Connect with us

Μαγειρική

Νηστίσιμη μακαρονάδα με ταχίνι και μανιτάρια

Κατά τη διάρκεια της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε νόστιμα και πρωτότυπα νηστίσιμα πιάτα που θα τα επαναλάβουμε κι άλλες φορές εκτός νηστείας!
Αυτά τα πιάτα πρέπει να είναι εύκολα στην παρασκευή τους, ελαφρά και θρεπτικά, για να καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας.
Ένα τέτοιο πιάτο είναι και η υπέροχη Μακαρονάδα με Σάλτσα Ταχινιού! Εμείς τη λατρεύσαμε, γι’ αυτό το λόγο σας την προτείνω!

Εάν αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με λάδι ταχινιού, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και σε ημέρες αυστηρής νηστείας, όπως η Μεγάλη Παρασκευή. Δική σας!

ΥΛΙΚΑ (Για τρεις μερίδες)

  • 300γραμ. Spaghetti ολικής αλέσεως ή απλά
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο σε χονδρό τρίφτη
  • 12 τοματάκια κομμένα στη μέση
  • 12 μανιτάρια Portobello καφέ, καθαρισμένα και κομμένα σε χονδρά φετάκια
  • 3 κ. σ. ταχίνι
  • 1 κ. σ. κουταλάκι μουστάρδα απαλή
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε ακόμα:   «Βόμβα» Για Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η Σχέση Της Με Τον Acuin Ilicali Και Η Άρνηση Του ΣΚΑΪ Για Το Survivor

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τα λαχανικά.
  • Καθαρίζουμε την επιφάνεια των μανιταριών με μία υγρή πετσέτα, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε χονδρά φετάκια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  • Εν τω μεταξύ, μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, δυναμώνοντας λίγο τη θερμοκρασία.
  • Μέσα σ΄ένα μπολάκι ρίχνουμε το ταχίνι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ζωηρά, για να δημιουργήσουμε μία σάλτσα.
  • Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα ταχινιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τα τοματάκια.
  • Προσθέτουμε και τα μακαρόνια, ελαφρώς στραγγισμένα και ανακατεύουμε, για να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    (Εάν θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι λίγο περισσότερο ζουμερά, ρίχνουμε προσεκτικά λίγο ακόμα νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν.)
  • Σερβίρουμε τα spaghetti ζεστά και τα διακοσμούμε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.
Διαβάστε ακόμα:   Περίσσεψαν μελομακάρονα; Με αυτό το cheesecake θα τους τρελάνετε όλους, χωρίς να πετάξετε τίποτα!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Μαγειρική

To Top