Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο όταν είναι άρρωστο

Από την 1 Δεκεμβρίου 2019 που έχει μπει στη ζωή μας ο κορωνοϊός, από το πρώτο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στην Κίνα, μέχρι σήμερα μονοπωλεί την καθημερινότητά μας. Είναι άλλωστε κάτι πρωτόγνωρο για όλους και παρόλο που ξέρουμε ότι είναι ένας ακόμα ιός αυτό είναι που τον κάνει και τόσο επικίνδυνο -το γεγονός ότι δεν ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Η ψυχραιμία είναι η βασική αρχή για την αντιμετώπιση κάθε ασθένειας και φυσικά η σωστή ενημέρωση. Για να κρατήσουμε όμως και την καλή μας διάθεση, σου παρουσιάζουμε παρακάτω την αντίδραση κάθε ζωδίου όταν είναι άρρωστο.

Advertisement

Κριός: κατεβάζει ρολά

Όταν ένας Κριός είναι άρρωστος, είναι άρρωστος. Ενώ είναι ατρόμητος και μέσα σε όλα, η αρρώστια του τα αφαιρεί όλα.  Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα απλό συνάχι, θέλει να περάσει όλη τη μέρα στο κρεβάτι και τα περιμένει όλα στο χέρι. Είναι βέβαια ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι κάνει σαν μωρό όταν είναι άρρωστος και μόλις αναρρώσει θα είναι έτοιμος να κατακτήσει ξανά τον κόσμο.

Ταύρος: φροντίζει τον εαυτό του

Ο Ταύρος δεν αφήνει κάτι μικρό όπως η αρρώστια να τον καταβάλει για πολύ καιρό. Γνωρίζει ότι παρόλο που έχει πολλά πράγματα να κάνει, το καλύτερο είναι να πάει στο γιατρό, να ξεκουραστεί, να πίνει πολλά υγρά και να κατεβάσει ρυθμούς μέχρι να γίνει καλύτερα. Ξέρει ότι κάποιοι εξαρτώνται από αυτόν αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν μέχρι να φροντίσει τον εαυτό του. Συνήθως αναρρώνουν πολύ γρήγορα.

Δίδυμος: νιώθει ότι δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος

Καημένε Δίδυμε. Αυτό το φιλικό και κοινωνικό ζώδιο δεν τα πάει καλά με την αρρώστια. Νιώθει εξαιρετικά χάλια όταν ειναι αρρωσταίνει και επίσης τον πιάνει το σύνδρομο FOMO (fear of missing out) όταν θα πρέπει να παραμείνει σπίτι. Προτιμά να περνά χρόνο με φίλους και συζητάει όλα αυτά που γίνονται στον κόσμο, κάτι που τον κάνε να νιώθει ακόμα πιο άρρωστος (επειδή δεν μπορεί να το κάνει). Όταν όμως η ασθένεια γίνεται κατεστημένο τότε αρχίζει και νιώθει κάπως καλύτερα.

Καρκίνος: χρειάζεται συμπόνια

Ο Καρκίνος είναι ένα συμπονετικό και συναισθηματικό ζώδιο και όταν είναι άρρωστος τον βοηθά να νιώθει ότι η άλλοι συμπάσχουν μαζί του. Γνωστοποιεί την ασθένειά του αλλά για καλό σκοπό. Τροφοδοτείται από τη θετική ενέργεια όταν νιώθει ότι οι άλλοι νοιάζονται για αυτόν και έτσι αναρρώνει πολύ πιο γρήγορα.

⛪️Προσωποποιημένες λαμπάδες με Όνομα & ευχή 🔴 Πείτε μας το όνομα που θέλετε να χαράξουμε και χαρίστε ένα όμορφο δώρο στο βαφτιστήρι σας - Mairyland.gr

Λέων: δεν παραδέχεται ποτέ ότι είναι άρρωστος

Του αρέσει να ευχαριστεί τους ανθρώπους, οι άλλοι τον λατρεύουν και φυσικά ένας Λέων δεν μπορεί να αντέξει να είναι άρρωστος. Ακόμα όταν είναι προφανές ότι τρέχει η μύτη του και με το ζόρι μπορεί να κρατήσει τα μάτια ανοιχτά, κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνεχίζει. Δεν θέλει να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι είναι ευάλλωτος από την αρρώστια και φυσικά δεν θα το παραδεχτεί και σε κανέναν άλλο. Αυτό μπορεί να χειροτερέψει την κατάστασή του αλλά ούτε τότε θα το βάλει κάτω.

