Connect with us

ΑΝΤΡΑΣ

Ο άντρας ξεχωρίζει από την ψυχή την μπέσα και τα ντόμπρα λόγια του

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Να σου πω κάτι;

Advertisement

Όλοι όσοι γεννιούνται με ένα μόριο ανάμεσα στα πόδια τους, είναι εν δυνάμει άντρες, αλλά από μόνο του αυτό το τυχαίο γεγονός δεν φτάνει για να είσαι κιόλας.Ξέρεις;Αυτή η λέξη είναι βαριά, έχει μια τιμή μέσα της και ένα ειδικό βάρος που κάποιες φορές είναι ασήκωτο, που κάποιες φορές είναι ικανό να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.Άκου να σου πω φίλε μου, για να μην μπερδεύεσαι.Το γεγονός ότι γεννήθηκες με κάτι να κρέμεται ανάμεσα στα πόδια σου, από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.

Το ότι ο μπαμπάς σου κέρναγε στο καφενείο γιατί βγήκε ο διάδοχος, αυτός που θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, ήταν απλά μια σημαντική στιγμή για τον μπαμπά σου. Τίποτα περισσότερο!Η ύπαρξη ενός γεννητικού οργάνου δεν είναι ικανή από μόνη της να σε κάνει άντρα. Ούτε το σχήμα, ούτε το μήκος, ούτε το πλάτος θα ορίσουν την ποσότητα και το μέγεθος του ανδρισμού σου.

Αν θες αδελφέ να συνεχίσει ο μπαμπάς και οι μαμά σου να είναι χαρούμενοι για σένα, αν θες να συνεχίσουν να κερνάνε στο καφενείο και να μην ντρέπονται για σένα, θα πρέπει να κάνεις  κάποια πραγματάκια.Μην τρομάζεις!Δεν είναι δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο!Πίστεψε με.Σου λέω με απλά λόγια ότι δεν φτάνει να φαίνεσαι άντρας, πρέπει και να είσαι κιόλας.Άνδρα θα σε κάνει η ψυχή σου! Αυτό να το βάλεις καλά μέσα στο μυαλό σου.

Άντρα θα σε κάνει η στάση ζωής και η συμπεριφορά σου. Η βαρύτητα του λόγου σου, το θάρρος που θα παλέψεις τα ζόρια που θα βρεις μπροστά σου. Οι πράξεις, που θα σε τιμήσουν ή θα σε κάνουν ρόμπα. Η υπομονή σου και οι αντοχές σου. Ο τρόπος που θα εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Οι αξίες που θα σε συνοδεύσουν στην ζωή σου.Ο άντρας φίλε μου, έχει λόγο, και ο λόγος του είναι ντόμπρος. Τα λόγια του δεν τα σκορπά από δω και από κει. Το πάντα του είναι πάντα και το ποτέ του είναι ποτέ. Το όχι του είναι όχι και το ναι του είναι ναι.

Το σ’ αγαπώ του το λέει μόνο όταν το νιώθει και εκεί που πρέπει να το πει. Ο άντρας όταν αγαπά, το φωνάζει, δεν ντρέπεται να το πει, ακόμη και αν πέφτει σε τοίχο, πολέμα μέχρι  να τον ρίξει. Ο άντρας όταν εpωτεύεται είναι εκεί. Εκεί και πουθενά άλλου. Δηλώνει παρουσία χωρίς δικαιολογίες και χωρίς να επιτρέπει να την αμφισβητήσουν. Όταν αγάπα και εpωτεύεται  λοιπόν, γυρίζει τον κόσμο ανάποδα και δίνει όλο του το είναι.Ο άντρας έχει μια ταπεινότητα στο βλέμμα και στα λόγια του. Δεν καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και δεν καυχιέται για τις πράξεις του, δεν χαχανίζει σαν γκόμενα και δεν φουσκώνει σαν παγόνι.

Ο άντρας φίλε μου, πρώτα ακούει και μετά μιλάει. Ακούει με προσοχή και σοβαρότητα πριν πάρει θέση, πριν πει την δική του άποψη και πριν πάρει τις αποφάσεις του. Και μιλάει όταν έχει κάτι να πει, όταν είναι σίγουρος μέσα του και όταν έχει ζυγίσει τα πράγματα σωστά. Δεν φλυαρεί ασταμάτητα, δεν λέει κουβέντες περιττές και πάντα μετράει τα λόγια του.Ο άντρας σέβεται. Τους σέβεται όλους, από τον πιο μεγάλο ως τον πιο μικρό και ταπεινό άνθρωπο. Σέβεται τους δικούς του ανθρώπους, τους φίλους του, την οικογένεια του, την σύντροφο του. Σέβεται τους πάντες, μα πάνω από όλα σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο άντρας μεγάλε, δεν ντρέπεται. Δεν ντρέπεται να νιώσει, όταν αυτά που νιώθει έχουν μέσα την δική του αλήθεια. Δεν ντρέπεται να εκφράσει, όταν αυτά που εκφράζει είναι ολότελα δικά του. Δεν ντρέπεται να χάσει, όταν οι ήττες του έχουν έρθει μετά από τίμιες μάχες του. Βγαίνει με παλικαριά και παραδέχεται τα πάντα.Ο άντρας είναι άντρας, όταν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν αναγνωρίζει τα λάθη του, όταν σηκώνει το βάρος των πράξεων του, όσο βαρύ και αν είναι.Ο άντρας προστατεύει. Προστατεύει ότι είναι “δικό του”, ότι έχει ανάγκη την προστασία του, ότι είναι αδύναμο. Προστατεύει τους ανθρώπους του, τα λόγια του, τις αρχές του, τις αξίες του, τα αισθήματα του. Προστατεύει με θάρρος και κάποιες φορές μα θράσος, χωρίς να μετράει το κόστος και τις απώλειες.

Αν θες να είσαι άντρας φίλε μου, να γελάς δυνατά και να κλαις φανερά. Να τολμάς . να πολεμάς, να αγαπάς την ζωή και τους ανθρώπους και μετά από κάθε πέσιμο σου, πάλι όρθιος να ΄σαι.Δεν φτάνει λοιπόν να φαίνεσαι άντρας, πρέπει πρώτα από όλα να είσαι.Μην κοιτάζεις πως δείχνεις, τι φοράς, τι γράφει η ταυτότητα σου και τι έχεις μέσα στο βρακί σου. Να κοιτάς πως φέρεσαι.Αν θες να είσαι άντρας, αντρίκια να φέρεσαι ρε!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΑΝΤΡΑΣ

[inFeed]

Advertisement
To Top