Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Πρώτος οίκος, το «σπίτι» του ωροσκόπου σου: Ποιος είσαι και πού πας!

Ο πρώτος αστρολογικός οίκος μας φιλοξενεί τον ωροσκόπο μας και εκπροσωπεί το πώς εμφανιζόμαστε στους άλλους. Ο ωροσκόπος, ως γνωστόν, είναι το ζώδιο που ανέτειλε στον ουρανό τη στιγμή της γέννησής μας. Αποτελεί την αφετηρία των οίκων στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ο πρώτος, είναι ο οίκος της αρχικής εντύπωσης που δίνουμε σε όποιον μας γνωρίζει. Και οι πλανήτες που υπάρχουν εδώ στον γενέθλιο χάρτη μας, λένε πολλά για την εικόνα που εκπέμπουμε.

Ο πρώτος οίκος είναι η άμεση προσωπικότητά μας, ο χαρακτήρας μας, το ένστικτό μας. Δείχνει τόσο καθαρά και άμεσα αυτό που εκδηλώνει κάποιος στον κόσμο, ώστε συχνά είναι πιο εύκολο να μαντέψουμε τον ωροσκόπο του παρά το ζώδιό του. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιαζόμαστε, πώς κινούμαστε και πώς επικοινωνούμε, πώς εκφραζόμαστε, ακόμα και τη φυσική μας κατάσταση. Τον προσδιορίζουμε ως τον οίκο του Εγώ.

Advertisement

Ανακάλυψε τη δύναμή σου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνδέεται με τον αστερισμό που ξεπρόβαλε όταν αρχίσαμε τη ζωή μας, η νέα αρχή που σηματοδοτεί ο πρώτος οίκος έχει να κάνει με το άτομό μας, με τον εαυτό μας και το ταξίδι της προσωπικής μας αυτό-ανακάλυψης.

Ποιος είσαι; Τι θα γίνεις; Πώς θα πραγματώσεις το ανώτερο Εγώ σου; Αυτές είναι οι απαντήσεις που ο πρώτος οίκος σε βοηθά να βρεις μέσα από την αστρολογία, δείχνοντας την πραγματοποίηση του υψηλότερου δυναμικού σου. Η διαδικασία του να γίνεις ένα μοναδικό άτομο, είναι μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στην εγκόσμια ύπαρξή σου. Τα ξεχωριστά χαρίσμαα που διαθέτει κανείς, είναι εκείνα που συχνά ορίζουμε ως προσωπικότητα.

Ο πρώτος οίκος ξετυλίγεται γύρω από το άτομο, τη συμπεριφορά του και την προσέγγισή του στη ζωή. Με άλλα λόγια, είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών σου, το «πακέτο» που είσαι, η πιο εξωτερική σου ύπαρξη. Ακόμα και η εμφάνιση. Άλλωστε, ο οίκος αυτός συνδέεται με το παρουσιαστικό και ιδιαίτερα με το πρόσωπο και το κεφάλι.

Κυβερνά, επίσης, τα πρώιμα παιδικά χρόνια. Εδώ υπολογίζονται τα πάντα, από τα πρώτα σου βήματα μέχρι την εικόνα που αναδύεται μέσα σου για τον κόσμο. Πώς θα εξελιχθείς; Ποιο είναι το όραμά σου για τη ζωή; Όλα ξεκινούν από την αρχή, τον πρώτο οίκο, και χρησιμεύουν να σου δίνουν ένα πρότυπο για τον υπόλοιπο χρόνο σου.

Με άλλα λόγια, ο πρώτος οίκος μιλά για το πρόσωπο που γίνεσαι και θα γίνεις, εσωτερικά και εξωτερικά. Απευθύνεται στην προσωπικότητά σου και στην παρουσία σου στον κόσμο, στις βασικές σου ιδιότητες, στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και στην ευαισθησία σου. Το εσωτερικό Εγώ και το εξωτερικό σώμα είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του πρώτου οίκου.

Εδώ τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αποδίδονται από τους πλανήτες και καθορίζονται από τα ζώδια που αυτοί κυβερνούν. Για παράδειγμα, αν έχεις τον Άρη στον πρώτο οίκο σου, θα έχεις και τα χαρακτηριστικά του Κριού, αν έχεις τον Ποσειδώνα, θα παίρνεις ορισμένες ιδιότητες των Ιχθύων κ.λπ. Στον αστρολογικό χάρτη σου μπορείς να δεις ποιοι πλανήτες βρίσκονται στον πρώτο οίκο σου και παρακάτω θα διαβάσεις πώς ερμηνεύεται η παρουσία και η επίδρασή τους.

