Connect with us

Σχέσεις

Οριστικός Χωρισμός: Πως θα τον καταλάβεις;

Κάποιες σχέσεις απλά οδηγήθηκαν στον οριστικό χωρισμό και κάποιες άλλες δεν είχαν ποτέ τις δυναμικές να πάμε μπροστά.  Αυτές οι περιπτώσεις είναι μέσα στο παιχνίδι του έρωτα και δεν θα πρέπει να λυπούν τους ανθρώπους.

Advertisement

Ο οριστικός χωρισμός είναι ένα μάθημα που θα θυμάσαι πάντα και σε κάνει πιο δυνατό άτομο. Σου προσφέρει την ικανότητα να ξεχωρίζεις πότε κάτι είναι λειτουργικό και πότε κάτι έχει αποτύχει.

Γιατί κάποια ζευγάρια φτάνουν στον οριστικό χωρισμό;

Αδιαφορία μόνο;

Η αδιαφορία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι μερικές φορές ο λόγος που επέρχεται ο χωρισμός. Αυτός είναι όμως πολλές φορές ικανός να αντιστραφεί, μέσα από την έκφραση των συναισθημάτων, τον κοινό χρόνο και άλλα πράγματα. Ο οριστικός χωρισμός έχει άλλες, βαθύτερες καταβολές και σημεία στα οποία δεν υπάρχει διόρθωση, όπως η πλήρης απουσία συναισθημάτων, η τοξικότητα και άλλα. Έτσι κάποιος χωρισμός θα πρέπει να αναλύεται και να γίνεται αντιληπτός από τους λόγους και όχι τις αιτίες.

Λόγοι που χωρίζει κάποιος

Ο χωρισμός έχει ξεχωριστές αιτίες, όμως οι λόγοι είναι πάνω κάτω οι ίδιοι για τα ζευγάρια.

Μερικοί λόγοι που χωρίζουν οι άνθρωποι:

 • Μία ξαφνική μετακόμιση λόγω εργασίας, σπουδών που όμως δεν δείχνει σύντομη επιστροφή
 • Ένα νέο πρόσωπο στη ζωή κάποιου
 • Κούραση από καταστάσεις
 • Ανία και σ3ξουαλική αδιαφορία
 • Διαφορετικοί χαρακτήρες και πολύ έντονες διαφορές
 • Αναζήτηση νέων εμπειριών
 • Ανάγκη για νέα ξεκινήματα σε άλλους τομείς της ζωής
 • Ζήλια σε σημείο ασφυξίας
 • Καυγάδες και έντονες διαμάχες
 • Απιστία που έγινε αντιληπτή
 • Φόβος για παραπάνω δέσμευση

Αυτό που κάνει τον οριστικό χωρισμό ξεχωριστό, δεν είναι μόνο ο λόγος, αλλά και ο τρόπος.

Τα πράγματα που κρύβονται στην ψυχή του κάθε ανθρώπου δεν ξέρουμε ποτέ πόσο μεγάλα και σκοτεινά μπορεί να είναι.

Ο οριστικός χωρισμός δείχνει πως κάτι ήταν τόσο περίπλοκο και δυσβάσταχτό που τελικά οδήγησε στην πλήρη αποβολή μιας συναισθηματικής σχέσης. Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός λόγος του οριστικού χωρισμού, τα κρυφά συναισθήματα του ενός συντρόφου.

Πώς να τον αποδεχτείς;

Ο οριστικός χωρισμός πολλές φορές δεν φαίνεται από την αρχή του. Μπορεί να κάνεις όλα τα βήματα για επανασύνδεση, όμως δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, γιατί το άλλο μέλος δεν έχει δώσει ξεκάθαρα μηνύματα ή δεν τα έχεις διαβάσει σωστά.  Μπορεί να χώρισες όπως πολλές άλλες φορές, όμως αν δεις λίγο πιο αναλυτικά και βαθιά την κατάσταση, θα καταλάβεις πως κάτι έχει αλλάξει και είναι το τέλος μίας εποχής. Δεν χρειάζεται να κυνηγάς έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει την ολοκληρωτική απομάκρυνση και την μηδενική όρεξη για οποιαδήποτε επαφή.  Ο χωρισμός αυτού του τύπου πρέπει να λειτουργεί σε σένα ως μέρος μίας άλλης πρακτικής. Της επαναφοράς σου στην καθημερινότητα, όμως με πιο προσανατολισμένους στόχους.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες για επανασύνδεση, είναι να αφαιρέσεις οτιδήποτε στοιχείο θυμίζει την σχέση. Αντικείμενα, συνήθειες, μέρη και πολλά άλλα.

