζήστε μια περιπέτεια τώρα. Ζήστε την όσο περισσότερο μπορείτε, βγάλτε πολλές φωτογραφίες και πάρτε ρίσκα. Αν μπορείτε ζήστε το με κάποιον αγαπημένο σας. Αυτό θα κάνει την ανάμνηση αξέχαστη. Θα το θυμάστε με χαμόγελο, όταν θα είστε μεγαλύτεροι.
 • Σταματήστε να τρώτε βλακείες. Στα 20 και τα 30 μπορείτε να βγάλετε τόσα πολλά χρήματα, ώστε να αγοράσετε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά όσα χρήματα και να έχετε δεν μπορείτε να αγοράσετε την υγεία σας. Σταματήστε να τρώτε βλακείες όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
 • Να διαβάζετε τουλάχιστον 10 βιβλία τον χρόνο. Το μυαλό σας δεν σταματάει ποτέ να αναπτύσσετε, οπότε φροντίστε να το τροφοδοτείται με χρήσιμα πράγματα.
 • Κάντε διαλογισμό. Τα πλεονεκτήματα είναι άπειρα. Καταλαμβάνει πολύ λίγο χρόνο μέσα στην μέρα σας, αλλά η βελτίωση στην ζωή σας θα είναι τεράστια. Επίσης, σε αντίθεση με 10 χρόνια πριν, τώρα υπάρχουν και επιστημονικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν.
 • Ταξιδέψτε όσο περισσότερο μπορείτε. Τα ταξίδια μπορούν να σας αλλάξουν όσο τίποτα άλλο. Θα σας βάλει στην θέση να σκεφτείτε, ότι υπάρχουν προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σας. Θα σας κάνουν να πάρετε ρίσκα και να σταματήσετε να ζείτε μέσα στον φόβο.
 • Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Όταν φτάσετε τα 50 θα σας αφήνει τελείως αδιάφορους η γνώμη των άλλων για εσάς. Βρείτε τον δικό σας δρόμο. Να είστε δυνατοί.
 • Κρατήστε ημερολόγιο. Σίγουρα πολλές από τις πολύτιμες εμπειρίες σας θα τις ξεχάσετε με το πέρασμα του χρόνου. Τα γραπτά σας αρχεία θα σας βοηθήσουν να μην ξεχάσετε και θα σας διασκεδάζουν. Ο υπολογιστής  μπορεί να σας βοηθήσει πολύ σε αυτό. Βάλτε σε ένα USB τα αρχεία αυτά μαζί με φωτογραφίες. Τα παιδιά σας θα σας ευχαριστούν γι’ αυτό κάποια μέρα.
 • Να φροντίζετε τους φίλους σας. Διαλέξτε ανθρώπους, που σας κάνουν να νιώθετε η καλύτερη εκδοχή τους εαυτού σας, που λειτουργούν ως παράδειγμα προς μίμηση για εσάς και περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Να τους φροντίζετε και να γελάτε μαζί τους. Να κάνετε μαζί διασκεδαστικά πράγματα. Ξεκλέψτε χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να τους δείτε.
 • Αγοράστε το δικό σας σπίτι. Φυσικά αυτό δεν είναι πλέον τόσο εύκολο. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, για να έχετε το δικό σας σπίτι, που μπορείτε να πάτε και να χαλαρώσετε. Θα πρέπει να το έχετε ξεπληρώσει μέχρι τα 50 σας.

More in ΓΥΝΑΙΚΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top