Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία και κορωνοϊός: Το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε

Έρημοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα, πλημμυρισμένα νοσοκομεία, νεκροί, βομβαρδισμός ειδήσεων για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας και τον πλανήτη. Όταν παρέδιδα το άρθρο μου «Σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα: Το φαινόμενο του 2020» (στις 26 Νοεμβρίου 2019 για να δημοσιευτεί στο «Gala» της 29ης Δεκεμβρίου 2019) για την πλανητική συνάντηση που θα καθόριζε το νέο έτος, ειλικρινά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το κείμενο που θα ακολουθούσε επί του θέματος θα το έγραφα -αναγκαστικά- κλεισμένος στο σπίτι. Ούτε τους πρωτόγνωρους φόβους και την αβεβαιότητα που βιώνουμε.

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιθανόν δέχεστε ότι η αστρολογία σχετίζεται άμεσα με την πραγματικότητα. Το πώς λειτουργεί, παρ’ όλα αυτά, παραμένει μυστήριο. Οι αστρολόγοι με βάση μια επινοημένη αστρολογική γλώσσα, με θεωρίες που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά περιέχουν και μεταφυσική και τέχνη, όπως και εμπειρία αιώνων, κάνουν υποθέσεις για το τι πρόκειται να συμβεί. Υποθέτουμε. Δεν ξέρουμε.

Προσωπικά, δεν μπορούσα να κάνω εικόνα τι εννοούσε επακριβώς ο Ρόμπερτ Χαντ, διανοούμενος της Αστρολογίας με κύρος, όταν συμπεριέλαβα σε εκείνο το άρθρο μου, μεταξύ άλλων, μια φράση του για τη σύνοδο Κρόνου – Πλούτωνα που έλεγε: «Η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα είναι πιθανόν να επιβάλει απαγορεύσεις στην ελευθερία κίνησής μας ή στους πόρους μας». Τώρα, καταλαβαίνω απόλυτα.

Κατά τον Ρόμπερτ Χαντ, η επιρροή του Κρόνου – Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχει τρεις άξονες: παγκόσμια ύφεση, πολέμους, αναταραχή στη Μέση Ανατολή, με αιχμή τα πετρέλαια. Ο Ρίτσαρντ Τάρνας, καθηγητής Φιλοσοφίας και ψυχαναλυτής, στο σημαντικό βιβλίο του «Cosmos and Psyche», προσθέτει τις τάσεις για ολοκληρωτισμό, την οργανωμένη βία και την καταπίεση που όλα μαζί έχουν τραυματικές συνέπειες διαρκείας. Επίσης, σημειώνει ότι το ζεύγος Κρόνου – Πλούτωνα σχετίζεται με τις επιδημίες, όπως συνέβη με την κρίση του AIDS στη σύνοδό τους στον Ζυγό το 1982.

Κρόνος και Πλούτωνας μαζί δημιουργούν το κραχ των οικονομικών πρακτικών και την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στη δομή της εξουσίας. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε την τεράστια πτώση της Wall Street να θυμίζει το Κραχ του 1987. Ο πανικός διαχύθηκε σε όλα τα χρηματιστήρια: από το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη έως τη Σανγκάη και από το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φρανκ-φούρτη, το Μιλάνο έως την Αθήνα. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν θα αλλάξει πριν από το τέλος της δεκαετίας του 2020.

Ο γόρδιος δεσμός που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποια είναι η σωστή δράση. Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας δεν έχει επαρκή επίγνωση της φύσης των καιρών που ζούμε κι αν η συνειδητοποίηση της κατάστασής μας σήμερα είναι δύσκολη, το να βρούμε διέξοδο είναι ακόμα δυσκολότερο.

Ο βασιλιάς σε πτώση & οι ημερομηνίες-κλειδιά

Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού αναφέρθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2019 στη Γουχάν της Κίνας, λίγες ώρες πριν ο Δίας ξεκινήσει τη διέλευσή του για έναν χρόνο στον Αιγόκερω. Ο Δίας, που συμβολίζει την επέκταση, την αφθονία, τη γνώση, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την αισιοδοξία, βρίσκεται σε θέση Πτώσης στον Αιγόκερω, γεγονός που σημαίνει ότι ο Δίας εδώ νιώθει καταπιεσμένος, αφού αναγκάζεται να λειτουργεί πρακτικά, αργά, με φόβο και καχυποψία για οτιδήποτε δεν είναι δοκιμασμένο. Ωστόσο ο Δίας είναι Δίας και το αποτέλεσμα του Δία στον Αιγόκερω είναι να απελευθερώσει ό,τι είναι θαμμένο, κρυφό, καταπιεσμένο. Αυτό σημαίνει ότι φέρνει στην επιφάνεια, διασκορπίζει και μπορεί να επεκτείνει (και) έναν ιό. Παράλληλα, ακολουθεί μια σειρά εξαιρετικά σημαντικών πλανητικών όψεων για την περίοδο που διανύουμε.

