Connect with us

ΥΓΕΙΑ

10 κρίσιμα σημάδια που δηλώνουν ότι πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο επειγόντως

Οι περισσότεροι από εμάς θα κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποφύγουμε μια επίσκεψη στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Το πρόβλημα είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να πάνε στα επείγοντα. Υπάρχουν πολλά «δευτερεύοντα» συμπτώματα και τραυματισμοί που χρειάζονται πραγματικά επείγουσα περίθαλψη.

Advertisement

Για παράδειγμα, αν κάποιος ανεβάσει ξαφνικά πυρετό το πιθανότερο είναι να πάρει μερικά ντεπόν και να μείνει στο σπίτι.Αυτή είναι μια περίπτωση που τα συμπτώματα είναι λιγότερο εμφανή, αλλά και πάλι χρήζουν φροντίδας.Δείτε παρακάτω 10 περίεργα σημάδια που δηλώνουν, ότι πρέπει να πάτε επειγόντως στο νοσοκομείο.

1.Πονοκέφαλοι- ημικρανίες
Όταν έχουμε πονοκέφαλο συνήθως το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πάρουμε μερικά χάπια για να ανακουφιστούμε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό είναι το σωστό, αλλά αν νιώσετε κάτι που θα περιγράφατε ως τον “χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής σας” πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Το Columbia University Medical Center εξηγεί, ότι αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα για κάτι πολύ σοβαρό, όπως η εγκεφαλική αιμορραγία.

2.Πόνος στο στήθος

Αν ο πόνος που νιώθετε στο στήθος προέρχεται από κάποιον εμφανή λόγο, όπως κάποιο τράβηγμα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Ωστόσο, αν η πίεση που νιώθετε γίνει ανυπόφορος πόνος, πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια, καθώς μπορεί να είναι ένδειξη για κάποιο καρδιακό επεισόδιο, σύμφωνα με το My Heart Sisters.

3.Πυρετός

Αν είστε κρυωμένοι και έχετε πυρετό, είναι φυσιολογικό, αλλά αν ανεβάσετε ξαφνικά πυρετό και μάλιστα υψηλό, τότε πρέπει να πάτε στα επείγοντα, σύμφωνα με το WebMD.

4.Δεν μπορείτε να αναπνεύσετε

Είναι λογικό να κόβετε η αναπνοή σας, όταν ανεβαίνετε τις σκάλες, αλλά η δύσπνοια είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα, αν δεν μπορείτε να αναπνεύσετε κανονικά.

Σύμφωνα με το University of Utah“Αν αυτό συμβαίνει συχνά, δυσκολεύεστε να πάρετε βαθιές αναπνοές και νιώθετε τους πνεύμονες σας σφιχτούς, πρέπει να επισκεφθείτε τα επείγοντα.”

5.Κόψιμο

Οι περισσότεροι από εμάς περιποιούμαστε τα κοψίματά μας μόνοι μας, αλλά αυτό μπορεί να είναι μεγάλο λάθος.

Σύμφωνα με την Cleveland Clinic πρέπει να πάτε στα επείγοντα, αν το αίμα δεν σταματάει να τρέχει, αν το κόψιμο είναι βαθύ και χρειάζεται ράμματα ή αν υπάρχει κίνδυνος να έχει μολυνθεί.

6.Καρούμπαλο

Advertisement

Αν χτυπήσετε το κεφάλι σας στο αυτοκίνητο, θα πάτε στο νοσοκομείο; Μάλλον όχι.

Ωστόσο, αν χτυπήσετε το κεφάλι σας σε κάτι θα πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο, γιατί τα σημάδια της διάσεισης μπορεί να περάσουν απαρατήρητα στην αρχή.

Σύμφωνα με το  Harvard Medical School όλα τα χτυπήματα στο κεφάλι πρέπει να εξετάζονται αμέσως από γιατρούς.

7.Επίμονος στομαχόπονος

Αν έχετε πάθει γαστρεντερίτιδα μάλλον θα θέλετε να κοιμηθείτε στην τουαλέτα μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση.

Ωστόσο, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί πάνω από 5 μέρες ή ανησυχείτε, ότι θα αφυδατωθείτε, πηγαίνετε αμέσως στα επείγοντα.

Η αφυδάτωση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη έως και θανατηφόρα, σύμφωνα με το Mount Sinai.

8.Μούδιασμα

Συνήθως, όταν καθόμαστε πάνω στο πόδι μας, κόβεται η ροή του αίματος και νιώθουμε το πόδι μας μουδιασμένο.

Ωστόσο, όταν αυτό το μούδιασμα συμβαίνει ξαφνικά πρέπει να επισκεφθείτε τα επείγοντα, γιατί σύμφωνα με το WebMD μπορεί να είναι σύμπτωμα για εγκεφαλικό.

9.Ξαφνικοί όγκοι

Όλοι γνωρίζουμε το σώμα μας πολύ καλά για να καταλάβουμε, αν εμφανιστεί κάποιος όγκος ξαφνικά.

Οι όγκοι μπορεί να είναι καλοήθεις, αλλά σύμφωνα με την Cleveland Clinic οι καρκινικοί όγκοι συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά, οπότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τα επείγοντα για κάθε ενδεχόμενο.

10.Αίσθηση αδυναμίας

Είναι λογικό να αισθανόμαστε αδύναμοι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά αν αυτή η αδυναμία οδηγεί σε λιποθυμία, πρέπει να πάτε στα επείγοντα.

Η λιποθυμία κάθε είδος μπορεί να είναι σύμπτωμα για πιο σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με το Huffington Post.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top