Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός ψυγείου με Cookies και Nutella!

Ένας πεντανόστιμος κορμός ψυγείου με cookies και αφράτη υπέροχη κρέμα με nutella και κρέμα τυριού.

Μια εξαιρετικά εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλη, όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής:

  • 170 γρ. (½ φλ.) Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 160 ml (⅔ φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ. cookies χωρίς ή με σταγόνες σοκολάτας (θα χρειαστείτε 12-14 cookies)
  • 2 μικρές σοκολάτες, 1 άσπρη+1 μαύρη, μαλακωμένες σε θερμοκρασία δωματίου, σε μπούκλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Σε ένα μπολ βάζετε τη Nutella, το τυρί μασκαρπόνε, τη κρέμα γάλακτος και το κακάο και τα ανακατεύετε με σύρμα, με ήπιες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  • Παίρνετε μια μέτρια, μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στη μέση, κατά μήκος λίγο από το μείγμα Nutella. Στην άκρη της πιατέλας, πάνω από το μείγμα Νutella κρατάτε κρατάτε όρθιο ένα cookie και στη μέσα όρθια πλευρά του το αλείφετε με μείγμα νουτέλα. Τοποθετείτε δίπλα του άλλο ένα όρθιο cookie αλειμμένο με λίγο μείγμα νουτέλα και τα πιέζετε ελαφρώς σαν σάντουιτς. (Δείτε φωτογραφία πιο κάτω).
  • Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα cookies-μείγμα nutella μέχρι να σχηματισθεί ένας μακρόστενος κορμός. Απλώστε στην επιφάνεια και στις πλευρές του κορμού το υπόλοιπο μείγμα nutella που περίσσεψε. Σκεπάζετε τη πιατέλα με πλαστική μεμβράνη χαλαρά και βάζετε το κορμό στο ψυγείο για 8 τουλάχιστον ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ.
    Κόβετε με αποφλοιωτή λαχανικών φλούδες από τις 2 σοκολάτες, διακοσμείτε το κορμό σας, τον κόβετε διαγωνίως σε φέτες και σερβίρετε.

Πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΣΥΝΤΑΓΕΣ

[inFeed]

Advertisement
To Top