Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Μακροχρόνιες σχέσεις: κάρμα και παγίδα.

Όταν ξεκινάμε μια σχέση, συχνά δε φανταζόμαστε πως αυτή μπορεί να κρατήσει αγέρωχη και σταθερή μέσα από τα χτυπήματα και τη φθορά του χρόνου.

Στην αστρολογία, μεγάλη σημασία έχει η στιγμή γένεσης μιας σχέσης ή μιας γνωριμίας, σαν να είναι ένας ανεξάρτητος αστρολογικός χάρτης, διαφορετικός από αυτούς των ενδιαφερομένων, ο οποίος όμως μελετάται και σε σχέση με το γενέθλιο τους χάρτη. Η αλήθεια είναι πως η στιγμή της γνωριμίας είναι ένα σημείο καθοριστικό, για την μετέπειτα πορεία και διάρκεια!

Υπάρχουν λοιπόν κάποιες σχέσεις στη ζωή μας, οι οποίες πράγματι καθορίζονται από τη μεγάλη τους χρονική διάρκεια, συχνά χωρίς εμείς να μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Ο ρόλος του Κρόνου στις μακροχρόνιες σχέσεις

Advertisement

Οι μακροχρόνιες σχέσεις στέκονται αστρολογικά κάτω από το έμβλημα του Κρόνου, ο οποίος σχετίζεται με την μακρά χρονική διάρκεια σε όλες τις ανθρώπινες επαφές, είτε είναι φιλίες, είτε συνεργασίες, αλλά και ερωτικές. Φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός, πως όσο περισσότερες όψεις μεταξύ των ωροσκοπίων των δύο ενδιαφερομένων σχηματίζονται, τόσο η σχέση έχει μέλλον και ανάπτυξη μέσα στο χρόνο.

Αν συγκρίνει κάποιος τα ωροσκόπια δύο ανθρώπων που βρίσκονται σε ερωτική σχέση, θα διακρίνει πως η έντονη κρόνια επιρροή, εκτός από διάρκεια, δίνει και αντοχή σε προβλήματα που παρουσιάζονται, τεστάροντας την ικανότητα των εραστών να αντέχουν τις ταλαιπωρίες. Ωστόσο, όλα βασίζονται στην σωστή αναλογία αρμονίας και έντασης. Αν ένα στοιχείο είναι πιο έντονο από το άλλο, τότε δεν υπάρχει ισορροπία, που σημαίνει πως οι μεγάλες εντάσεις, αλλά και η διαρκής και αποκλειστική αρμονία, μπορεί να βλάψει τη σχέση.

Σχέσεις μακροχρόνιες λοιπόν, που έχουν έντονη την παρουσία του Κρόνου, έχουν και τις προϋποθέσεις να υπερπηδήσουν τα εμπόδια, αφού ο Κρόνος δίνει πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις σε ζητήματα. Ως εκ τούτου, όψεις που σχηματίζονται μεταξύ των δύο ωροσκοπίων των ενδιαφερομένων, δείχνουν το είδος, την αντοχή και τη διάρκεια της συνύπαρξής τους.

Η όψη της συνόδου, της αντίθεσης και του τετραγώνου μεταξύ του Ήλιου του ενός και του Κρόνου του άλλου, είναι πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το άτομο το οποίο έχει στο χάρτη του τον Κρόνο, δίνει στον σύντροφό του το αίσθημα της σιγουριάς και σταθερότητας. Βέβαια, ο Κρόνος δεν προσφέρει μόνο σταθερότητα, αλλά δεσμεύει κιόλας. Οπότε το άτομο με τον Κρόνο θα δεσμεύσει το άτομο του οποίου ο Ήλιος δέχεται την όψη από τον Κρόνο, στην συναστρία. Θα το δεσμεύσει γιατί το θεωρεί κτήμα του, αλλά και αφήνοντας με την πάροδο του χρόνου, να γίνονται πιο εμφανείς οι σκιές που ο πλανήτης αυτός φέρνει σε μία σχέση.

