Connect with us

Μαγειρική

12 νόστιμα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε από λαχανικά

Τα λαχανικά δεν είναι μόνο υγιεινά, αλλά είναι και νόστιμα. Απλά πρέπει να ξέρετε πως να τα μαγειρέψετε.

Μαζέψαμε για εσάς μερικές απλές αλλά νόστιμες συνταγές με λαχανικά.

Ψημένο μπρόκολο με τυρί

Κόψτε το μπρόκολο σε μικρά κομματάκια, στην συνέχεια απλώστε το σε ένα ταψί και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε το μπρόκολο για περίπου 10 με 13 λεπτά. Πριν το σερβίρετε μπορείτε να ρίξετε πάνω στο μπρόκολο λίγο τριμμένο τυρί ή φέτα.

Ψημένο κινέζικο λάχανο

Προθερμάνετε το φούρνο. Ετοιμάστε την μαρινάδα με ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας, σκόρδο και σουσάμι. Αλείψτε το λάχανο με τη μαρινάδα και βάλτε το στο φούρνο για 6-7 λεπτά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με τυρί

Βράστε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ανακατέψτε βούτυρο, γάλα, αλάτι, τυρί, μαγιονέζα και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε στο μείγμα το λάχανο και ρίξτε το σε μια φόρμα. Βάλτε τα λαχανάκια στο φούρνο για 30-45 λεπτά.

Τέλεια τηγανητά μανιτάρια

Ρίξτε τα μανιτάρια σε ένα ζεστό τηγάνι, ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν καφέ και στην συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο και σκόρδο. Προσθέστε λίγο λευκό κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως προσθέστε το αλάτι.

Διαβάστε ακόμα:   Παίρνει μια Ντομάτα, την γεμίζει με Αυγά και Τυρί και την βάζει στο Φούρνο. Το τελικό Αποτέλεσμα; Θα σας τρέχουν τα Σάλια!

΄Ψητά ντοματίνια με σκόρδο

Ζεστάνετε το φούρνο. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια με το σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε όλο το περιεχόμενο του μπολ σε ένα ταψί και ψήστε το στον φούρνο για 20-25 λεπτά.

Κουνουπίδι με σάλτσα τυριού

Σωτάρετε στο τηγάνι το κουνουπίδι με μια σάλτσα και χυμό λεμονιού. Την σάλτσα τυριού θα την φτιάξετε βάζοντας στο μπλέντερ γιαούρτι, τυρί της αρεσκείας σας, γάλα, μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη σάλτα στο ψυγείο για να κρυώσει και μετά από 30 λεπτά σερβίρετε την σάλτσα μαζί με το κουνουπίδι.

Τηγανίτες από καρότο με σάλτσα από γιαούρτι και αβοκάντο

Τρίψτε το καρότο και κρεμμύδι. Στην συνέχεια ανακατέψτε το τριμμένο καρότο και το κρεμμύδι με αυγό, πιπέρι και αλάτι και φτιάξτε μικρές τηγανίτες. Τηγανίστε τις σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Για τη σάλτσα, ανακατέψτε σε ένα μπολ μισό αβοκάντο, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και αλάτι, ανακατέψτε την σάλτσα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδης υφή και στην συνέχεια την σερβίρετε με τις τηγανίτες.

Διαβάστε ακόμα:   Πατάτες φούρνου ογκρατέν με γιαούρτι: Μια κλασικά αγαπημένη συνταγή σε πιο light εκδοχή

“Τηγανητά” κολοκυθάκια

Προθερμάνετε το φούρνο. Ρίξτε σε ένα μικρό μπολ το τυρί, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Κόψτε τα κολοκυθάκια και βάλτε τα στο ταψί. Ρίξτε πάνω στα κολοκυθάκια λίγο ελαιόλαδο και τη σάλτσα με το τυρί. Βάλτε το ταψί στον φούρνο για 15 λεπτά και στη συνέχεια τηγανίστε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.

Τζατζίκι

Τρίψτε το αγγούρι και στραγγίστε το, στην συνέχεια σε ένα μπολ ανακατέψτε το τριμμένο αγγούρι με το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε στο τζατζίκι λίγο άνηθο.

Καρότο με μέλι

Κόψτε το καρότο σε κομματάκια. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και ζεστάνετε το, στην συνέχει προσθέστε τα καρότα, κλείστε το καπάκι και αφήστε τα να τηγανίζονται σε μικρή φωτιά για 20-30 λεπτά. Δυναμώστε την φωτιά και προσθέστε στο τηγάνι το μέλι και το χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέστε το αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.

Διαβάστε ακόμα:   Cupcakes γενεθλίων, με φανταστική σοκολατένια επικάλυψη σε 30 λεπτά

Πουρές με αρακά και κρεμμύδι

Βράστε το γάλα, το γαρύφαλλο και τα φύλλα δάφνης σε μια μικρή κατσαρόλα και στην συνέχεια ρίξτε τα σε ένα μπολ. Σε ένα τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και γεμίστε το με νερό, ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια πλήρως. Στην συνέχεια προσθέστε βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, το βρασμένο γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον αρακά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Σερβίρετέ το με γιαούρτι.

Τηγανητό λάχανο με σάλτσα λάιμ

Βάλτε στο μπλέντερ χυμό λάιμ, ελαιόλαδο, σκόρδο, κόλιανδρο, αλάτι και ζάχαρη. Αφαιρέστε τυχόν σκληρά φύλλα από το λάχανο, κόψτε το σε φέτες και αλείψτε το με ελαιόλαδο. Ψήστε κάθε πλευρά για περίπου 5-7 λεπτά στο γκριλ . Ρίξτε τη σάλτσα που φτιάξατε στο μπλέντερ πάνω στο λάχανο και το σερβίρετε με κομματάκια λάιμ.


Πηγή: www.tilestwra.com

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

To Top