Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Ποια ζώδια θα έβαζαν τέλος σε μία σχέση με ιδιαίτερη ευκολία;

Τα ζώδια που αγαπούν την ελευθερία και την ανεξαρτησία, που ενθουσιάζονται και αισιοδοξούν, συνήθως φεύγουν εύκολα από μια σχέση.

Advertisement

Είναι τολμηροί στις αλλαγές, πιστεύουν πως θα καταφέρουν να βρουν κάτι καλύτερο γι αυτό δεν αναλώνονται ψυχικά σε δεσμούς που δεν τους ικανοποιούν.

Οι πιο κλειστοί και εσωστρεφείς χαρακτήρες που συνήθως παρουσιάζουν δυσκολία στις κοινωνικές επαφές και στις νέες γνωριμίες, δείχνουν προτίμηση προς τη δέσμευση, δεν διαλύουν εύκολα τη σχέση τους, επενδύουν συναισθηματικά και δεν έχουν σκοπό να φύγουν. Ας μη ξεχνάμε βέβαια και τους τύπους τους κλασικά παραδοσιακούς και οικογενειακούς, γι’ αυτούς το θέμα είναι να έχουν ένα σταθερό ταίρι δίπλα τους, επικεντρώνονται στην έννοια του γάμου και στο καθήκον ή στις υποχρεώσεις τους.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός είναι ένα ζώδιο παρορμητικό και ζωηρό που δεν τον πτοούν οι ανατροπές αντιθέτως μάλιστα τον ιντριγκάρουν, παράλληλα η τόλμη που διαθέτει πολλές φορές τον ωθεί σε ακραίες αποφάσεις, δεν θα φοβηθεί να τεντώσει το σκοινί. Εύκολα θα πει τι λέξη χωρίζουμε, ωστόσο αρχικά τουλάχιστον δεν αποκλείεται να είναι μία παρορμητική φράση ή απόφαση, αν καθίσει να το καλοσκεφτεί πιθανότατα να αλλάξει γνώμη. Πολλές φορές ζητά χωρισμό και ύστερα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επανασύνδεσης, όμως δεν μπορούμε να πούμε πως είναι από τους χαρακτήρες που δύσκολα χωρίζουν. Παγιδεύεται στην παρορμητικότητα του ένα Κριάρι, επίσης εύκολα ενθουσιάζεται οπότε παραμονεύει ο κίνδυνος να ερωτευτεί ένα άλλο πρόσωπο και με ευκολία να φύγει από τη σχέση που ήδη έχει.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος δεν φεύγει εύκολα από μια σχέση δεν διαλύει τον δεσμό του, γενικά στη ζωή του αναζητά την σταθερότητα και τη διάρκεια. Όταν θα φτάσει στο σημείο του χωρισμού συναισθηματικά ταλαιπωρείται, πέφτει το ηθικό του και απογοητεύεται. Θα προσπαθήσει παρά πολύ να διατηρήσει τη σχέση του, πολλές φορές μάλιστα φτάνει στο σημείο να εγκλωβίζεται σε μια σχέση νεκρή που ουσιαστικά δεν έχει να του προσφέρει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Δυσκολεύεται να πάρει την απόφαση του χωρισμού, το θεώρει ακραίο σημείο και δεν φτάνει με ευκολία σε αυτό. Είναι τύπος που θέλει σταθερούς δεσμούς, πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός λόγος για να προχωρήσει πρακτικά σε ενέργειες διάλυσης.

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος έχει την τάση να χωρίζει με ευκολία κι αυτό γιατί συνήθως δεν παίρνει στα σοβαρά τις καταστάσεις, εξάλλου είναι από τους χαρακτήρες που σχεδόν ποτέ δεν κλείνει την πόρτα της επανασύνδεσης. Στην σκέψη ενός Δίδυμου δεν υπάρχει μονιμότητα, σήμερα χωρίζουμε αύριο τα ξαναβρίσκουμε, γενικά χαρακτηρίζεται από συναισθηματικό μετεωρισμό. Ανήκει στα ζώδια του αέρα αυτό σημαίνει πως γι αυτόν όλα μπορούν να συμβούν και όλα να ανατραπούν έτσι ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη. Με ευκολία κάνει καινούργιες γνωριμίες και με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ξεκινά παράλληλες σχέσεις. Η στάση του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, στην απιστία δίνει μια δική του ερμηνεία που συνήθως είναι αρκετά χαλαρή. Συχνά γίνεται επιπόλαιος ένας Δίδυμος συνεπώς εύκολα μπορεί να πάρει την απόφαση του χωρισμού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος δυσκολεύεται να βάλει τέλος σε μια σχέση, συνήθως οι δεσμοί που κάνει είναι μακροχρόνιοι, έχει ανάγκη να νιώθει συναισθηματική ασφάλεια. Είναι από τους χαρακτήρες που χρειάζεται να έχει δίπλα του ένα σταθερό ταίρι, αγαπάει τους δεσμούς και τους θεσμούς, είναι τύπος παραδοσιακός και οικογενειακός. Θα αποφύγει τον χωρισμό, προκειμένου να διατηρηθεί η σχέση του θα κάνει υποχωρήσεις, θα σκεφτεί διαλλακτικά, σχεδόν πάντα έχει θετική στάση στην προοπτική της επανασύνδεσης. Ο Καρκίνος δεν ανήκει στα ζώδια που χαλάει εύκολα τη σχέση του, θα δώσει τη μάχη του προσπαθώντας να κρατηθεί ο δεσμός που έχει. Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργεί συνειδητά ή ασυνείδητα ψευδαισθήσεις προκειμένου να γλυτώσει από τον οριστικό χωρισμό.