Οι πλανήτες στον πρώτο οίκο

Ο Ήλιος στον Πρώτο Οίκο σου

Στον πρώτο οίκο, ο Ήλιος θριαμβεύει. Έχεις χαρισματικό χαρακτήρα, είσαι ζεστός άνθρωπος και αισθάνεσαι την ανάγκη να επιβάλλεσαι και να προβάλλεσαι. Η επιθυμία να σε θαυμάζουν είναι τόσο έντονη, που μπορεί να μεταβληθεί σε εγωκεντρισμό και ματαιοδοξία.

Με τον Ήλιο στον πρώτο σου οίκο ίσως να έχεις αρκετά χαρακτηριστικά από το ζώδιο του Λέοντα, δηλαδή να είσαι εξωστρεφής και κάθε φορά που βρίσκεσαι με κόσμο να δίνεις κανονικό… ρεσιτάλ, καθώς λατρεύεις να γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής.

Αρκετοί διάσημοι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου έχουν τον Ήλιο τους σε αυτό τον οίκο, όπως ο Μπραντ Πιτ, ο Νίκολας Κέιτζ, ο Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ήλιος στον πρώτο οίκο σου δίνει σιγουριά, ζωτικότητα, γοητεία, αυτονομία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, μπορεί να συνδέεται με υπερβολική περηφάνια, δίψα για εξουσία, υπερεκτίμηση του εαυτού, ναρκισσισμό.

Η Σελήνη στον Πρώτο Οίκο σου

Αν έχεις εδώ τη Σελήνη σου, είσαι άτομο ευαίσθητο, διαισθητικό και σε χαρακτηρίζει μια λεπτή, σχεδόν μαγική γοητεία. Έχεις την τάση περισσότερο να προσαρμόζεσαι και να αντιδράς, παρά να ενεργείς, ενώ μπαίνεις εύκολα στη θέση του άλλου.

Η Σελήνη στον πρώτο οίκο σε κάνει να μοιάζεις με τους εκπροσώπους του Καρκίνου. Είσαι χαρισματικό άτομο και συνήθως εκ πρώτης όψεως περνιέσαι για «ωραίος τύπος», αλλά το παρασκήνιο έχεις τάση να χειραγωγείς τους άλλους.

Μια γνωστή προσωπικότητα με αυτή τη θέση της Σελήνης είναι η Μαντόνα, η σταρ-χαμαιλέοντας.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή της, η Σελήνη σου δίνει λεπτά αισθήματα και αξιολάτρευτη προσωπικότητα.

Στη δυσαρμονική επίδρασή της, συνδέεται με έλλειψη θάρρους, κυκλοθυμία και αντιδράσεις υπερευαισθησίας που μπορεί να δημιουργούν αίσθηση ανασφάλειας στους γύρω σου.

Ο Ερμής στον Πρώτο Οίκο σου

Η προσωπικότητά σου χαρακτηρίζεται από την εξυπνάδα, την πονηριά και την ετοιμότητα στα λόγια και στις πράξεις. Ωριμάζεις πρόωρα από διανοητικής πλευράς και η στρατηγική είναι ένα ισχυρό σου σημείο.

Ο Ερμής στον πρώτο οίκο σου δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά των Διδύμων και, σε κάποιο βαθμό, της Παρθένου. Σε κάνει σχεδόν…μανιακό με την αυτό-έκφραση και σου δίνει ταλέντο για μια καριέρα στην ηθοποιία, το γράψιμο, τη μουσική και γενικά οτιδήποτε δημιουργικό. Σου αρέσει η επικοινωνία, το κουτσομπολιό και μοιάζεις να βρίσκεσαι παντού ταυτόχρονα. Επίσης είναι πιθανό να κινείσαι σε πολλούς και ποικίλους χώρους με διαφορετικά άτομα.

Μια γνωστή προσωπικότητα που εκφράζει τη σβελτάδα και την πληθωρικότητα του Ερμή στον πρώτο οίκο ήταν ο ειδικός στην άγρια ζωή, Στηβ Ίργουιν, το άτομο στο οποίο βασίστηκε ο κινηματογραφικός ήρωας «Κροκοδειλάκιας».

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ερμής στον πρώτο οίκο σου δίνει ευγλωττία και υψηλή νοημοσύνη.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με οπορτουνιστικές και υπολογιστικές τάσεις, και μερικές φορές έλλειψη τιμιότητας.

Η Αφροδίτη στον Πρώτο Οίκο σου

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον πρώτο οίκο, σου προσδίδει ελκυστική εμφάνιση και αν μάλιστα κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο, σου χαρίζει εντυπωσιακή ομορφιά. Κατά τα άλλα, μπορεί να είσαι ανέμελος, φιλήσυχος, ευπροσάρμοστος, διπλωμάτης και κοινωνικός.

