Connect with us

STORIES

50χρονη γυναίκα παντρεύτηκε 12χρονο παιδί και το γιόρτασε δημόσια προκαλώντας την οργή του κόσμου

Ένας χρήστης του YouTube που επιθυμούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το γάμο των παιδιών έστησε ένα πείραμα παρουσιάζοντας μια νύφη ηλικίας 50 ετών και τον 12χρονο άντρα της.Ο Coby Persin έβαλε ένα δήθεν παντρεμένο ζευγάρι στην Times Square στη Νέα Υόρκη, κάνοντας το φωτογράφο του γάμου τους και τράβηξε ένα βίντεο που δείχνει ότι οι δυο τους είχαν μόλις παντρευτεί.

Advertisement

Ο στόχος του ήταν να δει εάν θα παρενέβαιναν οι άνθρωποι όταν εντόπιζαν τον ανήλικο γαμπρό με την κατά πολύ μεγαλύτερη νύφη του.

Ο YouTuber, ο οποίος προηγουμένως οργάνωσε ένα παρόμοιο πείραμα με μια 12χρονη νύφη και έναν 65χρονο γαμπρό, εξήγησε ότι κατά την έρευνα του παιδικού γάμου, ανακάλυψε ότι και τα ανήλικα αγόρια αναγκάζονται να παντρευτούν.

Αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει την ευαισθητοποίηση δημιουργώντας το πείραμά του, αυτή τη φορά αναστρέφοντας τα φύλα των ανηλίκων.

Στο βίντεο του Coby, ο νεαρός γαμπρός, ντυμένος με ένα σμόκιν, φαίνεται απογοητευμένος, δεν μιλάει ποτέ και ούτε χαμογελάει.

Η ​​νύφη, αντίθετα, φαίνεται ευτυχισμένη και χαρούμενη και φαινομενικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκαλύπτει την ηλικία του πολύ μικρού «συζύγου» της.

Όταν ερωτάται, λέει στους ανθρώπους ότι έχει πάρει άδεια από τους γονείς του αγοριού και ισχυρίζεται ότι ο γάμος τους είναι νόμιμος.

Ένας γάμος όπως αυτός που απεικονίζεται στο βίντεο θα ήταν στην πραγματικότητα παράνομος στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου τραβήχτηκε το βίντεο. Τον περασμένο Ιούνιο, η νέα νομοθεσία κατέστησε παράνομο το γάμο ανηλίκων ηλικίας κάτω των 17 ετών, όπως ανέφερε τότε η Human Rights Watch.

Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που παντρεύονται παρά τη θέλησή τους είναι κορίτσια. Περίπου το 82% των ανθρώπων που παντρεύτηκαν σε ηλικία κάτω των 18 ετών ανά τον κόσμο είναι κορίτσια, με το 18% να είναι αγόρια σύμφωνα με εκτιμήσεις της  UNICEF.

Στο βίντεο του Coby, αρκετοί θεατές παρακολουθούν τη σκηνή μεταξύ της νύφης και του γαμπρού με σοκαρισμένο ύφος στα πρόσωπά τους, αλλά δεν λένε τίποτα.

Ένας άντρας σταματάει να ρωτήσει το αγόρι: “Πώς πήρες αυτή την κυρία; Είναι πλούσια;”

Το ψεύτικο ζευγάρι παραμένει ενωμένο, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, με τον Coby να αναγκάζει το νεαρό αγόρι να χαμογελάσει γιατί είναι μια «μεγάλη μέρα» γι ‘αυτόν.

Ένας άλλος άνθρωπος μπαίνει στην φωτογραφία για να ποζάρει, λέγοντας στο ζευγάρι: “Συγχαρητήρια, παιδιά!”

Τέλος, μια γυναίκα λέει στη νύφη: “Έχω μια ερώτηση. Πόσο χρονών είναι;”

Η νύφη τότε της λέει ότι το αγόρι είναι 12 ετών, στο οποίο η γυναίκα απαντά: “Είναι νόμιμο αυτό;” Και η νύφη απαντάει ότι είναι.

