Connect with us

ΖΩΔΙΑ

20 Ιουλίου σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου, ποια θα είναι η επιρροή της;

Αυτή η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στην 28η μοίρα των παρορμητικών και συγκεκριμένα του Καρκίνου βρίσκεται απέναντι της σε ίδιο μοιρία  ο σκληρός Κρόνος,  ο οποίος είναι πολύ ισχυρός. Στο μεσοδιάστημα τους βρίσκεται ο Άρης κοντά στην 14η μοίρα του Κριού και σκληραίνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Advertisement

Αυτή τη Νέα Σελήνη την ονόμασα του « αβύθιστου» γιατί μου θυμίζει πολύ τον «Τιτανικό»,  ο οποίος επειδή ήταν μέγα τεχνολογικό επίτευγμα για τα δεδομένα της τότε γηραιάς Ηπείρου πήρε εύλογα τον τίτλο του «αβύθιστου». Αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το όνειρο που ονομάστηκε «Τιτανικός» στο οποίο κάθε λογής άνθρωπος που βρισκόταν εκεί μέσα, είτε από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα ήταν από τα χαμηλά, βρέθηκε εκεί έχοντας κάποιες φιλοδοξίες και κάποια όνειρα. Τα οποία σίγουρα ήθελε να πραγματοποιήσει, φτάνοντας στη χώρα που όλα είναι πιθανά και δυνατά. Αν ζούμε όμως απλώς για να κυνηγήσουμε την ευκαιρία για μια ταξική οικονομική άνοδο ή οποία έχει αυτοσκοπό την αναρρίχηση θα πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο μύθο αυτό που ονομάστηκε «Τιτανικός». Σίγουρα αυτό το όνειρο θα έβρισκε την πλήρη του μορφή στην Αμερική. Αλλά η πιο σκληρή  απόπειρα σε συμβολικό επίπεδο έλαβε μέρος ως πείραμα εκεί μέσα, προσομοιώνοντας τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις αυτού του δράματος που αναλύεται εδώ και πάνω από έναν αιώνα και φτάνουν μέχρι τις επόμενες γενεές και μέχρι τις μέρες που ζούμε ακόμη και τώρα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο «Τιτανικός»  έχει καθιερωθεί ως μνημείο και διαρκής προειδοποίηση κατά της ανθρώπινης αλαζονείας.

Αυτό ακριβώς ζούμε τώρα και θα μπορούσα να το παραλληλίσω με τους ισχυρούς αυτούς αυτού του πλανήτη που αυτή τη στιγμή θεωρούν τον εαυτό τους ανίκητο, αλλά ίσως σε ήδη έχουν προσκρούσει στο δικό τους  παγόβουνο της παγκοσμιοποίησης και των απροβλέπτων κοινωνικών εξελίξεων. Ο Κρόνος ( πλανήτης του κάρμα) σ’ αυτή τη θέση απέναντι από τα δύο φώτα της Νέας Σελήνης μας δείχνει πως συμμετέχουν και οι δύο πλευρές, και των ισχυρών και των θεωρητικά ανίσχυρων ανθρώπων αυτού του πλανήτη στο ίδιο ακριβώς παιχνίδι της μοίρας. Και αυτό το παιχνίδι της μοίρας θα είναι δραματικό και για τις δύο πλευρές,  διότι ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι το παγόβουνο είναι εκεί έξω, το πλοίο κατευθύνεται ίσια επάνω του αλλά κανένας δεν κάνει κάτι.

Advertisement

Διότι από τις κυβερνήσεις υπάρχει αλαζονική περιφρόνηση απέναντι σε κάθε προειδοποίηση για την πιθανότητα  οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Η όποια εξάγεται με τη τυχοδιωκτική και εγκληματική προτεραιότητα που δίνουν στα συμφέροντα τους,  αγνοώντας παράλληλα σημαντικές παραμέτρους  και πιθανότατα απώλειες. Δυστυχώς αυτό εμπερικλείει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές και συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης  σε εκατομμύρια ζωές  και δεν θα έχει σίγουρα ευχάριστο happy end.  Γιατί εδώ δεν παίζεται κάποια ταινία στο κινηματογράφο, εδώ παίζεται η ουσιώδης επιβίωση των ανθρώπων και των συνθηκών που συντελούνται μέσα σε αυτό τον κόσμο.

Σίγουρα αρκετά εξισορροπητικός στην όλη κατάσταση ο Ποσειδώνας που με τη συμβολή  του από την εικοστή μοίρα Ιχθύων , μας συμβουλεύει ότι με την προσευχή , το διαλογισμό και βάζοντας το υδάτινο στοιχείο στη ζωή μας ( ενασχόληση με τη θάλασσα) η σωτηρία για τον καθένα ξεχωριστά θα είναι κάτι τις πιο ανώδυνη.

via oroskopos.gr της Κατερίνας Λιναρίτη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top