Connect with us

ΥΓΕΙΑ

10 προειδοποιήσεις που μας στέλνει το σώμα μας και πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας

O ανθρώπινος οργανισμός είναι η πιο περίπλοκη μηχανή του κόσμου. Όπως κάθε άλλη περίπλοκη μηχανή, στέλνει συνεχώς πληροφορίες σχετικά με τις βλάβες: σε αυτή την περίπτωση την λειτουργία των εσωτερικών οργάνων και των συστημάτων. Ωστόσο, πολλές φορές αγνοούμε αυτά τα σημάδια και αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Δείτε παρακάτω 10 σήματα που στέλνει το σώμα μας, που δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε.

Advertisement

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Μαύρους κύκλους μπορούμε να εμφανίσουμε ακόμα και αν δεν κοιμηθούμε αρκετά το βράδυ. Οι γιατροί συστήνουν να μην κοιμόμαστε λιγότερο από 7-8 ώρες. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι θα μπορούσαν να οφείλονται και σε κάτι τελείως διαφορετικό, όπως η αναιμία. Αυτό συμβαίνει όταν το σώμα δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια και αυτό κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια πιο σκούρο.

Χρωματικές αλλαγές στα δάχτυλα

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τα δάχτυλά σας αλλάζουν χρώμα, πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί, γιατί μπορεί να είναι προειδοποίηση για το Σύνδρομο του Raynaud – μια κατάσταση όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν σπασμούς στα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας σε αλλαγές στο χρώμα του δέρματος με τα δάχτυλά σας.

Θολή όραση

Αν τα μάτια σας κουράζονται συχνά και έχετε παρατηρήσει ότι περιστασιακά αδυνατείτε να αναγνωρίσετε ανθρώπους ή κόκκινες επιγραφές στους δρόμους από μια φυσιολογική απόσταση, κατά πάσα πιθανότητα έχετε αποκτήσει μυωπία ή αστιγματισμό. Πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο σας.

Σταγόνες μπροστά στα μάτια σας

Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές: θα μπορούσε να κουκκίδες ή λωρίδες. Μπορεί να εμφανίζονται ξαφνικά και συχνά με την παρουσία λευκού φωτός. Αν αυτό συνεχιστεί για πάνω από μια εβδομάδα, πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας. Μπορεί να είναι πρώιμη ένδειξη καταρράκτη ή άλλων σοβαρών προβλημάτων όρασης.

“Μουσική” στο στομάχι σας

Το γουργουρητό στο στομάχι προκαλείται από εργασίες που βρίσκονται σε λειτουργία στο έντερο. Αν αυτό συμβαίνει σπάνια, δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε. Όμως αν συμβαίνει συχνά και συνοδεύετε από πόνους, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Ξεφλούδισμα δέρματος

Advertisement

Το ξεφλούδισμα δέρματος είναι μια ένδειξη ότι το σώμα σας πάσχει από έλλειψη βιταμινών. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να επαναφέρει γρήγορα την επιδερμίδα σε φυσιολογική κατάσταση. Αν το ξεφλούδισμα συνοδεύετε από κνησμό, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, γιατί μάλλον έχετε κάποια μυκητιασική λοίμωξη.

Μερική απώλεια όσφρησης

Η μείωση της όσφρησης συμβαίνει καθώς μεγαλώνουμε, ως συνέπεια βλάβης στο νευρικό σύστημα. Αλλά αν είστε σχετικά νέοι και παρατηρείτε ότι χάνετε την όσφρησής σας, επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας, γιατί μπορεί να έχετε κάποιο δυνατό κρύωμα ή άλλη λοίμωξη.

Σύσπαση βλεφάρων

Η παρατεταμένη σύσπαση των βλεφάρων μπορεί να δείχνει ότι τα μάτια σας είναι καταπονημένα. Για να ξεπεραστεί αυτό, πλύντε τα μάτια σας με βαμβάκι βουτηγμένο σε κρύο νερό. Αν αυτό δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, πρέπει να επισκεφθείτε έναν νευροπαθολόγο. Μπορεί να είναι ένδειξη κάποιου σοβαρού προβλήματος στο νευρικό σύστημα.

Κουδούνισμα στα αυτιά

Οι εμβοές είναι ένα αίσθημα κουδουνίσματος ή θορύβου στα αυτιά σας. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν αυτή την ένδειξη, πιστεύοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους. Βέβαια, το κουδούνισμα μπορεί να είναι προειδοποίηση για κάποια ασθένεια. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το κουδούνισμα προέρχεται από τον συνεχόμενο θόρυβο στο περιβάλλον εργασίας.

Εξάρθρωση ώμου

Οι αρθρώσεις των ώμων μερικών ανθρώπων μπορεί να είναι πιο χαλαρές ή να μετακινούνται σε ασυνήθιστες κατευθύνσεις. Αυτό είναι μια ένδειξη ασταθούς άρθρωσης του ώμου, μια κατάσταση κατά την οποία η μπάλα του οστού του ώμου βγαίνει από την υποδοχή. Είτε μερικοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί με πολύ ευέλικτους συνδέσμους, είτε είναι αποτέλεσμα τραυματισμού, πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και εξαρθρώσεις.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top