Από την μεγάλη ανάγκη του Κρόνου να δεσμεύσει, οδηγούνται τα άτομα σε αποπνικτικές καταστάσεις και περιορισμούς και κάθε φορά που ο εραστής του οποίου ο Ήλιος δέχεται την όψη του Κρόνου, προσπαθήσει να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του ωροσκοπίου του, πέφτει πάνω στα τείχη του πλανήτη, ο οποίος νιώθει να απειλείται η αίσθηση της σταθερότητάς του.

Και τελικά καταλήγει σχεδόν πάντα στο ίδιο σημείο: ο Ήλιος να ζητά να αφεθούν ελεύθερες οι ιδιότητές του για να εξελιχθεί, όσο ο Κρόνος το αντιλαμβάνεται σαν ανταρσία και σφίγγει περισσότερο τη μέγγενη, εφαρμόζοντας μεγαλύτερους περιορισμούς.

Το ίδιο παρατηρείται σε σχέσεις, που η Σελήνη του ενός σχηματίζει όψεις με τον Κρόνο του άλλου. Αυτός με τον Κρόνο, κάνει στην αρχή ένα ωραίο δώρο στη Σελήνη: τη βοηθά να πατήσει τα πόδια της γερά στη γη, της προσφέρει έδαφος να σταθεί. Με τον καιρό όμως, ο Κρόνος πνίγει τη Σελήνη, ρίχνοντας πάνω της το βάρος που κουβαλά, με αποτέλεσμα η σχέση να γίνει πια παρελθόν.

Ο χωρισμός στο χάρτη

Advertisement

Οι όψεις που δίνουν το τελικό χτύπημα για ένα χωρισμό από μία μακροχρόνια σχέση, είναι συνήθως ο Κρόνος του ενός σε δύσκολη όψη με τον Κρόνο του άλλου, όπου αποτελειώνουν τη κοινή πορεία. Αλλά και αν ακόμα η σχέση πρακτικά δε διαλυθεί, οι σύντροφοι ξεκινούν παράλληλες ζωές με συναισθηματική αποξένωση μέσα στο ίδιο σπίτι, με όλα τα αρνητικά συναισθήμτα να τους πνίγουν.

Μία άλλη όψη ασυμφωνίας, είναι αυτή μεταξύ του Άρη του ενός και του Κρόνου του άλλου. Το άτομο που έχει τον Άρη στο ωροσκόπιό του, νιώθει πως ο Κρόνος προσπαθεί να τον βάλει σε καλούπια και αντιδρά βίαια, με συνέπεια να οδηγείται στην έχθρα και την αντεπίθεση. Φυσικά εδώ λαμβάνονται υπόψιν όψεις όπως η αντίθεση, η σύνοδος και το τετράγωνο.

Αλλά και ο κάτοχος του Άρη νιώθει συχνά παρεξηγημένος από τον σύντροφό του, επειδή οι ανάγκες του για σεξ είναι μεγάλες και κριτικάρονται.

Ο ρόλος του Δία στον αληθινό έρωτα

Υπάρχει όμως και ένας πλανήτης, του οποίου οι όψεις φανερώνουν το βάθος και την ειλικρίνεια των αισθημάτων και δεν είναι άλλος από το Δία. Οι όψεις του φανερώνουν την εγκάρδια σχέση, αλλά και το μέγεθος της αληθινής αγάπης ανάμεσα σε δύο εραστές. Ως εκ τούτου, όψεις μεταξύ του Δία του ενός, με το Δία του άλλου, με τη Σελήνη και τον Ήλιο, δείχνουν έναν αληθινό έρωτα και μια αγνότητα αισθημάτων, μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν μαζί, ενώ σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, η όψη Δία-Ήλιου δείχνει πως μια ευτυχισμένη σχέση είναι γραφτό να συμβεί στη ζωή του ατόμου.

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top