Connect with us

Σκέψεις

Κι αφού δεν αντέχετε τις γυναίκες με μπέσα, γιατί τις ζητάτε;

Της Λένας Μπατσκίνη

Και όπως ήμουν στη δουλειά, ανοίξαμε κουβέντα με έναν τακτικό πελάτη κοντά στην μου. Εκεί που λέγαμε τα τι κάνεις και τα τυπικά, η κουβέντα ήρθε κάπως στις σχέσεις. Η αλήθεια είναι πως ήταν περισσότερο μονόλογος από μέρους του, παρά κανονική συζήτηση.

Άκουσα από ακόμη ένα αρσενικό την κλισέ πλέον φράση, ότι οι θέλουν τα “κακά ”, ενώ τους καλούς τους κρατάνε για φίλους.

Αρχικά συμφώνησα. Δεν ξέρω εάν ήταν από βαρεμάρα, επειδή ήθελα να συνεχίσω τη δουλειά μου ή από συνήθεια. Ή αν μήπως ως τώρα πάντοτε συμφωνούσα με αυτή την αντίληψη. Μετά κάπως μου ήρθε κι είπα να απαντήσω. Να μη το αφήσω να περάσει έτσι. Να εξηγήσω και ίσως να διορθώσω σε κάποιον αυτή τη λάθος αντίληψη, που έχει μέσα του. Να δικαιολογήσω τις γυναίκες.

Εξήγησα λοιπόν, ότι δεν ζητάμε το κακό παιδί, απλά δε θέλουμε και έναν “ζυμαράκι” χωρίς προσωπικότητα! Κάποιον τον οποίον θα τον έχουμε του χεριού μας. Είναι βαρετό αυτό! Θέλουμε κάποιον να νοιάζεται και να μας σκέφτεται, άλλα όχι να είναι σκυλάκι μας. Πρέπει να έχει και εκείνος τη ζωή του, τα ενδιαφέροντά του. Να μας εξιτάρει! Δυστυχώς δεν είπα τόσα λόγια. Αρκέστηκα σε πολύ λιγότερα ! Ήταν αυτά όμως που ήθελα στην ουσία να πω.

Διαβάστε ακόμα:   Το συγκινητικό γράμμα ενός πατέρα στον γιο του που αξίζει να διαβάσεις

Ώσπου μια μέρα, που τα λόγια του ξαναήχησαν στο μυαλό μου, γέλασα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών ισχυρίζονται αυτή τη χαζομάρα, ενώ και εκείνοι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Λέτε λοιπόν, αγαπητά αρσενικά, ότι τα καλά παιδιά τα θέλουμε για φίλους, ενώ εσείς με τη σειρά σας μια δοτική την έχετε για δεδομένη και τη βαριέστε. Αντίθετα, για κάποια που σας κάνει καψόνια, τρέχετε από πίσω με τα σάλια σας να τρέχουν, σαν το σκυλί που του πέταξαν ένα κόκαλο κάτω απ’ το τραπέζι και κοντοστέκεται με τη γλώσσα έξω, περιμένοντας ένα ακόμα.

Μιλάτε με τόσο δέος και λαχτάρα για τη γυναίκα με μπέσα, που έχει καθαρό λόγο και ματιά, μα τις αλήθειες δεν τις αντέχετε. Τις γυναίκες αυτές δεν τις αντέχετε. Δεν μπορείτε να τις διαχειριστείτε κι έτσι συμβιβάζεστε μ εκείνες που σας τρέχουν, κατηγορώντας όλο το γυναικείο φύλο. Είναι αστείο! Δεν το καταλαβαίνετε; Όμως αν μπορούσατε να ανεχτείτε και να αντέξετε τις αλήθειες σας, θα είχατε το θάρρος και να κυνηγήσετε αυτές τις γυναίκες που ονειρεύεστε.

Διαβάστε ακόμα:   Για τα αγγελούδια με σύνδρομο Down: Λόγος Άγιου Παϊσίου και η συγκλονιστική ιστορία μιας μητέρας

Πριν κάνετε κριτική, αγαπητοί , κάντε μια και στον καθρέφτη σας, αντικρίζοντας το είδωλο σας. Γιατί ναι, οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν πρόσωπα και να μεταμορφώνονται σε στρίγκλες, αλλά κάτι κάνετε κι εσείς λάθος! Δεν έχουμε μόνο εμείς ελαττώματα! Έχετε κι εσείς. Το βασικό ένα! Είστε κοντόφθαλμοι! Γι’ αυτό κρίνετε πιο εύκολα, απ’ ότι δέχεστε την κριτική. Για να το μαλακώσω λίγο όμως και να σας χρυσώσω το χάπι, θα παραδεχτώ πως δεν είστε όλοι ίδιοι, άλλα ένα μεγάλο ποσοστό είναι έτσι. Απλά, μιας που τόσες φορές έχουμε ακούσει και διαβάσει για τη γυναίκα που δεν ξέρει τι θέλει και τόσο σας βασανίζει, ας μιλήσουμε και για τον άντρα που υποτίθεται πως είναι σταθερός…

[loveletters]

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Σκέψεις

To Top