Connect with us

ΥΓΕΙΑ

12 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε αν έχετε πόνους σε όλο το σώμα

Έχετε πόνους σε όλο σας το σώμα και δεν ξέρετε γιατί; Μπορεί να μην είναι μια απλή κούραση, αλλά ινομυαλγία – μια μυστηριώδης ασθένεια για την οποία οι γιατροί σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να διαφωνούν. Πως προκύπτει αυτή η ασθένεια; Υπάρχει; Το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι γιατροί είναι ότι ήρθε η ώρα να προσέξετε την υγεία σας χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Δείτε παρακάτω 12 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε αν έχετε πόνους σε όλο το σώμα.

Advertisement

Σημαντικό: μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον εαυτό σας στον χάρτη στο τέλος του άρθρου.

Έχετε επίμονους πόνους πάνω από 3 μήνες.Η κόπωση και η ακαμψία είναι ιδιαίτερα έντονες το πρωί.Έχετε κακό μοτίβο ύπνου.Ο πόνος σε κάποια σημεία του σώματός σας είναι πιο έντονος από ότι σε άλλα.Υποφέρετε συνέχεια από πονοκεφάλους.Η περίοδός σας είναι πολύ επώδυνη.Νιώθετε δυσφορία στα έντερα και κατά την διάρκεια της ούρησης.Επηρεάζεστε πολύ από τις καιρικές συνθήκες και αντιδράτε στο κρύο και την ζέστη.Η θερμοκρασία του σώματός σας μπορεί να αυξηθεί χωρίς κανένα λόγο.Έχετε ασυνήθιστες αισθήσεις στο σώμα σας ειδικά στα άκρα σας: μούδιασμα, κάψιμο, οίδημα κ.λπ.Πολλές φορές δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε και να θυμηθείτε πράγματα.Βρίσκεστε συνεχώς σε μια ευέξαπτη ή καταθλιπτική διάθεση.

Δεν είναι ασθένεια, είναι υποκειμενικές αισθήσεις

Η ινομυαλγία είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα ακόμα και ανάμεσα στους γιατρούς. Για παράδειγμα, ούτε οι γιατροί ξέρουν τι προκαλεί αυτή την ασθένεια.

Μόνο οι ηλικιωμένες γυναίκες κινδυνεύουν από αυτή την ασθένεια

Αυτό δεν ισχύει: ακόμα και τα παιδιά μπορεί να επηρεαστούν από αυτή την ασθένεια, αν και συνήθως χτυπάει τις ηλικίες από 20 έως 50 ετών. Στατιστικά, η ινομυαλγία είναι πιο διαδεδομένη στις γυναίκες, αλλά δεν παύει να επηρεάζει και τους άνδρες.

Δεν είναι τόσο επώδυνη. Ο πόνος είναι ανεκτός

Οι πόνοι από την ινομυαλγία μπορεί να οδηγήσουν σε αναπηρία. Επίσης, αυτή η ασθένεια αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ιδιαίτερα στους νέους.

Για αρχή, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να καθορίσει με ακρίβεια αν έχετε ινομυαλγία και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Φάρμακα

Κατά κανόνα συνταγογραφούνται αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Επίσης, μπορεί να συνταγογραφηθούν και αντικαταθλιπτικά.

Σωματική δραστηριότητα, μασάζ και άλλες διαδικασίες

Αυτά μπορούν να αποκαταστήσουν την κινητικότητα του σώματός σας. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σύντομες συνεδρίες κρυοθεραπείας. Τα αθλήματα είναι απαραίτητα, αλλά με μέτρο.

Αποκατάσταση συναισθηματικής ισορροπίας

Οτιδήποτε βοηθάει στην ανακούφιση των αρνητικών συμπεριφορών και της κατάθλιψης έχει θετικό αποτέλεσμα, άμεσο ή έμμεσο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ακόμα και η θεραπεία των κατοικίδιων μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ασθένειας.

Πιέστε τα σημειωμένα σημεία: κατά κανόνα ο πόνος που προκύπτει είναι ρηχός και η εστιακή περιοχή δεν είναι πολύ μεγάλη. Το κύριο σημάδι μιας πιθανής ασθένειας είναι η συμμετρική διάταξη των σημείων. Αν τα πάντα ταιριάζουν, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το γιατρό σας!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΥΓΕΙΑ

[inFeed]

Advertisement
To Top