Σε αυτή τη θέση, η Αφροδίτη σου δανείζει τα χαρακτηριστικά του Ζυγού και, σε κάποιο βαθμό, του Ταύρου. Αγαπά τις απολαύσεις, χαίρεται το σεξ και έχει υψηλή αισθητική. Σου δίνει γοητεία αλλά και σε κάνει ματαιόδοξο. Πιθανόν ακόμα να χαρακτηρίζεσαι από ένα βαθμό ξεροκεφαλιάς ή αρκετή αυταρέσκεια.

Ανάμεσα στις διασημότητες με αυτή τη θέση της Αφροδίτης συγκαταλέγονται ορισμένοι από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς: Αντζελίνα Τζολί, Κάμερον Ντιάζ, Τζορζ Κλούνεϊ και Τζουντ Λο.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή της, η Αφροδίτη στον πρώτο οίκο σου δίνει γοητεία, καλοτυχία, αγάπη στις απολαύσεις.

Στη δυσαρμονική επίδρασή της, συνδέεται με συναισθηματική επιπολαιότητα, επιμονή και οκνηρία.

Ο Άρης στον Πρώτο Οίκο σου

Τα χαρακτηριστικά που σου δίνει ο Άρης στον πρώτο οίκο είναι ζωντάνια, αυθορμητισμός, δύναμη, επιβολή. Επιπλέον ενισχύει την πιθανότητά σου να γνωρίσεις επιτυχία, που όμως μπορεί να μη διαρκέσει πολύ.

Με τον Άρη σε αυτή τη θέση δείχνεις (με τρόπο που γίνεται αρκετά επιθετικός καμιά φορά) τη φιλοδοξία που θυμίζει Κριό. Και πραγματικά, από το ζώδιο αυτό παίρνεις τη μαχητικότητα, τον παρορμητισμό, αλλά και μερικές φορές την τάση να έρχεσαι εύκολα σε σύγκρουση, όπως και να ενεργείς παρακινδυνευμένα.

Παρδειγμα διασήμου με τον Άρη σε αυτό τον οίκο, ήταν ο Μάικλ Τζάκσον.

Advertisement

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Άρης στον πρώτο οίκο σου δίνει δύναμη και επιθετικότητα που εκφράζεται στο σωστό βαθμό, εφόσον θέλεις να επιβληθείς για να πετύχεις τους στόχους σου.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με βία, άξεστη συμπεριφορά και εριστικότητα.

Ο Δίας στον Πρώτο Οίκο σου

Τα δώρα που φέρνει ο Δίας στον πρώτο οίκο σου είναι αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμός και αισιοδοξία, που υποστηρίζονται από την εύνοια της τύχης που συνδέεται με αυτό τον πλανήτη. Με τη θέση αυτή τείνεις να διαμορφώσεις μια προσωπικότητα, που ακτινοβολεί σιγουριά και συναισθηματικό πλούτο.

Πιθανόν να δανείζεσαι χαρακτηριστικά από τον Τοξότη, όπως η θετική στάση, η εξυπνάδα και η αποτελεσματικότητα. Από την άλλη όμως, δεν αποκλείεται η πληθωρικότητά σου να σε οδηγεί σε υπερβολές, καταχρήσεις και εξαρτήσεις, για παράδειγμα από το φαγητό ή το αλκοόλ.

Ένα παράδειγμα ήταν ο γοητευτικός Μάρλον Μπράντο, που στα τελευταία του χρόνια είχε γίνει υπέρβαρος.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Δίας στον πρώτο οίκο σε κάνει εύθυμο, καλόβολο, εγκάρδιο και σε προικίζει με μια μεταδοτική ζωντάνια και αισιοδοξία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με αλαζονεία, υπεροψία και μια γενικότερη τάση προς την υπερβολή.

Ο Κρόνος στον Πρώτο Οίκο σου

Όταν αυτός ο πλανήτης βρίσκεται στον πρώτο οίκο σου, μπορεί να σε δυσκολέψει, καθώς εκφράζεται με εσωστρέφεια, καχυποψία και υπερβολική αίσθηση του καθήκοντος. Μπορεί κατά βάθος να είσαι πολύ συναισθηματικός και να το καλύπτεις πίσω από αυτοέλεγχο και φαινομενική σκληράδα.

Με τον Κρόνο στον πρώτο οίκο σου ίσως να εκφράζεις χαρακτηριστικά του Αιγόκερου, όπως το να είσαι υπεύθυνος, λογικός αλλά και επίσης κάπως «σφιγμένος» και δύσπιστος. Επιπλέον, να μη σου αρέσει να σε βγάζουν από τις συνήθειές σου.

