Connect with us

Σχέσεις

7 Εύκολες συμβουλές για να σώσεις το γάμο σου!

Μας απογοητεύουν οι άνθρωποι για τους οποίους νοιαζόμαστε πολύ και όχι οι τυχαίοι γνωστοί μας. Ωστόσο είναι δύσκολο να παραδεχθείς πως η απογοήτευσή υπάρχει, είναι εκεί και πρέπει να την αντιμετωπίσεις. Όταν υπάρχει κάποιο “πρόβλημα” ή κάποια αντιπαράθεση μεταξύ σας, είναι λογικό να αισθάνεσαι μόνη και αβοήθητη. Δεν θέλεις όμως να χαλάσεις το γάμο σου έτσι εύκολα, οπότε εδώ σου έχω 7 εύκολα tips για να σώσεις το γάμο σου από τα προβλήματα!

Έχε πάντα στο νου σου, πως, όπως εσύ, έτσι και ο άνθρωπος που παντρεύτηκες δεν είναι τέλειος. Είναι λοιπόν φυσικό πως θα έρθουν στιγμές που θα σε απογοητεύσει, θα σε πληγώσει και θα σε στεναχωρήσει. Αυτό δε σημαίνει ότι διαλύσεις το γάμο σου, αντιθέτως, τότε είναι που πρέπει να παλέψεις για αυτόν. Να θυμάσαι πως δεν είσαι η πρώτη με προβλήματα αλλά ούτε και η τελευταία.

  • Συζητήστε το

Προσπάθησε να ανοίξεις διόδους επικοινωνίας μαζί του. Είναι το κλειδί για κάθε υγιή σχέση. Τις περισσότερες φορές, αναλωνόμαστε με το να μαλώνουμε για τα ίδια και τα ίδια πράγματα και αυτό είναι ξεκάθαρα απόρροια του ότι, κάθε φορά που μαλώνεις με το σύντροφό σου, αντί να καθίσεις, να συζητήσεις και να λύσεις το θέμα που σας απασχολεί επιλέγεις να φύγεις ή να αποφύγεις τον καυγά. Όταν λοιπόν ο σύντροφός σου σε απογοητεύει, αντί να χτυπήσεις την πόρτα πίσω σου, χωρίς φωνές προσπάθησε να καταλάβεις τι τον οδήγησε σε αυτή τη συμπεριφορά.

  • Να είσαι ευάλωτη

Το ίδιο είναι και εκείνος, άλλωστε. Τόσο εσύ, όσο και ο σύζυγος  σου έχετε την ανάγκη να αγαπηθείτε. Μη φοβάσαι να φανείς ευάλωτη, κάθε άλλο παρά αδυναμία είναι. Αξίζετε και οι δύο την ευτυχία και όλες οι σχέσεις χρειάζονται πολύ δουλειά για να έχουμε στο τέλος του παραμυθιού ένα “και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα”.

  • Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Οκ, εντάξει. Αυτό μάλλον είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μαζί του, ειδικά όταν σε έχει πληγώσει. Τώρα όμως είναι που πρέπει να αδειάσεις το πρόγραμμα σου για να περάσεις χρόνο με το σύζυγο σου. Οι καυγάδες απομακρύνουν τα ζευγάρια και η έλλειψη κοινών δραστηριοτήτων συντελούν ακόμη περισσότερο σε αυτό. Και δε μιλάω για κάτι extreme για το οποίο σίγουρα δεν έχεις χρόνο, αλλά για κάτι απλό. Καθίστε στον καναπέ κ δείτε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix, ετοιμάστε το βραδινό μαζί, βγάλτε το σκύλο βόλτα. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έρθετε ξανά κοντά.

  • Ζητήστε βοήθεια για το γάμο σας

Ναι, τη βοήθεια ενός ειδικού. Εν έτη 2020 δε θα έπρεπε να αποτελεί ταμπού, αν και πολλά ζευγάρια χλωμιάζουν και μόνο στο άκουσμα της ιδέας. Ένας σύμβουλος γάμου ή/και ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε ξανά στον κοινό δρόμο που είχατε ως τώρα, δείχνοντας σας πως να αντιδράτε σε παρόμοιες καταστάσεις για να σώσετε το γάμο σας.

  • Συγχώρεσε τον

Αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο για να μπορέσεις να αφήσεις στο παρελθόν ό,τι σε πλήγωσε και να προχωρήσεις παρακάτω. Το να μη μπορείς να συγχωρέσεις τον άνθρωπό σου, μόνο τοξικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήσει και κάθε άλλο παρά καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σου.

  • Δείξε σεβασμό

Όταν ο σεβασμός δεν είναι παρών στο γάμο, αφήνει χώρο στα προβλήματα και την απογοήτευση να εισέλθουν. Όταν είναι, δε, εντελώς απών, διαλύει τη σχέση σε εκατομμύρια μικρά κομματάκια. Να θυμάσαι: Σε κανέναν καυγά μην φτάνεις στο σημείο να προσβάλλεις τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του συζύγου σου. Προσπάθησε να έχεις αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση. Είναι και εκείνος άνθρωπος με συναισθήματα, οπότε καλό είναι, να του φέρεσαι με το σεβασμό που θέλεις να σου φέρεται.

  • Αγάπησε τον για το ποιος είναι

Άλλωστε τον παντρεύτηκες για αυτό, έτσι δεν είναι; Εάν ωστόσο τον παντρεύτηκες και ήλπιζες να διορθώσεις τα ελαττώματα του, μάθε πως αυτό δε λειτουργεί. Ναι, εννοείται πως σε περιπτώσεις μπορούν να βελτιωθούν κάποιες συνήθειες, αλλά δεν θα μπορέσεις να τον αλλάξεις ολοκληρωτικά, γιατί, αν τελικά τα καταφέρεις, τι θα έχει μείνει από τον άνθρωπο που ερωτεύτηκες εξ’ αρχής;

Κανείς δεν λέει πως ο γάμος είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να πετύχει και όταν εντοπίζεις ένα πρόβλημα, πρέπει αμέσως να λαμβάνεις τα μέτρα σου για να καταφέρνεις να τον κρατάς σε ισορροπία. Ελπίζω με αυτά τα εύκολα 7 tips για να σώσεις το γάμο σου από τα προβλήματα να σε βοήθησα λιγάκι να  δεις την ιστορία σου κ από μια άλλη οπτική γωνία!

via ediva.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Σχέσεις

[inFeed]

Advertisement
To Top