Connect with us

ΖΩΔΙΑ

7 λόγοι που είναι καλύτερο να πάρετε διαζύγιο παρά να μείνετε σε έναν κακό γάμο

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να βρίσκονται μέσα σε έναν κακό . Ωστόσο, αυτό δεν είναι σωστό για διάφορους λόγους, οι οποίοι παρουσιάζονται παρακάτω. Μάλιστα, αναλύονται και τα αποτελέσματα, που έχει, ο κατά περίπτωση χωρισμός.

Θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε «τον σωστό»: Όταν παντρευτείτε, προσπαθείτε ασυνείδητα να μείνετε μακριά από το αντίθετο φύλο. Για να μην κάνετε τον σύντροφό σας να ζηλέψει. Με αυτόν τον τρόπο χάνετε πολλές ευκαιρίες και σπουδαίους ανθρώπους που μπορείτε να κάνετε φίλους. Αυτό δεν είναι κακό όταν είστε σε ένα καλό γάμο. Αλλά εάν αισθάνεστε ότι ο γάμος σας εξασθενεί, ένα διαζύγιο μπορεί να σας βοηθήσει να συναντήσετε τον κατάλληλο σύντροφο στο μέλλον.

Μετά από έναν ανεπιτυχή γάμο, έχετε πολλή εμπειρία που μπορεί να ανοίξει την πόρτα για να ερωτευτείτε ξανά. Δηλαδή, να βρείτε το σωστό άτομο για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας. Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ξαναπαντρεύονται είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν διαζύγιο. Επειδή, αυτή τη φορά γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και είναι σίγουροι για αυτό που ψάχνουν στο άλλο τους μισό.

Μπορείτε να αφιερώσετε την ενέργειά σας στην προσωπική σας ανάπτυξη: Εάν παραμείνετε σε έναν ανθυγιεινό γάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η συναισθηματική σας ευημερία είναι πάντα διακυβευμένη. Αυτός ο πόνος μπορεί να σας δώσει την αίσθηση ότι έχετε αρχίσει να χάνετε τον εαυτό σας. Θυμάστε τα παλιά σας χόμπι ή τα πράγματα που σας έφερναν ευχαρίστηση πριν από πολύ καιρό; Ο/η σύζυγός σας υποστηρίζει τις αποφάσεις σας και την κοσμοθεωρία σας; Σας αρέσει αυτή τη στιγμή η ζωή σας; Εάν οι απαντήσεις σας είναι «όχι», ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στην προσωπική σας ζωή.

Διαβάστε ακόμα:   Αυτά τα 3 ζώδια θα βρουν τον έρωτα της ζωής τους μέσα στο 2021

Αποδεικνύεται ότι ένας κακός γάμος μπορεί να σας εμποδίσει να κάνετε όσα θέλετε στη ζωή. Μπορεί να έχετε τα πράγματα στη ζωή που σας αξίζει. Έτσι, μετά από ένα διαζύγιο, μπορείτε τελικά να σταματήσετε να βάζετε όλη την ενέργεια σας. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής σας.

Θα νιώσετε πιο ευτυχισμένοι: Όταν βγείτε από έναν κακό γάμο, μπορείτε να χάσετε έναν σύζυγο. Όμως, κερδίζετε στην πραγματικότητα την ευτυχία. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάτε σε αντιφατικούς ανθρώπους και ανθυγιεινές σχέσεις. Και αν νομίζετε ότι ο γάμος σας κάνει μόνο να αισθάνεστε ανεκπλήρωτοι και δυσαρεστημένοι, είναι σίγουρα καιρός να φύγετε.

Φυσικά, το διαζύγιο ίσως να είναι ένα σοκ για σας στην αρχή, αλλά αργότερα θα είστε σε θέση να γυρίσετε αυτή τη σελίδα και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εκπληκτικό από το προηγούμενο. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι αισθάνονται ευτυχείς έως και 5 χρόνια μετά το τέλος των γάμων τους, επειδή αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Τα σας θα είναι πιο ευτυχισμένα: Πολλά συνειδητοποιούν ότι είναι δυστυχισμένα και εξακολουθούν να παραμένουν παντρεμένα «για το καλό των παιδιών τους». Αλλά αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα. Τα παιδιά σας μπορούν να ακούσουν το σαρκασμό και τις διαφωνίες σας και μπορεί συνεχώς να αισθάνονται στρεσαρισμένα από την ένταση στον δυσαρεστημένο γάμο σας.

