Connect with us

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Η αποστομωτική απάντηση μιας 26χρονης φοιτήτριας στο άρθρο με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Ελληνας»

«Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Ελληνας» ήταν το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ethnos.gr χθες με αφορμή την πορεία του Έλληνα τενίστα και προκάλεσε την αντίδραση της μεταπτυχιακής φοιτήτριας.Ο Νίκος Τζιανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων στο άρθρο του πως «Οι περισσότεροι των Ελλήνων στα 21 χρόνια τους χρωστούν δεκάδες μαθήματα στη σχολή, που ξεχνούν πια το όνομά της. Αδιαφορούν για το μέλλον, αγνοούν το παρελθόν και το παρόν το σπαταλούν ονειρευόμενοι μια μέρα να ξυπνήσουν πλούσιοι και διάσημοι.», τονίζοντας ότι ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς.

Advertisement

Η 26χρονη φοιτήτρια Μπούζα Μαρία έστειλε ένα άρθρο στο οποίο καταρρίπτει τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος και το Έθνος δημοσίευσε την απάντηση της:

Αναφερόμενη στο άρθρο με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας» , θα ήθελα κύριε Τζιανίδη να σας εκφράσω και έναν αντίλογο ως μέρος αυτής της νεολαίας. Κατανοώ πως δεν γενικεύετε την άποψή σας για το σύνολο της νεολαίας αλλά δυστυχώς αυτό που περιγράφετε δεν είναι η πλειοψηφία αλλά μια μερίδα της νεολαίας που ίσως εσείς θέλετε να επικεντρωθείτε σε αυτήν και να τη διαφημίσετε.

Διαβάζοντας το άρθρο, αναλογιζόμουν πού ακριβώς είναι αυτός ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που ακολουθούμε και ποιος μας τον έχει στρώσει αυτόν τον δρόμο; Ο άνεργος πατέρας μας, όπως σημειώνετε και εσείς; Ο δρόμος περισσότερο κακοτράχαλος και δυσκολοδιάβατος θα έλεγα πως είναι.

Ισχύει πως οι φοιτητές χρωστούν μαθήματα, αλλά η πλειοψηφία όχι επειδή δεν θυμάται το όνομα της σχολής που φοιτά αλλά επειδή στελεχώνει πολλές θέσεις εργασίας ή ημι -εργασίας παράλληλα με τις σπουδές του προκειμένου να βγάλει αυτό το χαρτζιλίκι που δεν παρέχεται ούτε από τον άνεργο πατέρα ούτε από την συνταξιούχα γιαγιά. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό το χαρτζιλίκι το έχει χρησιμοποιήσει κιόλας για να βοηθήσει τον άνεργο πατέρα και μητέρα.

Γνωρίζουμε το κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας και το σχολιάζουμε με το δικό μας τρόπο. Μπορεί το παράδειγμά σας σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών – Μπετόβεν να ακούγεται αστείο καθώς το συναντήσαμε πρωτύτερα σε διάφορες χιουμοριστικές σελίδες στο διαδίκτυο αλλά δεν είμαστε αποχαυνωμένοι όπως κάποιοι θα ήθελαν να είμαστε ή όπως παρουσιαζόμαστε στο εν λόγω άρθρο.

Ξυπνούμε και κοιμόμαστε σκεπτόμενοι τι θα γίνει με τη ζωή μας και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που αμειβόμαστε με 500,00€ για πλήρη απασχόληση γιατί ποτέ δεν βγάζαμε κάτι παραπάνω! Δεν φαντασιωνόμαστε πλούτη και δόξα αλλά πολύ παραπάνω αναλογιζόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε επιπλέον για να μας ανταμείψει η κοινωνία και να ζούμε με σεβασμό σε ένα συνεχή αγώνα να προλάβουμε τις καταστάσεις ενώ μας προλαβαίνουν αυτές. Θα το πετύχουμε πιστεύετε;

Δεν κάνουμε cyber sex αλλά να σας ενημερώσω πως ακόμα βγαίνουμε με τους φίλους και τους συντρόφους μας και διασκεδάζουμε ζώντας την πραγματική ζωή και όχι μέσα από μια οθόνη. Το άρθρο αυτό είναι τουλάχιστον προσβλητικό για όσους αγωνίζονται και μη ρεαλιστικό παρά μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία νέων που αναλύσατε.

Παρ’ όλα αυτά αν εσείς νομίζετε πως δεν είμαστε Έλληνες και πως η άποψή σας μας φωτογραφίζει, καλύτερα να αναζητήσετε και άλλες πτυχές της κοινωνίας, να επισκεφθείτε και να μιλήσετε με περισσότερους νέους, ίσως και σε άλλα προάστια της Αθήνας, αν επιθυμείτε να σας διαβάζουμε και σε άλλα άρθρα πέρα από τα αμιγώς αθλητικά.

Βαρύγδουπες και άδικες δηλώσεις θεωρώ πως είναι όσες μας παρουσιάζουν έμμεσα χωρίς τσίπα, εγωκεντρικά, αμόρφωτα και παρασιτικά όντα. Αλλά επειδή ξεφύγαμε από το νόημα που είχε αρχικά αυτό το άρθρο σας… Συγχαρητήρια σε αυτόν τον ξεχωριστό νέο, Στέφανο Τσιτσιπά.

Μπούζα Μαρία, 26 ετών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια και εργαζόμενη

Πηγή: thecaller.gr

More in ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

[inFeed]

Advertisement
To Top