Από εκεί και πέρα ξεκινάς από το σημείο μηδέν για κάτι εντελώς νέο.

Πώς θα τον εκφράσεις;

Πολλές φορές ο οριστικός χωρισμός, είναι κάτι που μπορεί να επιθυμείς εσύ, όμως να φοβάσαι να τον εκφράζεις, μένοντας αιχμάλωτος σε μία κατάσταση που δεν σε κάνει χαρούμενο / χαρούμενη. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κάνεις μία συζήτηση και να εξηγήσεις όχι τα αίτια, αλλά τους βαθύτερους λόγους που επιλέγεις να χωρίσεις με τον / τη σύντροφο σου και να κάνεις ξεκάθαρο πως καμία προσπάθεια επανασύνδεσης δεν θα πετύχει.

Είναι πολύ σημαντική η ειλικρίνεια, γιατί πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε διαδικασία να αλλάξουν πραγματικά, όμως αν δεν μπορείς να συνεχίσεις μαζί τους, δεν θα πρέπει να κάνεις απολύτως καμία κίνηση που να τους δείξει ελπίδα.

Ο οριστικός χωρισμός είναι ειλικρινής, έχει σεβασμό και σίγουρα δεν αποζητά άτομα τα οποία παραμένουν συναισθηματικά σου έρμαια. Πρέπει να είσαι όμως σίγουρος / σίγουρη πως η επιλογή αυτή θα είναι αμετάκλητη και σταθερή και από την δική σου πλευρά. Πρόκειται για ένα τραύμα που του μοιράζεστε, όσο ανακουφιστικός και αν φαίνεται ο οριστικός χωρισμός στην αρχή του. Σκέψου τον πολύ καλά πριν τον ρίξεις στο τραπέζι γιατί είναι μία κίνηση ματ με πολύ μεγάλες συνέπειες.

Πώς τον ξεπερνάς;

Σίγουρα το να τον έχεις επιλέξει είναι λίγο καλύτερο από τα να στον έχουν ανακοινώσει, όμως και στις δύο περιπτώσεις είναι μία δυσάρεστη και τραυματική εμπειρία, με διαφορετικά μέτρα σύγκρισης φυσικά.

Για να ξεπεράσεις έναν οριστικό χωρισμό θα πρέπει να εξελιχθείς. Να αφήσεις το άτομο που γνώριζες και να ανακαλύψεις αυτό που μπορείς να γίνεις. Ο οριστικός χωρισμός είναι ο εναγκαλισμός με το μέλλον και τις αμέτρητες νέες εμπειρίες και πιθανότητες να γνωρίσεις το πραγματικό άλλο σου μισό. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να τον αποδεχτείς και να απομυθοποιήσεις την σχέση που είχες, γιατί δεν ήταν τέλεια.  Ο οριστικός χωρισμός είναι μία αρχή για κάτι νέο που θα δεις, όμως θα πρέπει να έχεις υπομονή. Πρόκειται για την απαρχή μίας εσωτερικής διαδικασίας που θα σε πάει σε άλλα μονοπάτια.

Μπορεί κάτι να τελείωσε για πάντα, όμως η δική σου ζωή συνεχίζεται. Κάνε μία εσωτερική στροφή και δες τι κέρδισες και τι σου προσέφερε μία αποτυχημένη σχέση.

Δες την ως την απαραίτητη δοκιμασία για όταν θα φτάσει η ιδανική σχέση στη ζωή σου να ξέρεις να την ξεχωρίσεις, να μην κάνεις λάθη και να έχεις την ωριμότητα για να την κρατήσεις για πάντα.

via couplegoals.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Σχέσεις

[inFeed]

Advertisement
To Top