Παρθένος: κρατά την ασθένεια για τον εαυτό του

Όταν ένας Παρθένος είναι άρρωστος, δεν θεωρεί ότι αφορά αυτό κάποιον άλλο. Παίρνει τις βιταμίνες του και ξεκουράζεται στον ελεύθερο χρόνο του αλλά συνεχίζει να πηγαίνει στη δουλειά σαν να είναι όλα φυσιολογικά. Αυτή η προσεγμένη ισορροπία δεν είναι πάντα λειτουργική αλλά ο Παρθένος πιστεύει ότι είναι σημαντικό να διατηρεί τη ροή των πραγμάτων πάση θυσία. Στο τέλος, δεν θα ξέρεις καν ότι αρρώστησε και από τι.

Ζυγός: γκρινιάζει πολύ αλλά συνεχίζει τη ζωή του

Advertisement

Ο Ζυγός είναι ικανός να ολοκληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις ακόμα και όταν δεν αισθάνεται καλά αλλά αυτό  που δεν ξέρεις είναι ότι εξαρτάται κι από τον τρόπο που επικοινωνεί την αρρώστια του. Είναι κοινωνικό πλάσμα και όταν του συμβεί κάτι τέτοιο τότε η μιζέρια γίνεται η καλύτερή του φίλη. Αν βασιστείς στη γκρίνια ενός Ζυγού ίσως θεωρήσεις ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι πραγματικά είναι. Ωστόσο αυτή η εκτόνωση είναι ο τρόπος που τον κάνε να νιώθει καλύτερα και να τα βγάζει πέρα.

Σκορπιός: κάνει ότι καλύτερο μπορεί

Ο Σκορπιός δεν φοβάται να πάρει αναρρωτική. Θεωρεί ότι το να απουσιάσει για λίγο από τη δουλειά προσθέτει κάτι στο μυστήριο και τη γοητεία του χαρακτήρα του και δεν θα χάσει ποτέ την ευκαιρία να διευκολύνει τον εαυτό του. Όταν δε νιώθει καλά , ευχαρίστως θα μείνει στο σπίτι να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει όλα αυτά που έχασε όταν ήταν πολυάσχολος με άλλα πράγματα.

Τοξότης: το παλεύει όσο μπορεί

Δεν είναι εναλλακτική επιλογή η αρρώστια για το Τοξότη. Θα κάνει τα πάντα για να την απαρνηθεί, από το να πάρει κάθε βιταμίνη και φάρμακο που ξέρει μέχρι να προσποιηθεί ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Φυσικά αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης δεν λειτουργεί πάντα και όταν ο Τοξότης τελικά ενδίδει στην αρρώστια, του κάθεται βαρύ. Καλή τύχη με το να προσπαθήσεις να πείσεις έναν Τοξότη να κάνει το οτιδήποτε σε αυτή τη φάση γιατί μεταμορφώνεται στο πιο εξαρτώμενο και γκρινιάρικο ζώδιο.

Αιγόκερως: συνεχίζει να τα καταφέρνει όλα

Δεν μπορεί τίποτα να σταματήσει αυτό το ζώδιο από το να καταφέρει αυτά που θέλει και δεν θα αφήσει την αρρώστια να σταθεί εμπόδιο. Οι τρόποι ανάρρωσης διαφέρουν από Αιγόκερω σε Αιγόκερω αλλά στο τέλος της μέρας ο κάθε ένας θα βρει τον τρόπο να καταφέρει τους στόχους του εμπρόθεσμα. Το deadline τον βοηθά κάποιες φορές να αναρρώσει πιο γρήγορα και δεν καταλαβαίνει κανείς πώς τα κατάφερε.

Υδροχόος: παίρνει πολλά χάπια και οχυρώνεται

Ο Υδροχόος ξέρει πάντα πως να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και αυτό δεν αλλάζει ούτε στην αρρώστια. Αποζητά την ελευθερία και την ανεξαρτησία και από τη στιγμή που θα νιώσει άρρωστος περιορίζει για αυτό θα κάνει τα πάντα για να το αποφύγει. Όταν νιώθει ότι κάτι έρχεται απλά θα προνοήσει και θα πάρει τα σωστά συμπληρώματα και τα σωστά φάρμακα για να ενισχύσει τη μέρα του. Ανεξάρτητα αό το πόσο χάλια νιώθει, η αποφασιστικότητά του θα τον κάνει να το ξεπεράσει.

Ιχθύς: απλά κοιμάται

Ο Ιχθύς δεν έχει χρόνο για να νιώθει χάλια. Όταν αρρωστήσει ξέρει ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι η σωστή ενυδάτωση και η ξεκούραση. Είναι χαρούμενος αν απλά κοιμάται για μέρες αν αυτό σημαίνει ότι θα νιώθει σαν καινούργιος όταν γίνει καλά. Όλα τα άλλα μπορούν περιμένουν μέχρι να αναρρώσει.

πηγη

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top