• Στις 20 Μαρτίου ο Άρης συναντήθηκε με τον Δία στον Αιγόκερω

Η επιρροή είναι ακόμα ενεργή και αυτό σημαίνει φανατισμός στην υπεράσπιση των ιδεών, των πεποιθήσεων, των πιστεύω και της οπτικής. Υπερβολές σε συμπεριφορές, απόψεις, αντιδράσεις. Ανάγκη για ενθουσιασμό, περιπέτεια, ρίσκο. Τεράστια ενέργεια και ένταση. Αν συνυπολογίσουμε ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει στις ίδιες μοίρες όπου έγινε η σύνοδος Κρόνου – Πλούτωνα τον Ιανουάριο ενεργοποιώντας την ξανά, τότε περιμένουμε νέα έξαρση του κορωνοϊού, διακυμάνσεις στην οικονομία, αναζωπύρωση των θεμάτων της Μέσης Ανατολής – ή, στην Ελλάδα, θέματα με την Τουρκία, με τον ιό, οικονομικές επιπλοκές.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά φιλόδοξη σύνοδο (μεγάλοι στόχοι, μεγάλα όνειρα και υψηλές προσδοκίες), όμως χρειάζεται να έχουμε κατά νου τον μύθο του Ικαρου που από αλαζονεία και λανθασμένους υπολογισμούς παράκουσε τον πατέρα του Δαίδαλο να μην πετάει ψηλά, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του. Με λίγα λόγια, παραβλέποντας προβλήματα που υπάρχουν και αδιαφορώντας για τις συνέπειες, κινδυνεύουμε με πτώση σε άδεια πισίνα.
• Στις 23 Μαρτίου ο Άρης συναντάει τον Πλούτωνα

(Ενώ η επιρροή του Δία συνεχίζεται.) Αυτή η σύνοδος μοιάζει με φωτιά σε πρατήριο βενζίνης. Ο συνδυασμός τους κάνει τα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν ζητήματα ζωής και θανάτου. Πρόκειται για μάχη επιβίωσης, για την παρορμητική ανάγκη να κερδίσεις πάση θυσία, για επίδειξη δύναμης και την επιθυμία να είσαι ο ισχυρότερος. Πρόκειται για πυρηνική ενέργεια που αν χρησιμοποιηθεί λογικά μπορεί να μεταμορφώσει θετικά τη ζωή, αλλιώς μπορεί να φέρει την καταστροφή. Ας ελπίσουμε ότι ο κορωνοϊός θα φτάσει στο αποκορύφωμά του αυτή την περίοδο και θα αρχίσει η κάμψη του.

• Στις 30 Μαρτίου ο Άρης περνάει στον Υδροχόο και κάνει σύνοδο με τον Κρόνο την επόμενη μέρα

Ο Κρόνος αρχίζει σήμερα (22/3) τη διέλευσή του στον Υδροχόο δοκιμαστικά μέχρι τις 2 Ιουλίου, οπότε επιστρέφει στον Αιγόκερω για να μπει οριστικά σε αυτόν τον Δεκέμβριο. Το πλανητικό ζεύγος Άρη – Κρόνου συμβολίζει τον φόβο να αντιπαρατεθείς σε κάθε είδους μάχη ή αγώνα. Τον φόβο για κάθε είδους εξουσία ή ανταγωνισμό. Αναστέλλει την έκφραση του θυμού. Δοκιμάζονται η αντοχή και το θάρρος μας. Ακονίζονται η επιμονή και η υπομονή. Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός υπενθυμίζει ότι μόνο με σκληρή δουλειά, οργάνωση, αυτοσυγκράτηση και οριοθέτηση μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας.

Ο Χρόνος που συμβολίζεται από τον Κρόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι με το μέρος μας: ο Κρόνος καθυστερεί ενώ εμείς τώρα βιαζόμαστε. Ο Κρόνος (οριοθέτηση, περιορισμός, απαγόρευση) από τη νέα θέση του στον Υδροχόο (κοινωνία, πολίτες, ομάδες ανθρώπων) θα αυξήσει αρχικά τις περιοχές, πόλεις, κράτη σε καραντίνα, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την κίνηση των πολιτών από τη μία χώρα στην άλλη. Από την άλλη, ο Άρης στον Υδροχόο είναι ο ασυμβίβαστος ριζοσπάστης που φέρνει καινοτόμες λύσεις με στόχο να ανανεώσει τις κοινωνίες. Ακτιβισμός, αγώνες για το κοινό καλό, νέες ιδέες, πειραματισμός, συντονισμός με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Ενεργοποιείται από τους αγώνες των ομάδων και το «μαζί», με έντονη αίσθηση της αποστολής. Η ανάγκη του Άρη για αυτονομία σκοντάφτει στις απαγορεύσεις του Κρόνου, με αποτέλεσμα ο Άρης να λειτουργεί εκκεντρικά, ανορθόδοξα, παράξενα.