ΛΕΩΝ

Advertisement

Συχνά γίνεται εγωκεντρικός ένας Λέοντας, παράλληλα θέλει να υπερισχύει και να δείχνει πως τα ηνία της σχέσης είναι στα δικά του χέρια, πολλές φορές φτάνει στο σημείο να μιλήσει πρώτος για χωρισμό, ωστόσο περισσότερο απειλεί παρά στέλνει πραγματικό τελεσίγραφο. Με λίγα λόγια δεν χωρίζει με μεγάλη ευκολία ένας Λέοντας, του αρέσουν οι σταθερές σχέσεις, θέλει δίπλα του ένα ταίρι που να του ταιριάζει και κυρίως που να τον θαυμάζει. Φλερτάρει, ανοίγεται, αφήνει το περιθώριο για νέες γνωριμίες όμως δεν είναι από τους χαρακτήρες που θα θυσίαζαν έναν μακροχρόνιο δεσμό έκτος κι αν αυτός ο δεσμός δεν τον καλύπτει ούτε σε συναισθηματικό επίπεδο, αλλά ούτε και σε κοινωνικό

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θέλει να πατάει σε σταθερό έδαφος, γενικότερα είναι ένας σοβαρός χαρακτήρας που σκέπτεται και πράττει υπεύθυνα, ωστόσο τίποτα δεν είναι απόλυτο. Δύσκολα διαλύει τον δεσμό του, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που σε μια σχέση ο πρώτος που θα μιλήσει για χωρισμό θα είναι ο Παρθένος. Κριτικάρει αυστηρά και κάθετα, δεν συγχωρεί εύκολα, η συμβιβαστική διάθεση που δείχνει πολλές φορές είναι φαινομενική και όχι πραγματική, με αποτέλεσμα ξαφνικά ίσως και απρόσμενα να ζητήσει χωρισμό. Δύσκολα ικανοποιείται γι αυτό είναι αρκετές οι περιπτώσεις που εύκολα απορρίπτει και απομακρύνεται. Αν αγαπήσει πραγματικά και προσκολληθεί συναισθηματικά τότε θα κάνει πολλές προσπάθειες για να διατηρήσει τον δεσμού του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αποποιηθεί τη λογική του σκέψη.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός εξαιτίας του ότι είναι αναποφάσιστος συνήθως αδυνατεί να πάρει την απόφαση του οριστικού χωρισμού, θα τρενάρει την κατάσταση όσο μπορεί, ενδεχομένως να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις και να συνηθίσει να ζει με τις αυταπάτες του. Είναι πολύ πιθανόν να διατηρήσει έναν δεσμό έστω και αν ξέρει πως ουσιαστικά δεν θα βγάλει πουθενά, δεν είναι λίγες οι φορές που εσκεμμένα αρνείται να συνειδητοποιήσει. Θα προχωρήσει σε χωρισμό μόνο όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και εκ των πραγμάτων οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο. Συχνά κρατάει θετική στάση στο θέμα της επανασύνδεσης, συγχωρεί και αφήνει το άνοιγμα της δεύτερης ευκαιρίας, μπορούμε να πούμε πως και αυτό το χαρακτηριστικό του βασίζεται στην αναποφασιστικότητα του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Πολλές φορές γίνεται αψυχολόγητος και αντιφατικός ένας Σκορπιός, εκεί που δίνει την αίσθηση πως μπορεί να καθίσει με εμμονή σε έναν δεσμό, ξαφνικά πράττει την ανατροπή και καταλήγει στο απρόσμενο τέλος. Καμουφλάρεται ένας Σκορπιός μέχρι τη στιγμή που θα πάρει την απόφαση να αποκαλυφθεί, και μάλιστα με τρόπο που να μπορεί να σοκάρει ή να αιφνιδιάσει. Συνήθως δεν επιδιώκει τον χωρισμό, δεν φεύγει εύκολα από μια σχέση, ωστόσο συχνά αναποδογυρίζει ο ψυχικός του κόσμος, βιώνει ένα είδος επαναστατικής έξαρσης, και λαμβάνει τελικά ακραίες αποφάσεις. Αυτό που θα αποφασίσει θα το βάλει άμεσα σε εφαρμογή, έκτος και αν έχει σκοπό να εκδικηθεί οπότε εκεί θα επιστρατεύσει την υπομονή και