Connect with us

ΖΩΔΙΑ

Τα 5 σημάδια που μαρτυρούν πως η σχέση σου οδεύει προς το τέλος!

Ανησυχείς πως ο γάμος σου περνάει κρίση; Νομίζεις πως η σχέση με τον σύντροφό σου έχει οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο; Θες να μάθεις, αν υπάρχει ελπίδα να γίνουν τα πράγματα καλύτερα στο μέλλον; Τότε το παρακάτω κείμενο σε αφορά, καθώς περιλαμβάνει τα πέντε σημάδια που προδίδουν εάν ένας γάμος οδεύει σε διαζύγιο. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, μελέτησαν την ψυχολογία που επικρατεί σε έναν γάμο και τη δυναμική των σχέσεων, συμπεραίνοντας πως υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα σημάδια, τα οποία 90% οδηγούν στο τέλος μίας συμβίωσης.

Advertisement

#1 Κριτική και παράπονα

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε γάμος, είναι η κριτική και τα παράπονα που εξαπολύει η μία πλευρά στην άλλη. Είναι λογικό να υπάρχουν καταστάσεις ή ενέργειες που μας αναστατώνουν, αλλά έχει σημασία και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας. Εάν γίνεται συχνά νύξη για αμελητέα πράγματα, όπως το πλύσιμο των πιάτων ή το μάζεμα των ρούχων από το σαλόνι, τότε να ξέρετε πως αυτό είναι μόνο η «κορυφή» από ένα επικίνδυνο… παγόβουνο, που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια.

#2 Άμυνα

Συνήθως η άμυνα είναι αυτό που ακολουθεί μετά την κριτική και τα παράπονα. Ο σύντροφος που αισθάνεται πως το ταίρι του τού επιτίθεται, οπότε θα αποκτήσει μία αμυντική στάση προσπαθώντας να αποκρούσει τα επιχειρήματά του. Αυτό που συμβαίνει βέβαια τις περισσότερες φορές, είναι να προσπαθεί ο αμυνόμενος, να μετατοπίσει την ευθύνη στον σύντροφό του και έτσι, να βρίσκονται στα πρόθυρα για έναν ακόμη τσακωμό.

#3 Περιφρόνηση

Η περιφρόνηση είναι ένα ατράνταχτο σημάδια πως ένας γάμος κινδυνεύει. Η περιφρόνηση μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους, ωστόσο στην προκειμένη, αφορά στις φορές που ένας σύντροφος έχει αρνητική γνώμη για το ταίρι του, με αποτέλεσμα να πιστεύει πως υπερτερεί απέναντί του. Προσβλητικές φράσεις όπως «Δεν ξέρεις να κάνεις τίποτα» ή «Πότε θα μάθεις επιτέλους…», είναι δύο σοβαρά δείγματα τοξικής περιφρόνησης. Όταν τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα τόσο… απροχώρητο σημείο, είναι αρκετά δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση.

⛪️Προσωποποιημένες λαμπάδες με Όνομα & ευχή 🔴 Πείτε μας το όνομα που θέλετε να χαράξουμε και χαρίστε ένα όμορφο δώρο στο βαφτιστήρι σας - Mairyland.gr

#4 Απομάκρυνση

Δεν είναι περίεργο να συνυπάρχεις για χρόνια με έναν άνθρωπο και ξαφνικά να συνειδητοποιείς πως έχει χαθεί εντελώς η επικοινωνία; Αυτή η απομάκρυνση γίνεται συνήθως αντιληπτή κατά τη διάρκεια μίας διένεξης, όπου ο ένας σύντροφος προσπαθεί να εκφράσει στον άλλο αυτό που τον ενοχλεί και ο τελευταίος δεν ακούει ή δείχνει να μην ενδιαφέρεται. Σύμφωνα με μελέτες, το συγκεκριμένο σημάδι παρουσιάζεται ως επί το πλείστον από τους άντρες, με ένα ποσοστό του 85%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή την κριτική που τους ασκεί η σύντροφός τους, μεταφράζοντας την σε γκρίνια ή παράλογη απαίτηση.

#5 Τα αρνητικά υπερισχύουν

Το συγκεκριμένο σημάδι παρουσιάζεται συνήθως σε ζευγάρια που έχουν συμπληρώσει μία δεκαετία και περισσότερο κοινής συμβίωσης και έχουν χάσει την ισορροπία τους, με αποτέλεσμα οι αρνητικές αλληλεπιδράσεις στην καθημερινότητα, να υπερισχύουν σε σχέση με τις θετικές. Δεν γελάνε με τα ίδια αστεία, δεν μοιράζονται πράγματα, δεν συμπληρώνουν ο ένας τη σκέψη του άλλου, δεν αγκαλιάζονται. Αντίθετα, ανταλλάσσουν ψέματα, διαφωνούν για το παραμικρό, αποφεύγουν ο ένας τον άλλο μέσα στο σπίτι.

Τέλος, να ξέρεις πως ακόμη και αν η σχέση σου παρουσιάζει πολλά κοινά με τα παραπάνω σημάδια, αυτό δεν σημαίνει πως ο γάμος σου θα οδηγηθεί απαραίτητα σε διαζύγιο. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, συνεπώς και οι σχέσεις που δημιουργούμε μεταξύ μας ξεχωριστές.

astrology.gr

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in ΖΩΔΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top