“Ω, εντάξει,” απαντά η γυναίκα. “Αναρωτιόμουν απλώς, αυτό είναι όλο.”

Μια άλλη γυναίκα βγαίνει αργότερα, ρωτώντας τη νύφη: “Με συγχωρείτε. Πόσο χρονών είναι;”Όταν της είπε ότι το αγόρι είναι 12 ετών, η γυναίκα ρωτάει πού βρίσκεται η μητέρα του, και η νύφη δηλώνει για άλλη μια φορά ότι έχει άδεια από τους γονείς του.“Εντάξει, αυτό είναι αηδιαστικό,” απαντά η γυναίκα, σαφώς εξοργισμένη, και προσθέτει: “Τι να περιμένεις με μια διεφθαρμένη κυβέρνηση;”Τελικά, η νύφη και ο γαμπρός πηγαίνουν να ποζάρουν στην κόκκινη σκάλα της Times Square, με τον Coby και πάλι να ζητάει από το αγόρι να χαμογελάσει.

Δύο άνδρες σταματούν να δουν το ζευγάρι, με ένα από αυτούς να ρωτάει αν οι δύο τους είναι παντρεμένοι.Όταν η νύφη λέει ότι είναι και του λέει ότι το αγόρι είναι 12 ετών, οι δύο άνδρες αρχίζουν να γελούν.Ο ίδιος τότε ρωτάει από τη νύφη πόσο χρονών είναι, και αφού του είπε ότι είναι 50 ετών, τότε της λέει: “Πενήντα και είναι 12; Και μόλις παντρευτήκατε;”Ο άνδρας τότε θεωρεί ότι ο γάμος είναι κουλ πριν ρωτήσει το αγόρι αν είναι ευτυχισμένο.Όταν ο νεαρός γαμπρός δεν απαντάει, ο άνδρας τον πλησιάζει, αλλά το αγόρι συνεχίζει να κοιτάζει προς το έδαφος.

“Είσαι άντρας, αδερφέ μου!” του λέει ο άλλος άντρας.

Καθώς οι δύο τους φεύγουν, ο Coby τρέχει πίσω τους για να τους ρωτήσει: “Γιατί ήσαστε τόσο χαρούμενοι που βλέπετε αυτόν το παιδικό γάμο; Το παιδί χάνει ολόκληρη την παιδική του ηλικία έτσι.”“Τι; Όχι, δεν χάνει την παιδική του ηλικία έτσι.” απαντά ένας από τους άντρες.“Νομίζεις ότι είναι ευχάριστο;” ρωτάει ο Coby τον άντρα, ο οποίος του απαντά: “Ναι, φυσικά, είναι κουλ.”

Ο Coby τότε ρωτάει τον άντρα αν έχει αδελφή και, αφού ο άντρας του λέει ότι στην πραγματικότητα έχει μια 12χρονη αδερφή, ο YouTuber τον ρωτάει αν θα ήταν χαρούμενος αν η αδερφή του παντρευόταν έναν μεγαλύτερο άνδρα – και τότε ο άντρας απάντησε πως δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο.Ενώ τα 18 είναι συνήθως η ελάχιστη ηλικία για γάμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε κράτος εκτός από το Delaware έχει νομικά κενά ή εξαιρέσεις που επιτρέπουν στα παιδιά να παντρευτούν σε νεότερη ηλικία.

Από το 2000 έως το 2010, περίπου 170.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών είχαν παντρευτεί σε 38 αμερικανικά κράτη,  σύμφωνα με το Unchained at Last, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που είναι αντίθετη με τον παιδικό γάμο.Σε παγκόσμιο επίπεδο, 12 εκατομμύρια κορίτσια παντρεύονται πριν από τα 18 τους κάθε χρόνο, σύμφωνα με την Girls Not Brides, μια οργάνωση που στοχεύει στον τερματισμό του γάμου των παιδιών.

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top