Διασημότητες με αυτή τη θέση του Κρόνου είναι η αμφιλεγόμενη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Μικ Τζάγκερ και ο Σων Πεν.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο σου, ο Κρόνος σου δίνει μια αντικειμενική και ρεαλιστική αντιμετώπιση της ζωής, αυτοέλεγχο, αντοχή, συνέπεια, αξιοπιστία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με εσωστρέφεια, ευκολία στην παραίτηση, δυστροπία και καχυποψία.

Ο Ουρανός στον Πρώτο Οίκο σου

Με τον Ουρανό στον οίκο του ωροσκόπου σου, είναι πολύ πιθανό να σε χαρακτηρίζουν εκκεντρικό και επαναστάτη. Δεν αντέχεις τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς, είσαι ανυπόμονος και ενδεχομένως να μην τα πηγαίνεις καλά με τις λέξεις «συνέπεια» και «συνέχεια».

Με τον Ουρανό στον πρώτο οίκο σου έχεις στοιχεία από τον Υδροχόο. Οι άλλοι σε βλέπουν σαν πρωτοπόρο στη σκέψη, ευφάνταστο και καινοτόμο. Οι άνθρωποι του είδους σου συχνά αγγίζουν τη μεγαλοφυία. Και αν όχι, σίγουρα είσαι προικισμένος με υψηλή νοημοσύνη και με μεγάλο ενδιαφέρον προς την υψηλή τεχνολογία και τον εσωτερισμό.

Παραδείγματα προσωπικοτήτων με αυτή τη θέση του Ουρανού είναι ο γκουρού των κομπιούτερ Μπιλ Γκέιτς και οι διάσημοι μουσικοί Τζον Λένον και Κερτ Κομπέιν.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ουρανός στον πρώτο οίκο σου δίνει ανεξαρτησία, αντικομφορμισμό, πρωτοτυπία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με χαρακτήρες ασυνεπείς, απρόβλεπτους, εύθικτους, ευέξαπτους.

Ο Ποσειδώνας στον Πρώτο Οίκο σου

Όταν ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον πρώτο οίκο, μπορεί να προκαλέσει έντονη πνευματική ανησυχία και μια τάση προς τον πνευματισμό. Πιθανόν να είσαι λίγο «φευγάτος», δυσνόητος και συχνά απρόσιτος. Παράλληλα όμως, έχεις μεγάλη ευαισθησία και λεπτότητα ψυχής.

Ο Ποσειδώνας σου δίνει ορισμένα χαρακτηριστικά των Ιχθύων, κάνοντάς σε κάπως κυκλοθυμικό ή αναξιόπιστο, γιατί έχεις τάση να αλλάζεις τις συμπάθειές σου στους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα είναι να παρεξηγείσαι και να θεωρείσαι καιροσκόπος. Άλλοτε πάλι μπορεί να γίνεσαι ενοχλητικά εκκεντρικός.

Ένα παράδειγμα εκκεντρικότητας ήταν ο Άντι Γουόρχολ, που είχε τον Ποσειδώνα στον πρώτο οίκο του. Η Νικόλ Κίντμαν, η Γκουέν Στέφανι και η Μαίριλιν Μονρόε εκπροσωπούν την άπιαστη ομορφιά των ατόμων με αυτόν τον Ποσειδώνα.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο, ο Ποσειδώνας σου δίνει καλλιτεχνικό πνεύμα, ονειροπόλα διάθεση και αινιγματική προσωπικότητα.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με τάση για νευρώσεις και αυτοκαταστροφική μελαγχολία, καθώς και με προβλήματα ταυτότητας.

Ο Πλούτωνας στον Πρώτο Οίκο σου

Advertisement

Ο Πλούτωνας στον πρώτο οίκο σου δίνει μια χαρισματική και μαγνητική προσωπικότητα, με ισχυρή θέληση και μια τάση προς τον θεατρινισμό. Πιθανόν να είσαι κάπως αυταρχικός και να κρατάς πολλά για τον εαυτό σου. Παράλληλα διαθέτεις ισχυρή διαίσθηση και θεραπευτικές ικανότητες. Παρόλα αυτά, αν τεθεί θέμα προσωπικής επιβίωσης, μάχεσαι σαν άγριο θηρίο.

Ο Δαλάι Λάμα, κάτοχος τόσων πνευματικών μυστικών, είναι χαρακτηριστικό δείγμα όσων έχουν τον Πλούτωνα σε αυτή τη θέση. Άλλες προσωπικότητες είναι ο Κιάνου Ριβς, η Σάρον Στόουν και η Ντονατέλα Βερσάτσε.

Συνοψίζοντας:

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο, ο Πλούτωνας σου δίνει ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, επιβολή.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με δίψα για δύναμη, εγωκεντρισμό, ξεροκεφαλιά και προσποίηση. Υπάρχει μια τάση προς την κατάθλιψη και την απομόνωση.

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top