Connect with us

STORIES

Μικρό αγόρι με αυτισμό παθαίνει κρίση στο κομμωτήριο, τότε η κομμώτρια πέφτει στο πάτωμα και κάνει κάτι το υπέροχο.

Κάθε γονέας θέλει το παιδί του να είναι ευτυχισμένο.

Είναι άσχημο για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του να βρίσκεται σε κίνδυνο αλλά να μη μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό. Αυτή είναι μια πραγματικότητα για τους γονείς των παιδιών με αυτισμό, οι οποίοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους βιώνουν έναν κόσμο που δεν μπορούν καν να αντιληφθούν.

Ο αυτισμός επηρεάζει τις αισθήσεις και μπορεί να κάνει ένα παιδί να έχει πιο έντονα ερεθίσματα.Γι’ αυτό και η καθημερινότητα ενός παιδιού με αυτισμό, όπως η επίσκεψη σε ένα μανάβικο ή στο κομμωτήριο, είναι πολύ οδυνηρή.Κανείς δεν το ξέρει αυτό καλύτερα από τη Jennifer McCafferty, τη μαμά του Isaiah ο οποίος έχει αυτισμό. “Ιδίως το κούρεμα, λέει η μητέρα, “ποτέ δεν ήταν εύκολο.”Αλλά όλα αυτά άλλαξαν όταν ο Isaiah πήγε για κούρεμα σ’ ένα τοπικό κομμωτήριο στο Νότιο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια.

Για τη μαμά από τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Jennifer McCafferty, το να πάει το γιο της, τον Isaiah, για κούρεμα ήταν πάντα μια απίστευτη ταλαιπωρία.Ο Isaiah είναι στο φάσμα του αυτισμού, και βρίσκει το κούρεμα μια πολύ αγχωτική διαδικασία.Μέχρις ότου η McCafferty να τον πάει σε ένα τοπικό κομμωτήριο στο Νότιο Τσάρλεστον, όπου ο μικρός γνώρισε την Kaylen.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook που γρήγορα έγινε viral, η McCafferty γράφει:

Δεν περίμενα από κανέναν αυτό που έκανε αυτή η γυναίκα, η Kaylen.Για τον Isaiah το κούρεμα δεν είναι κάτι απλό. Δεν θέλει να έχει τίποτα κοντά στα αυτιά του, ο ήχος της κουρευτικής μηχανής τον εκνευρίζει και το σημερινό κούρεμα δεν έδειχνε διαφορετικό.Ήμουν έτοιμη να παραιτηθώ, αλλά δεν το έκανα. Η κομμώτρια κάθισε στο πάτωμα με το μωρό μου στην αγκαλιά της και έκοψε τα μαλλιά του.Μίλησαν για τον Dory και για τα Χριστούγεννα, και τον άφησε ακόμα και την ψεκάσει με νερό από το ειδικό μπουκάλι της.Ο αυτισμός μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά άνθρωποι σαν κι αυτήν κάνουν τις μέρες μας λίγο πιο εύκολες.

Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε από τη σελίδα της McCafferty περισσότερες από 27.000 φορές, και πάρθηκε από αμέτρητες άλλες σελίδες στο Facebook που βοήθησαν να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο η γλυκιά αυτή ιστορία.Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν επηρεαστεί από την απίστευτη ιστορία του Isaiah και της αξιαγάπητης κομμώτριας Kaylen, η οποία ήταν τόσο υπομονετική με το μικρό αγόρι…

Εκεί που άλλοι κομμωτές θα τελείωναν το κούρεμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η Kaylen φρόντισε να καταλάβει τη νοοτροπία του Isaiah.Η McCafferty λέει ότι “Όταν ο Isaiah αρχίζει να φωνάζει και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να τον διαβεβαιώσει πως ο χώρος στον οποίο βρίσκεται είναι ήρεμος κι ασφαλής…”Για τα παιδιά με αυτισμό, η ευγένεια από ανθρώπους σαν την Kaylen μπορεί να βοηθήσει στην οικειότητα που αναπτύσσουν μαζί τους, αφού τα κάνει να πιστεύουν ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός και πως τους συμπεριφέρονται με τους δικούς τους όρους.

Εν τω μεταξύ, η McCafferty δίνει συμβουλές σε όλους τους άλλους γονείς που αγχώνονται όταν πρέπει να πάνε το αυτιστικό παιδί τους στο κομμωτήριο ή στον οδοντίατρο.

“Δεν είστε μόνοι, αν και ξέρω ότι συχνά αισθάνεστε σαν να είστε. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο σαν την Kaylen, οι οποίοι εμφανίζονται στη ζωή μας την κατάλληλη στιγμή. Να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από το αν πάσχει από κάποια διαταραχή ή ασθένεια, το παιδί σας είναι όμορφο ούτως ή άλλως, και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα σε αυτόν τον κόσμο.”

διαφορετικό

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in STORIES

[inFeed]

Advertisement
To Top