Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Αστρολόγος αποκαλύπτει: Αυτό το ζώδιο φταίει που ο κορωνοϊός γονάτισε την Ιταλία.

Τις πρώτες ημέρες του 2020, οι αστρολόγοι πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη τους «παρέλαση» από τα τηλεοπτικά πλατό, κάνοντας προβλέψεις για τη νέα χρονιά. «Το νέο έτος θα φέρει ευτυχία, σταθερότητα, ευημερία», καθησύχαζαν το κοινό.

Advertisement

Ο αρθρογράφος των New York Times αρχίζει το κείμενό του διερωτώμενος αν «άραγε έχουν όλοι απολύσει τον αστρολόγο τους ακόμα». Σύμφωνα με τα άστρα, το 2020 θα ήταν εξαιρετικά ευνοϊκό για τα προσωπικά των Αιγόκερων, οι Ζυγοί θα ανέκαμπταν οικονομικά, ενώ οι Ταύροι θα έκαναν πολλά ταξίδια στο εξωτερικό. Φυσικά για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων παγκοσμίως, ανεξαρτήτως ζωδίου, συνέβησαν ακριβώς τα αντίθετα.

Αυξημένο ενδιαφέρον για τα ζώδια εν μέσω καραντίνας

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα καθημερινά γεγονότα της ζωής τους επηρεάζονται από τις κινήσεις και τις θέσεις των πλανητών και του ήλιου, παρόλο που η επιστήμη διαφωνεί. Οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η αστρολογία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «προκατάληψη επιβεβαίωσης» – την ανθρώπινη τάση να αναζητούμε και να δεχόμαστε πληροφορίες που επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη πιστεύουμε. Οι αστρολόγοι γράφουν τα ωροσκόπια τους με έναν τόσο ευρύ και γενικό τρόπο που ο καθένας θα μπορούσε να βρει κάτι που να ισχύει, ειδικά αν το αναζητούν πραγματικά, λένε οι αντίμαχοι των αστρολόγων. Άλλωστε, αν τα ζώδια ίσχυαν και τα άστρα μπορούσαν να προβλέψουν τις εξελίξεις, μία παγκόσμια πανδημία λογικά θα έπρεπε να είχε διαφανεί.

Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες τα ωροσκόπια φαίνεται να είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Lucie Greene, αναλύτρια πολιτιστικών τάσεων, οι ιστοσελίδες Dazed και Refinery29 ανέφεραν μια μεγάλη αναγνωσιμότητα σε άρθρα για ζώδια. Το Dazed Beauty σημείωσε αύξηση 22% στην κίνηση της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο. Ένα θέμα από το Refinery29 με τίτλο «The Super Pink Moon in Libra is Good News for Your Relationships» ήταν ένα από τα κορυφαία άρθρα τον περασμένο μήνα. Η Comscore, μια εταιρεία αναλυτικών μέσων, δείχνει ότι η επισκεψιμότητα σε δημοφιλείς ιστότοπους αστρολογίας όπως το Astro, το CafeAstrology και το AstrologyZone, αυξήθηκε κατακόρυφα τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

«Η αστρολογία για εμάς είναι μια κατηγορία με σταθερά υψηλή απόδοση σε όλους τους ιστότοπούς μας», δήλωσε η Emma Rosenblum, αρχισυντάκτρια για την κατηγορία lifestyle στο Bustle Digital Group, με τα σάιτ Bustle, Elite Daily, Romper, NYLON και The Zoe Report .«Αντί των παραδοσιακών θρησκειών και της πνευματικότητας, νομίζω ότι μερικοί άνθρωποι – ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας – στρέφονται ακόμη περισσότερο στα ωροσκόπια», λέει.

Advertisement

Κάποτε τα ωροσκόπια ήταν εντελώς απολιτίκ και μιλούσαν κυρίως για ταξίδια και ερωτικά. Υπήρχε ελάχιστη συσχέτιση με την παγκόσμια οικονομία, τη συστημική ανισότητα και άλλες καταστάσεις, οι οποίες επηρεάζουν αναμφισβήτητα την τύχη ενός ατόμου. Αλλά, τα τελευταία χρόνια, οι προβλέψεις έχουν προχωρήσει συνειδητά σε μια πιο πολιτική και οικονομική κατεύθυνση. «Βασικά, η αστρολογία ξύπνησε», γράφουν οι ΝΥΤ.

Αυτό είναι το ζώδιο που… φταίει για τον κορωνοϊό στην Ιταλία σύμφωνα με τους αστρολόγους

Η Chani Nicholas, που θεωρείται «αστρολόγος κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε ότι γνώριζε πως το 2020 θα ήταν δύσκολο, αλλά δεν ήταν μόνο τα αστέρια που της έδωσαν αυτή την ένδειξη. «Είναι έτος εκλογών. Και τα χρόνια των εκλογών είναι πάντα δύσκολα», είπε και πρόσθεσε πως αισθάνθηκε από την αρχή σίγουρη για τις εικασίες της.

«Αυτή η πανδημία είναι μεγαλύτερη από ό,τι θα μπορούσαμε να προβλέψουμε, παρόλο που γνωρίζαμε ότι φέτος θα ήταν δύσκολη χρονιά. Αλλά το θέμα τώρα είναι, τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα; Τώρα κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον. Δεν κοιτάζουμε συνεχώς τους πλανήτες».

Η φημισμένη αστρολόγος Susan Miller, που τον Ιανουάριο είχε εμφανιστεί στο CBS New York προβλέποντας ότι το 2020 θα ήταν «μια υπέροχη χρονιά με ευημερία», τον προηγούμενο μήνα δέχτηκε έναν καταιγισμό μηνυμάτων στους λογαριασμούς της στα social media. «Τα γράφεις πολύ ωραία, αλλά ξέχασες τον ιό Covid-19 και την απώλεια θέσεων εργασίας», ξέσπασε ένας χρήστης.

Η αστρολόγος απάντησε ρίχνοντας το φταίξιμο στον Πλούτωνα. Προφανώς, ο μικρός αλλά ισχυρός πλανήτης «ρυθμίζει τεράστια οικονομικά ζητήματα, μάζες ανθρώπων – και ιούς». Στη συνέχεια εξήγησε γιατί ορισμένες χώρες επηρεάστηκαν περισσότερο από άλλες: «Η Ιταλία κυβερνάται από τους Δίδυμους, γιατί ο Ιούνιος είναι ο μήνας που οι πολίτες γιορτάζουν την ενοποίηση της Ιταλίας. Ο Δίδυμος κυβερνά τους πνεύμονες, γι ‘αυτό και η Ιταλία χτυπήθηκε τόσο σκληρά – αυτός ο ιός επιτίθεται στους πνεύμονες». Όσο για τη μοίρα των Ηνωμένων Πολιτειών (Καρκίνο), η Miller προέβλεψε ότι ο ιός θα «μαίνεται» τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο και στη συνέχεια θα εξασθενίσει τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα επανέλθει το φθινόπωρο, και ενδεχομένως να επεκταθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι προβλέψεις αυτές βέβαια ταιριάζουν με όσα είχαν ήδη προβλέψει πολλοί κορυφαίοι επαγγελματίες υγείας σχετικά με την πρόοδο του ιού. Έτσι, ίσως η Miller όπως πολλοί αστρολόγοι της νεότερης γενιάς, δεν παίρνει μόνο ενδείξεις από τα αστέρια αυτές τις μέρες. Ωστόσο, η λεγεώνα των θαυμαστών της έδειξε για ακόμη μία φορά απολύτως ικανοποιημένη…

via youweekly.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top