την στρατηγική του επιθυμώντας να ψήσει καλά το ψάρι στα χείλη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι ικανός να διατηρεί θεωρητικά μια σχέση στην οποία πρακτικά ο ίδιος να μην έχει ουσιαστική παρουσία. Ένας Τοξότης συχνά και με ευκολία φεύγει από έναν δεσμό είτε ζητώντας ευθέως χωρισμό, είτε απουσιάζοντας μονίμως από την καθημερινότητα της σχέσης. Είναι χαρακτήρας που αγαπάει τη δράση, δεν αντέχει τη ρουτίνα, δεν μπορεί να ζει μέσα σε καθορισμένα πλαίσια, συνεπώς μόλις πιεστεί φεύγει άλλοτε με λόγια, άλλοτε με πράξεις. Αγαπάει την ανεξαρτησία και δυσκολεύεται στις δεσμεύσεις, όταν οι καταστάσεις αρχίζουν να μπαίνουν σε ένα συγκεκριμένο λούκι και νιώθει πως απειλείται η ελευθερία του, τότε απομακρύνεται, συνήθως παίρνει τα βουνά και εξαφανίζεται ενδεχομένως και χωρίς εξηγήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως ανήκει στα ζώδια που αγαπούν τη σταθερότητα και την εξασφάλιση, για τα προσωπικά του ζητήματα θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο για να μπορεί να δώσει όλη του την ενέργεια στον επαγγελματικό και οικονομικό του τομέα. Δεν φεύγει εύκολα από μια σχέση, γενικότερα δεν θέλει αναστατώσεις στην προσωπική του ζωή, αποφεύγει την πολλή σκέψη και ανάλυση. Είναι αρκετές εκείνες οι περιπτώσεις που βολεύεται σε μια σχέση, αφήνει στην άκρη τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που πιθανότητα να έχει ο δεσμός του, και εστιάζει μόνο σε αυτά που εκείνος θεώρει ουσιαστικά στη ζωή. Ένας Αιγόκερως είναι ικανός να διατηρεί μια προβληματική σχέση είτε από συνήθεια, είτε από καθήκον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Μπορούμε να πούμε πως ένας Υδροχόος φεύγει εύκολα από μια σχέση κι αυτό γιατί είναι από τα ζώδια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό πίεση. Όταν πιεστεί ή νιώσει έντονη δυσανασχέτηση χάνει τον εαυτό του, αισθάνεται πως βγαίνει από τα νερά του με αποτέλεσμα να αποκτά τάσεις φυγής. Ο Υδροχόος όταν βλέπει πως βιώνει μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί είναι αδύνατον γι αυτόν να την διατηρήσει, το θεώρει ανούσιο και ανώφελο, φεύγει με στόχο να βρει κάτι καλύτερο και διαφορετικό. Συχνά επαναστατεί και γίνεται αντισυμβατικός, οπότε προκειμένου να σπάσει τα δεσμά που νιώθει πως τον πνιγούν θα καταφύγει στον χωρισμό έστω και αν ξέρει πως θα χρειαστεί να πληγώσει ή να ρισκάρει.

ΙΧΘΥΣ

Advertisement

Ρομαντικός και ονειροπόλος είναι ένας Ιχθύς, αυτό τις περισσότερες φορές δεν του επιτρέπει να συνειδητοποιήσει τις καταστάσεις, συχνά ζει τη σχέση του έτσι όπως την φαντάζεται και όχι έτσι όπως πραγματικά διαδραματίζεται. Ο Ιχθύς έχει την τάση να μπλέκει την πραγματικότητα με το μυθικά πλασμένο γεγονός, συνεπώς παγιδεύεται σε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, ζει μέσα σε αυτές δημιουργώντας έναν δικό του κόσμο. Όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι τότε αναγκαστικά εκ των πραγμάτων θα καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, ωστόσο ακόμα και τότε θα βρει έναν τρόπο να χαϊδέψει τα αυτιά του για να μην αναγκαστεί να αντιμετωπίσει κατάματα το πραγματικό γεγονός.

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top