Διαβάστε ακόμα:   Η Λίτσα Πατέρα εφιστά την προσοχή μας: «Προσοχή στα λάθη»

Ακόμα περισσότερο από όλα αυτά, θα μπορούσαν να μπερδευτούν για το τι είναι μια υγιής και τι δεν είναι, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα στη μελλοντική προσωπική τους ζωή. Έτσι, αν δεν θέλετε να καταστρέψετε την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών σας, θα πρέπει να τους δείξετε πώς σέβονται ο ένας τον άλλο και βρίσκετε έναν συμβιβασμό. Και μην ξεχνάτε τον χρυσό κανόνα – ένας ευτυχισμένος γονιός σημαίνει ένα ευτυχισμένο παιδί.

Η υγεία σας μπορεί να βελτιωθεί: Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο γάμος μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας, αλλά στην περίπτωση ενός κακού γάμου αυτό δεν ισχύει καθόλου. Αντίθετα, ένας δυσαρεστημένος γάμος μπορεί να είναι χειρότερος για εσάς από το να είστε single ή σε έναν καλό γάμο.

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ζωή σε ένα εχθρικό μπορεί να είναι τόσο σωματικά βλαβερή όσο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το χρόνιο εργασιακό άγχος. Συνεπώς, αν ακόμα δεν έχετε χωρίσει τη ή τον σύζυγό σας που δεν είναι «έτερον σας ήμισυ», θυμηθείτε ότι έχετε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, , αρθρίτιδα, διαβήτη και ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, ακόμη και μικρές αμυχές και πληγές στο δέρμα σας θα θεραπευτούν κατά 40% πιο αργά.

Διαβάστε ακόμα:   Πώς να κερδίσετε έναν άντρα Δίδυμο!

Θα αρχίσετε να δείχνετε καλύτερα: Ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να κάνετε μια δίαιτα ή να ξεκινήσετε τα Botox μετά από ένα διαζύγιο, μπορεί να παρατηρήσετε ακόμα μερικές απροσδόκητες αλλαγές στην εμφάνισή σας. Πολλοί άνθρωποι παραδέχονται ότι μεταμορφώθηκαν δυναμικά από μέσα τους επειδή άρχισαν να αισθάνονται καλύτερα και πιο ζωντανοί. Και καθώς ο εσωτερικός τους εαυτός άρχισε να ανθίζει, η εξωτερική εμφάνισή τους μεταμορφώθηκε αργά προς το καλύτερο.

Επιπλέον, μετά από μια μεγάλη μετάβαση στη ζωή όπως ένα διαζύγιο, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να αλλάζουν εξωτερικά εσκεμμένα – αρχίζουν να γυμνάζονται, να αγοράζουν νέα ρούχα, να αλλάζουν το μακιγιάζ τους κ.ο.κ. Αυτές οι αλλαγές συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της αυτοπεποίθησής τους και της αίσθησης ευημερίας τους.

Θα έχετε μια ευκολότερη συνταξιοδότηση: Σπάνια ξεφεύγουμε από το γάμο χωρίς έξοδα. Ωστόσο, ένα διαζύγιο μπορεί πραγματικά να είναι οικονομικά ωφέλιμο για εσάς μακροπρόθεσμα – μερικές μελέτες αποδεικνύουν ότι οι διαζευγμένες γυναίκες που δεν ξαναπαντρεύονται συχνά είναι καλύτερες στα γηρατειά τους.

Μετά από ένα διαζύγιο, συνήθως εστιάζουν στην καριέρα τους και εργάζονται περισσότερες ώρες από ό, τι πριν. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα έσοδα από τη ζωή, τα οποία βοηθούν τις γυναίκες να συνεισφέρουν περισσότερο στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης και να λαμβάνουν σημαντικά μεγαλύτερα οφέλη από την κοινωνική ασφάλιση.

πηγη

Continue Reading
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

To Top