Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

15 λόγοι που η παιδική σου φίλη είναι η καλύτερη

Μια ωδή στις μακροχρόνιες φιλίες

Δεν με ρώτησε κανείς, αλλά προσωπική μου άποψη είναι, πως αν γνωρίζαμε σήμερα τις παιδικές μας φίλες, μπορεί να μην τις κάναμε παρέα. Και είναι λογικό αν σκεφτείς ότι όταν γνώρισες την πιο παλιά σου φίλη (και -λογικά- σημερινή κολλητή σου) δεν είχες καμία σχέση με τον άνθρωπο που είσαι σήμερα.

Advertisement

Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να ομολογήσουμε και να βροντοφωνάξουμε πόσο υπέροχα συναισθήματα, στιγμές και αναμνήσεις μας έχουν χαρίσει αυτά τα κορίτσια, τα οποία πιθανότατα θα μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ας δοξάσουμε την παιδική μας φίλη για όσα την κάνουν μοναδική με τις τιμές που της αξίζουν λοιπόν.

1. Τα inside jokesΟι φίλοι σας ξεφυσάνε με την ίδια αγανάκτηση κάθε φορά που, με ωριμότητα 12χρονου, αρχίζετε τα αιώνια σας αστεία ή το περιστατικά που σημάδεψαν την σχολική σας ζωή.

2. Είναι η πιο μακροχρόνια σχέση της (μέχρι τώρα) ζωής σουΓι’ αυτό ξέρει πληροφορίες που κανένας άλλος δεν ξέρει για σένα. Και δεν σε κοιτάει σαν να έχει φυτρώσει ένας πλάτανος στο κεφάλι σου αν, ας πούμε, οι γονείς σου σε φωνάξουν με το κανονικό σου όνομα. Αφού το χρησιμοποιεί κι εκείνη.

3. Είναι πάντα εκεί  Όσο αργά κι αν είναι, όση κίνηση κι αν έχει στο δρόμο, όσα σχέδια κι αν έχει κάνει, όσο ακατάλληλες κι αν είναι οι συνθήκες, όσοι ελέφαντες κι αν έχουν προσγειωθεί στον κήπο της. Αφενός γιατί κι εσύ έχεις κάνει το ίδιο για εκείνη και αφετέρου γιατί η αλληλεγγύη που έχετε η μία στην άλλη χρονολογείται από τότε που ανταλλάζατε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

4. Είναι σαν ημερολόγιοΘυμάται (πολλές φορές καλύτερα από σένα) όλες τις δραστηριότητες με τις έχεις καταπιαστεί, όλες τις φορές που έχεις κλάψει επειδή έχεις αποτύχει, όλες τις φορές που έχεις γελοιοποιηθεί. Και με το να στα επαναλαμβάνει, σου δείχνει την εξέλιξη σου.5. Ήταν εκεί στις πιο σημαντικές σου στιγμές.  Στο πρώτο σου φιλί, στην πρώτη φορά που σου ήρθε περίοδος, στην πρώτη φορά που έκανες κάμπινγκ, στην πρώτη φορά που έκανες σεξ (όχι εκεί εκεί , αλλά κατάλαβες).

6. Σε προστατεύει από πολλά λάθη.  Όπως το να κάνεις κόκκινες ανταύγειες ενώ δεν σου πάνε καθόλου.

7. Ξέρει το χορευτικό σας.Ναι αυτό που κάνατε στην πιλοτή του σπιτιού όταν ήσασταν 10 χρονών. Και ανεξάρτητα με το που είστε μπορεί να το αναπαράγει άψογα.

8. Δεν χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις τις περίεργες συνήθειες της οικογένειας σου. Όπως το ότι η βασιλόπιτα της μαμάς σου είναι κάθε χρόνο μία αποτυχία, ότι όλοι κοροϊδεύουν τη θεία Μαρία για το πασαλειμμένο κραγιόν της ή το θείο Νίκο που αρχίζει τις βαρετές ιστορίες της ζωής του και επιμένει να κάτσει με τη νεολαία. Όλα αυτά τα ξέρει, τα έχει συνηθίσει και είναι οκ με αυτά.

9. Ξέρει τι σε εκνευρίζει  Και το κάνει επίτηδες. Και συνέχεια.

10. Η μητέρα της είναι σαν να είναι και δική σου  Και το αντίστροφο φυσικά. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι φορτώνεσαι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας όπως τυχόν ενοχλητικά αδέρφια.

11. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι για κάτι περίεργο που έχεις πάνω σουΌπως πολύ μικρά νύχια ή το γεγονός ότι δεν σου αρέσει η φέτα ή το ότι μπορεί αυτό το μήνα να μην έχεις καθόλου λεφτά.

12. Ξέρει ακριβώς πως θα αντιδρούσες σε ένα πρόβλημαΚαι αυτό είναι φοβερά χρήσιμο όταν χρειάζεσαι την συμβουλή της για να απαντήσεις στο δυσεξήγητο μήνυμα που σου έστειλε εκείνος.

13. Μαζί της μπορείς να γίνεις αρκετά περιγραφική. Όποιο κι αν είναι το θέμα της συζήτησης. Χωρίς να σε παρεξηγήσει.  Από σεξ μέχρι τις επισκέψεις σου στην τουαλέτα.

14. Είναι πρόθυμη να σου μάθει όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που ξέρει.  Ή όλες τις ενδιαφέροντες αρετές που έχει, όπως το να πείθει τους άλλους με το λόγο της.

15. Τα παιδιά της θα τα αγαπάς σαν δικά σου.  Απλούστατα γιατί θα σου θυμίζουν εκείνη όταν ήταν μικρή.

More in ΓΥΝΑΙΚΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top