• την 1η Απριλίου ο Άρης κάνει σύνοδο με τον Κρόνο στις 0° του Υδροχόου

Άλλη μία καθοριστική ημερομηνία για την εξάπλωση του ιού. Αφήνοντας πίσω τους οι δύο πλανήτες τον Αιγόκερω η ατμόσφαιρα ελαφραίνει από το βάρος που δημιούργησαν. Η μελαγχολία και η αίσθηση ότι έχουμε πέσει σε μια μαύρη τρύπα υποχωρεί. Ο Υδροχόος ως αέρινο ζώδιο φέρνει αναζωογονητικό αέρα και εξωστρέφεια. Ο κορωνοϊός αρχίζει να υποχωρεί;

• Στις 5 Απριλίου ο Δίας κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα

Τύχη (Δίας) και ένταση (Πλούτωνας) συνδέονται και μια ευκαιρία πιθανόν εμφανίζεται ώστε να πάρουμε ξανά μπροστά. Πιθανόν να εμφανιστεί μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και αφορούν τον ιό, την οικονομία, τους φόρους, τις επιχειρήσεις, την πολιτική.

Να περιμένουμε ένα γεγονός, μια είδηση, μια ανακοίνωση γύρω από αυτή τη σημαντική ημερομηνία; Κάτι καινούριο προστίθεται σε ό,τι ξέρουμε και η πίστη μας ανανεώνεται; Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο πλανητικός συνδυασμός θέλει χειροπιαστά αποτελέσματα. Στις παρενέργειες ανήκουν η απληστία, η διαφθορά, η αλαζονεία, η υπερβολική αισιοδοξία.

Λογική & ελευθερία

Ας δούμε όμως τι σημαίνει το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο από σήμερα μέχρι τον Ιούλιο, αλλά και η διέλευση του Άρη σε αυτόν μέχρι τις 13 Μαΐου. Κατ’ αρχάς, τα οικονομικοπολιτικά θέματα καθώς και η επιδημία θα επηρεάσουν βαθιά ό,τι συμβολίζει ο Υδροχόος: την παγκοσμιοποίηση, το Ίντερνετ, τα αεροπλάνα, τη νομοθεσία, τους μεγάλους οργανισμούς, τη Βουλή, τις επιστήμες, τις κοινωνίες, τις εξεγέρσεις, τον σοσιαλισμό, την τηλεόραση, τα τηλέφωνα, την ψυχολογία, τις κοινωνικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τον ηλεκτρισμό, την έρευνα, τους εκλεγμένους αντιπρόσωπους – οι κοινωνίες θα πιεστούν έντονα να διαμορφώσουν διαφορετικά τη λειτουργία τους.

Εδώ να σημειώσω το λάθος που κάνουν πολλοί αστρολόγοι και γνώστες της αστρολογίας θεωρώντας ότι ο Ουρανός, ο κυβερνήτης του Υδροχόου, εκπροσωπεί πολιτικά την Αριστερά ή τάσεις και κινήσεις που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικές». Το Ουράνιο πνεύμα μπορεί κάλλιστα να ακολουθεί και ακροδεξιές ιδέες.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο και κυρίως στη σύνοδό του τον Δεκέμβριο του 2020 με τον Δία στη 0° Υδροχόου αποτελεί άλλο έναν σταθμό για την Εποχή του Υδροχόου. Σε αυτή την Εποχή η ανθρωπότητα θα στραφεί στη συνεργασία, στην αδελφότητα όλων των ανθρώπων, στο χτίσιμο της ανθρώπινης Ουτοπίας. Όμως η εξέλιξη της τεχνολογίας -δείτε πώς η Κίνα αξιοποίησε την τεχνολογία στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού και τις προεκτάσεις που έχει στην ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα-, η εξέλιξη του Ίντερνετ, της τεχνητής νοημοσύνης, οι εξελίξεις στην οικονομία και τη φύση μπορούν να μετατρέψουν την Υδροχοϊκή Ουτοπία σε απάνθρωπη Δυστοπία.

ΥΓ.: Πολλοί από μας ίσως έχουν αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν ζούσαν ένα ιστορικό γεγονός σαν αυτά που διαβάζουμε ή βλέπουμε σε ταινίες. Μια τέτοια εποχή ζούμε τώρα. Ζούμε μια ιστορική εποχή που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τις συνέπειες που θα έχει στο χρηματοοικονομικό σύστημα, στο πολιτικό σύστημα ή στις ίδιες τις κοινωνίες και την προσωπική μας ζωή. Από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι τον Μάη του 1968 ξέρουμε πια ότι η μεταμόρφωση μέχρι τον πυρήνα (Πλούτωνας) δεν μπορεί να γίνει ανέξοδα μέσα από την τηλεόραση, τα κοινωνικά δίκτυα και το Instagram.

H Εποχή του Υδροχόου δεν είναι μια πασαρέλα που θα περπατήσουμε όλοι οι άνθρωποι μαζί αδελφωμένοι, αγκαλιάζοντας δέντρα και ανταλλάσσοντας σκέψεις για το τέλειο πολιτικό σύστημα. Η Εποχή του Υδροχόου έχει αναταραχή, πόνο, υποχώρηση του Εγώ για το καλό του Εμείς, αλλά και δημιουργικότητα του Ενός για χάρη του Άλλου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Gala που κυκλοφόρησε την Κυριακή 22/03

via marieclaire.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

To Top